Sussi* Skrevet 25. april 2002 #1 Del Skrevet 25. april 2002 For lenge siden laget jeg en kake, SAUP-KAKE Opprinnelig fant jeg oppskriften i et ukeblad, tror det var Mor Hubro sin spalte, men jeg har mistet oppskriften. Kaken ble stekt i langpanne, tror det var surmelk og grovt mel i den, dessuten var det en nydelig og spesiell glassur, tror det var Kavli ost i glassuren. Er det noen her som kan hjelpe meg med oppskriften til saup-kaken??? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Anonymous Skrevet 30. mai 2002 #2 Del Skrevet 30. mai 2002 Hei! Her er min oppskrift på saup kake, slik jeg kjenner den. Den er nydelig og utrolig enkel..! Oppskrift på saupkake. 4 kopper hvetemel 4 kopper sukker 4 kopper surmelk 1/2 til en kopp smeltet smør (den er best med mye smør, men helt all right med litt mindre også) 2 spiseskjeer kanel 1 stor ts. natron løst opp i litt eddikk. Alt det tørre blandes godt først. Ha så i surmelk, smør og natronoppløsningen. Du kan bruke vanlig sleiv eller noe sånt og bare røre det sammen. Stekes på stekepapir i langpanne på 200 grader i ca. 30 min. Dette er en halv stor langpanne. Dobler du den har du hele langpanna, men da må den steke i 45 min. Jeg gjør det siste som regel for kaken holder seg godt i flere dager. Du kan godt ha på en eller annen glasur (både sjokolade og hvit glasur er godt) hvis du vil, men det er ikke nødvendig. Koppene er på ca. 1,5 dl. Lykke til:-) 12 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå