finkel Skrevet 6. desember 2009 #1 Del Skrevet 6. desember 2009 (endret) Jeg har så lyst på gløgg! Men jeg bor for tiden i utlandet og har ikke mulighet til å kjøpe ingredienser som kanelstang, nellikspiker og lignende. Ikke har de ferdiglagt gløgg her heller. Men, jeg har malt krydder som kanel, ingefær og nellik, går det an å lage gløgg med dette? Må det siles etterpå? Har en bringebærvin som smaker som saft jeg har tenkt å bruke som basis. Endret 6. desember 2009 av finkel Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Kvist Skrevet 6. desember 2009 #2 Del Skrevet 6. desember 2009 (endret) Vil tro det kan funke, men den vil kanskje bli litt grumsete og uklar. Regner med at du ikke får silt ut de minste ruskene med malt krydder. Kanskje du kan ha krydderene i en tøypose av tettvevd tynt bomullstøy og så koke opp med vann/saft/vin? Jeg lager gløgg ved å koke hele kryddere, lar det koke og trekke en stund før jeg sper med mer vin/saft/juice og lar det bli varmt. Kokingen er for å få ut mest mulig smak av krydderene, men all vinen bør jo ikke koke da smaker den litt kjipt. Men hva slags land er det som ikke selger hele kryddere da? Endret 6. desember 2009 av Kvist Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
finkel Skrevet 7. desember 2009 Forfatter #3 Del Skrevet 7. desember 2009 (endret) Vil tro det kan funke, men den vil kanskje bli litt grumsete og uklar. Regner med at du ikke får silt ut de minste ruskene med malt krydder. Kanskje du kan ha krydderene i en tøypose av tettvevd tynt bomullstøy og så koke opp med vann/saft/vin? Jeg lager gløgg ved å koke hele kryddere, lar det koke og trekke en stund før jeg sper med mer vin/saft/juice og lar det bli varmt. Kokingen er for å få ut mest mulig smak av krydderene, men all vinen bør jo ikke koke da smaker den litt kjipt. Men hva slags land er det som ikke selger hele kryddere da? Takk! Lurte på om jeg kanskje måtte bruke tøy, ja. Landet er Sør-Korea! Det er godt mulig de har et eller annet her også, men så langt har jeg ikke funnet det... Sliter litt med å lese det som står på pakkene forstår du Endret 7. desember 2009 av finkel Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Brunhilde Skrevet 7. desember 2009 #4 Del Skrevet 7. desember 2009 De krydderne du trenger er jo lette å kjenne igjen, og jeg er helt sikker på at utvalget der du er er atskillig større enn i Norge. Hvis du har klart å finne malt utgave, ja da tror jeg nok at du klarer å finne den hele også. Lykke til med prosjektet. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
finkel Skrevet 7. desember 2009 Forfatter #5 Del Skrevet 7. desember 2009 De krydderne du trenger er jo lette å kjenne igjen, og jeg er helt sikker på at utvalget der du er er atskillig større enn i Norge. Hvis du har klart å finne malt utgave, ja da tror jeg nok at du klarer å finne den hele også. Lykke til med prosjektet. Hehe, her til lands pakkes alt inn i plast to-tre ganger, så det er jammen meg ikke lett å kjenne igjen ting. Og, alle krydderne er importerte, så vi får se. Jeg får prøve å finne ut hva det heter på koreansk! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnneMarthe Skrevet 1. januar 2010 #6 Del Skrevet 1. januar 2010 Jeg har funnet på en gløgg som jeg syns er kjempegod: 3 dl ferdigblandet solbærsirup 5 dråper sitron 3 ss appelsinjuice 1/3 ts malt kanel 1/4 ts malt kardemomme Varm opp til det begynner å koke Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
krem Skrevet 17. januar 2010 #7 Del Skrevet 17. januar 2010 Min svigermor lager følgende julete/gløgg: nypete med anis, nellik og kanel Det smaker overraskende likt gløgg og har vært et godt sukkerfritt (vi bruker sukett) alternativ i jula for oss. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå