MellonCollie Skrevet 29. desember 2009 #1 Skrevet 29. desember 2009 Vi skal ha gjester på nyttårsaften, og blir totalt 5 stk. Tenkte å lage kalkun, men klarer ikke bestemme meg for om jeg skal lage hel kalkun eller kalkunbryst... Ser for meg at det er enkere med kalkunbryst, da slipper man jo alt styr med stuffing etc? I tillegg tåler ikke den ene gjesten melk eller mel, så det kan vel kanskje også begrense litt i forhold til hel kalkun med smør/noen typer stuffing? (Det vet jeg egentlig ikke, for jeg har ikke sjekka så mye oppskrifter - bare noe jeg ser for meg ) Men hva foretrekker dere å spise - hel kalkun, eller kalkunbryst?
Gjest Gjest Skrevet 29. desember 2009 #2 Skrevet 29. desember 2009 kalkunbryst er kjempegodt og mye lettere å lage enn en hel kalkun, så jeg hadde absolutt valgt det. Pleier å bruker kalkunbryst fra Prior, og det holder i massevis til fem stykker,
Gjest Gjest Skrevet 29. desember 2009 #3 Skrevet 29. desember 2009 kalkunbryst er kjempegodt og mye lettere å lage enn en hel kalkun, så jeg hadde absolutt valgt det. Pleier å bruker kalkunbryst fra Prior, og det holder i massevis til fem stykker, Enig, når dere er så få, og pga allerien. Mer fest over hel kalkun selvsagt, og så elsker jeg stuffing, men den er det masse brød i
Gyda Skrevet 29. desember 2009 #4 Skrevet 29. desember 2009 Ville valgt en liten kalkun - evt kylkun (hvis det fortsatt finnes da..). Fordi kalkunbrystene ofte er veldig salte pga marinade. Finnes det kalkunbryst som ikke er marinert derimot...
Aricia Skrevet 29. desember 2009 #5 Skrevet 29. desember 2009 Stange har ferske kalkunbryst som er helt naturelle, kun rent kjøtt.
Kamelia83 Skrevet 29. desember 2009 #6 Skrevet 29. desember 2009 Jeg ville valgt naturell kalkunbryst, og marinert/krydra selv. IKKE kjøp det som er ferdigmarinert. Smaker merkelig.
Gjest megvel Skrevet 29. desember 2009 #7 Skrevet 29. desember 2009 Til 5 ville jeg helt klart ha valgt kalkunbryst, ikke hel kalkun. Det tar mye mindre tid å lage, samt at man ikke sitter igjen med en halv kalkun etter måltidet. Til 5 ville du ikke trenge en større kalkun enn 2,5 kg, og det er ikke lett å få tak i. De vanlige i frysedisken er 4-6 kg.
Gjest Gjest_ostepop_* Skrevet 29. desember 2009 #8 Skrevet 29. desember 2009 Vi skal ha gjester på nyttårsaften, og blir totalt 5 stk. Tenkte å lage kalkun, men klarer ikke bestemme meg for om jeg skal lage hel kalkun eller kalkunbryst... Ser for meg at det er enkere med kalkunbryst, da slipper man jo alt styr med stuffing etc? I tillegg tåler ikke den ene gjesten melk eller mel, så det kan vel kanskje også begrense litt i forhold til hel kalkun med smør/noen typer stuffing? (Det vet jeg egentlig ikke, for jeg har ikke sjekka så mye oppskrifter - bare noe jeg ser for meg ) Men hva foretrekker dere å spise - hel kalkun, eller kalkunbryst? Hvis du får tak i kalkunbryst naturell (dvs uten krydder/marinade) er de flotte. Hvis ikke du får tak i slike, hadde jeg valgt en liten kalkun. De ferdigmarinerte smaker ærk
MellonCollie Skrevet 30. desember 2009 Forfatter #9 Skrevet 30. desember 2009 Takker for svar - det var vel sånn jeg så det for meg også. Jeg har sett naturell kalkunbryst for ikke så lenge siden, så var det jeg hadde i tankene. Ut på kalkunjakt i dag
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå