Gjest Gjest_kine_* Skrevet 14. september 2009 #1 Del Skrevet 14. september 2009 Trengte en raske og enkel saus til dagens middag (kyllingfilet og pasta) Kom på en pastasaus en venninne fortalte om for en stund siden. Fløte, melk og ost og varme opp. Men dette gikk ikke så bra. 'Sausen' hadde fullt av små klumper i seg, og smakte ikke spesielt godt. Endte opp med å ha dressing til middagen Hva gjorde jeg galt? Håper noen kan hjelpe, for sausen jeg smakte hos venninnen min var så innmari god!! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Virreliten Skrevet 14. september 2009 #2 Del Skrevet 14. september 2009 Sur fløte eller melk, tipper jeg. Men hvorfor melk oppi? Den blir vel ganske tynt? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjest Skrevet 14. september 2009 #3 Del Skrevet 14. september 2009 brukte du samme ost som din venninne? det er ikke all ost som smelter like lett - så det kan være den som er synderen.. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjest Skrevet 15. september 2009 #4 Del Skrevet 15. september 2009 brukte du samme ost som din venninne? det er ikke all ost som smelter like lett - så det kan være den som er synderen.. Og så er det viktig med noen typer ost at sausen ikke koker etter at osten er tilsatt. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest ts Skrevet 15. september 2009 #5 Del Skrevet 15. september 2009 Takk for svar!! Det ble liksom ikke helt klumper, uff vanskelig å forklare hvordan det så ut. Men nesten som pulver i sausen da, om dere skjønner? Omtrent som om alt delte seg, at osten og fløten 'pulvet' seg sammen, og at melken lå rundt. Får søke litt rundt etter andre oppskrifter tror jeg Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Virreliten Skrevet 15. september 2009 #6 Del Skrevet 15. september 2009 Garantert sur fløte eller melk, sånn akkurat før den blir blåsur. Prøv igjen, men med bare fløte og ost. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Virvel Skrevet 15. september 2009 #7 Del Skrevet 15. september 2009 Hva slags fløte brukte du? Jeg har opplevd lignende når jeg har brukt matfløte i retter hvor det burde vært kremfløte (matfløte inneholder mindre fett og kan derfor oppføre seg litt annerledes). Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest ts Skrevet 16. september 2009 #8 Del Skrevet 16. september 2009 Så rart, for fløten og melken hadde lang tid igjen før de gikk ut på dato. Jeg brukte matfløte ja, det gjorde venninne min også. Hehe Får bare finne en ny oppskrift:) Noen som har en enkel en? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjest Skrevet 16. september 2009 #9 Del Skrevet 16. september 2009 Så rart, for fløten og melken hadde lang tid igjen før de gikk ut på dato. Jeg brukte matfløte ja, det gjorde venninne min også. Hehe Får bare finne en ny oppskrift:) Noen som har en enkel en? Jeg pleier å lage en kylling/bacon rett der sausen blir laget av fløte som helles over. Har alltid brukt krmfløte og sausen har alltid blitt helt fin (og veldig fet...) Dog brukte jeg en gang matfløte i mangel av annet, og resultatet ble som du skriver her - masse små klumper i sausen. Senere har moren min også fortalt at dette skjedde henne når hun forsøkte å lage samme rett med matfløte.. - så jeg tror nok at det kan være årsaken til at din saus skilte seg også. Kanskje osten du brukte hadde høyere fettinnhold enn den venninden din brukte? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Virvel Skrevet 16. september 2009 #10 Del Skrevet 16. september 2009 Jepp, jeg er nesten helt sikker på at det var osten og fløten som gikk dårlig sammen her. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå