Gå til innhold

hvordan trener man støttemuskler?


Gjest Gjest

Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

noen som vet?

Hvilke muskler som er "støttemuskler" til en bevegelse (enten det dreier seg om en bevegelse hvor man løfter en vekt, eller hvor man bare løfter sin egen kroppsvekt, eller hva man nå enn gjør) avhenger av bevegelsen; det er de musklene som bidrar til å stabilisere kroppen og den vekta man evt. flytter på, i motsetning til de som faktisk gjør selve flyttearbeidet.

Man trener best støttemuskler ved å drite i å bruke apparater o.l. og holde seg til frivekter i stedet. Sammensatte baseøvelser er mest effektivt: Knebøy, markløft, benkpress, militærpress, varianter av disse.

Endret av Leifr
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Gjest_Anonym_*
noen som vet?

Støttemuskulatur(lokale muskler) er de musklene som stabiliserer leddene våre når vi gjør bevegelser. For eksempel går det små muskler mellom hver ryggvirvel. Disse holder virvelen på plass i forhold til hverandre mens de store musklene(globale muskler) som vi ser på rygg og mage gjør bevegelsene.

Trening i slynger er ypperlig for å trene slik støttemuskulatur. Selv trener jeg i Redcord :-)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

All balansetrening er bra for støttemuskulaturen. Hvis du har en pilates-ball, kan du prøve å sitte på den uten å ha bena i bakken. (OBS! Fare for å falle bakover, så vær forsiktig!) Hvis du ikke har en slik ball, kan du gjøre det samme med en stor pute eller armlenet på sofaen. Hvis det er for lett, kan du vugge litt for å få deg selv litt ut av balanse for så å forsøke å rette deg opp igjen. Støttemuskulaturen i bena kan du trene tilsvarende med å stå på et ujevnt underlag, som f.eks. en hard pute. Det må være noe som det er litt vanskelig å holde balansen på.

Jeg har kjøpt med en balansepute i sportsbutikken (kostet ca 300 kroner). Den er fin til å stå på og trene ankler og ben, men også å sitte på (på rompa) med føttene opp og trene støtte-, mage- og lårmuskulatur.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 3 uker senere...

Støttemuskulaturen er de musklene som holder kroppen din oppe og gjør at du ikke sitter, går og står som en slapp potetsekk.

Pilates er bra for støttemuskulaturen - eller gymnastikk, som det også kalles.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...