Gå til innhold

Saup-kake


Sussi*

Anbefalte innlegg

For lenge siden laget jeg en kake,

SAUP-KAKE

Opprinnelig fant jeg oppskriften i et ukeblad, tror det var Mor Hubro sin spalte, men jeg har mistet oppskriften.

Kaken ble stekt i langpanne, tror det var surmelk og grovt mel i den, dessuten var det en nydelig og spesiell glassur, tror det var Kavli ost i glassuren.

Er det noen her som kan hjelpe meg med oppskriften til saup-kaken???

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 1 måned senere...

Fortsetter under...

Gjest Anonymous

Hei!

Her er min oppskrift på saup kake, slik jeg kjenner den. Den er nydelig og utrolig enkel..!

Oppskrift på saupkake.

4 kopper hvetemel

4 kopper sukker

4 kopper surmelk

1/2 til en kopp smeltet smør (den er best med mye smør, men helt all right

med litt mindre også)

2 spiseskjeer kanel

1 stor ts. natron løst opp i litt eddikk.

Alt det tørre blandes godt først.

Ha så i surmelk, smør og natronoppløsningen.

Du kan bruke vanlig sleiv eller noe sånt og bare røre det sammen.

Stekes på stekepapir i langpanne på 200 grader i ca. 30 min.

Dette er en halv stor langpanne. Dobler du den har du hele langpanna, men da

må den steke i 45 min. Jeg gjør det siste som regel for kaken holder seg

godt i flere dager.

Du kan godt ha på en eller annen glasur (både sjokolade og hvit glasur er

godt) hvis du vil, men det er ikke nødvendig.

Koppene er på ca. 1,5 dl.

Lykke til:-)

12

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...