Gjest Gjest_Gro_* Skrevet 22. august 2009 #1 Del Skrevet 22. august 2009 Jeg føler at jeg er den eneste i hele verden som synes lungemos er kjempegodt!! Men hva syns dere er best som tilbehør? Poteter, potetmos?? Og hva slags grønnsaker e.l. syns dere er godt inntil? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest SmallTalk Skrevet 22. august 2009 #2 Del Skrevet 22. august 2009 Nå er det rimelig lenge siden jeg spiste lungemos sist, men jeg mener å huske at det smakte rimelig godt. Så vidt jeg husker så pleide mamma å ha kokte poteter, erter og spaghetti ved siden av. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
annamaria8 Skrevet 22. august 2009 #3 Del Skrevet 22. august 2009 Jeg har alltid bare hatt kokte poteter til lungemos. Det er best med en melen type som kan moses med gaffelen. Så øser jeg lungemos over og blander. Barna tar på ketsjup. Pleier å gjøre likt med morrpølse. Ellers synes jeg at rødbeter passer godt til om jeg har et glass i kjøleskapet. Pasta var nytt for meg. Det må jeg prøve. Spiser dere det som pasta med kjøttsaus da, eller? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Lyra Skrevet 22. august 2009 #4 Del Skrevet 22. august 2009 Vi pleier bare å ha poteter til. Moser dem med gaffelen, blander i lungemosen og har en smørklatt på. Nammenam:) Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjest Skrevet 22. august 2009 #5 Del Skrevet 22. august 2009 Vi har kokte poteter og gulrøtter til. Nam nam Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest SmallTalk Skrevet 22. august 2009 #6 Del Skrevet 22. august 2009 Pasta var nytt for meg. Det må jeg prøve. Spiser dere det som pasta med kjøttsaus da, eller? Nei, bruker ikke noe saus ved siden av, ei heller som pasta med kjøttsaus. Eller, mamma pleier å lage pasta med melk, salt og smør oppi, men det er standard uansett hva hun har pasta ved siden av, så det fungerer ikke som saus. Men vi er av den typen som har spaghetti som et av tilbehørene til ribba på julaften også da, og spiser egentlig spaghetti ved siden av det meste. Unntaket er stort sett fiskeboller i hvit saus, pizza eller sufléer. (Ja, vi er pastaelskere!) Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
annamaria8 Skrevet 22. august 2009 #7 Del Skrevet 22. august 2009 (endret) Nei, bruker ikke noe saus ved siden av, ei heller som pasta med kjøttsaus. Eller, mamma pleier å lage pasta med melk, salt og smør oppi, men det er standard uansett hva hun har pasta ved siden av, så det fungerer ikke som saus. Men vi er av den typen som har spaghetti som et av tilbehørene til ribba på julaften også da, og spiser egentlig spaghetti ved siden av det meste. Unntaket er stort sett fiskeboller i hvit saus, pizza eller sufléer. (Ja, vi er pastaelskere!) Jeg googla lungemostilbehør, og fant ut at flere bruker å ha spagetti til lungemos. Så veldig særing trenger du ikke å føle deg. Selv om spagetti og ribbe er vel rart. Å koke pasta opp i melk har jeg aldri tenkt på. Takk for ideen. Tenker meg at det blir mer smak på pastaen da. Synes som regel pasta smaker kjipt lite. Endret 22. august 2009 av annamaria8 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest SmallTalk Skrevet 22. august 2009 #8 Del Skrevet 22. august 2009 Jeg googla lungemostilbehør, og fant ut at flere bruker å ha spagetti til lungemos. Så veldig særing trenger du ikke å føle deg. Selv om spagetti og ribbe er vel rart. Å koke pasta opp i melk har jeg aldri tenkt på. Takk for ideen. Tenker meg at det blir mer smak på pastaen da. Synes som regel pasta smaker kjipt lite. Hun koker ikke pastaen i melk. Den blir kokt i vann, og etter at den er ferdig så helles vannet av og hun har i melk, salt og smør. Så vidt jeg veit så er dette ganske vanlig i f.eks Italia. Jeg synes dette er veldig godt (men jeg er oppvokst med det), også blir ikke spaghettien så tørr og klissete som den har en tendens til å bli uten. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
annamaria8 Skrevet 22. august 2009 #9 Del Skrevet 22. august 2009 Ok Men jeg lurer fortsatt på om jeg skal koke pasta i melk neste gang. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Rosalie Skrevet 22. august 2009 #10 Del Skrevet 22. august 2009 Kokte poteter, tyttebærsyltetøy og flatbrød. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Brunhilde Skrevet 23. august 2009 #11 Del Skrevet 23. august 2009 Kokte poteter og gulrotstuing. Det er kjempegodt. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
hjertesukka Skrevet 23. august 2009 #12 Del Skrevet 23. august 2009 Du er ikke alene om å like denne retten! Da jeg vokste opp, brukte vi kun poteter og flatbrød til. Skal jammen ha det denne uken. Nam. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Emera Skrevet 23. august 2009 #13 Del Skrevet 23. august 2009 Vi hadde kun poteter til da jeg var barn. Har ikke spist lungemos siden den gangen jeg fikk vite at det heter lungemos. Foreldrene mine kalte det bare "hakkmat," sikkert for å ikke røpe hva som var i det. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjest_Gro_* Skrevet 23. august 2009 #14 Del Skrevet 23. august 2009 Takk for mange fine tips! :) I mårra skal jeg SÅ ha lungemos til middag Da blir det poteter og gulrøtter og flatbrød! Sikkert best med kokte gulrøtter da? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Elbereth Skrevet 24. august 2009 #15 Del Skrevet 24. august 2009 Vi pleier å ha kokte poteter og makaroni til lungemosen. Og ketchup er et must! Jeg pleier å steke lungemosen i panna sammen med løk. Og hele familien elsker det Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjest Skrevet 25. august 2009 #16 Del Skrevet 25. august 2009 Husker stekt potet i skiver og rødbeter (altså i lake, kalde, lagt oppå... mener å huske jeg syntes det var veldig godt, men så er jeg veldig glad ir ødbeter idag, så om det var masse rødbet og litt mos jeg likte husker jeg ikke ) Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 2. juni 2024 #17 Del Skrevet 2. juni 2024 Plane. Kun poteter inntil Anonymkode: 558f6...ad4 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå