Gjest Gjest Skrevet 28. desember 2009 #1 Del Skrevet 28. desember 2009 Mannen min fikk masse julemat i julegave fra firmaet han jobber i, bla et stort kokt lammelår. (vakumpakket) Antar man må ha sånt noe til middag, men hvilket tilbehør kan passe? Har snust litt rundt på nettet, og finner at kokte lammelår gjerne er saltet og røykt, men jeg aner ikke om vårt er det - det står ingenting på pakken.. Rotmos, poteter og en eller annen saus? Fløtepoteter og ... en eller annen saus? ...tja. Noen som har peiling? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Noldus Skrevet 28. desember 2009 #2 Del Skrevet 28. desember 2009 Vi har hatt dette flere ganger og jeg synes at de fleste kokte grønnsaker passer godt til!! På matprat sto også kålrabistappe og fløtegratinerte grønsaker som tilbehør! Itilleg bruker vi å ha waldorfsalat og tyttebær! Vi koker kjøttet i kjele i flere timer sammen med gulreøtter, løk, selleri og sellerirot og dersom du bruker den kraften får du en suuuper saus!! Enkelt og godt!! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjest Skrevet 28. desember 2009 #3 Del Skrevet 28. desember 2009 Vi har hatt dette flere ganger og jeg synes at de fleste kokte grønnsaker passer godt til!! På matprat sto også kålrabistappe og fløtegratinerte grønsaker som tilbehør! Itilleg bruker vi å ha waldorfsalat og tyttebær! Vi koker kjøttet i kjele i flere timer sammen med gulreøtter, løk, selleri og sellerirot og dersom du bruker den kraften får du en suuuper saus!! Enkelt og godt!! Takk for svar, Noldus. Lammelåret vi fikk er ferdig kokt... - men er det slik at det sannsynligvis er røykt og saltet selv om det ikke står noe om det utenpå? (I så fall tenker jeg at rotmos og kanskje raspeball kan være godt til..) Dersom det ikke er særlig salt tenker jeg at kanskje fløtepoteter kan være godt..., men så hva det saus.. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Noldus Skrevet 28. desember 2009 #4 Del Skrevet 28. desember 2009 Jeg mener at de pleier å være røkt og saltet når det er snakk om kokelår ja!! Og når du sier det så tror jeg raspeball ville vært supert til dette! Vi bruker ofte å ha det til pinnekjøtt vi, og jeg syns lammelåret minner om pinnekjøtt bare med litt mindre smak i! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjest Skrevet 28. desember 2009 #5 Del Skrevet 28. desember 2009 Jeg mener at de pleier å være røkt og saltet når det er snakk om kokelår ja!! Og når du sier det så tror jeg raspeball ville vært supert til dette! Vi bruker ofte å ha det til pinnekjøtt vi, og jeg syns lammelåret minner om pinnekjøtt bare med litt mindre smak i! Jeg liker også raspeballer til pinnekjøtt (bortsett fra på julaften) Takk for hjelpen ! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Brunhilde Skrevet 28. desember 2009 #6 Del Skrevet 28. desember 2009 Jeg bruker denne typen lammelår som pålegg med kokt kålrot som tilbehør. Har aldri brukt det som middagsmat. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Lammegjest:) Skrevet 28. desember 2009 #7 Del Skrevet 28. desember 2009 Jeg bruker denne typen lammelår som pålegg med kokt kålrot som tilbehør. Har aldri brukt det som middagsmat. Jo, tror vi har kokelår som pålegg tidligere, men dette er svært - et helt kokt lammelår... (og det vi har hatt før mener jeg det har stått "kokelår" på, dette står det "lammelår, kokt" på. Jeg forstår jo at begge deler er samme kjøtt, og at begge deler er kokt, men lurer på om det kan være forskjell på røykt/urøykt og evt. salting) Er vel bare en ting å gjøre - nemlig å ta en smakebit. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Brunhilde Skrevet 28. desember 2009 #8 Del Skrevet 28. desember 2009 Vi kjøper ferdig saltet lammelår og koker (hele) selv. Så skjæres det skiver etter behov. Brødskive, kålrot og lammelår. Veldig godt til jul. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjest Skrevet 30. desember 2009 #9 Del Skrevet 30. desember 2009 Brukes kaldt. Som tilbehør godt brød, waldorfsalat, sennep og ananas. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå