Ellevill Skrevet 14. august 2009 #1 Del Skrevet 14. august 2009 Jeg har masse mynte (eplemynte, peppermynte, vanlig mynte....). Hva kan jeg gjøre med det, jeg har null peiling bortsett fra en viss drink. Kan den fryses, f.eks.? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjest Skrevet 14. august 2009 #2 Del Skrevet 14. august 2009 Lag deg myntete. Det er kjempegodt! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Trillrund Skrevet 14. august 2009 #3 Del Skrevet 14. august 2009 Jeg skulle gjerne hatt mynte... Finner ingen i butikkene nå, og strawberry daiquiri blir ikke helt den samme uten... Jeg har også spekulert på hvordan man kan oppbevare mynte. Den ser ikke så bra ut etter å ha vært i drinken en stund, så jeg er redd frysing ikke er et alternativ. Men hvor har du fått mynten fra? Frø? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Ellevill Skrevet 15. august 2009 Forfatter #4 Del Skrevet 15. august 2009 Takk for svar. De er kjøpt på planteloppemarked. Jeg har de utendørs og der tar jeg også sjansen på at overlever gjennom vinteren. I en krukke, vel og merke, setter jeg den i et bed tar den over alt. Dette er ikke slike yndige små mynteplanter du får kjøpt i butikken.... Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Tink Skrevet 15. august 2009 #5 Del Skrevet 15. august 2009 Du får køpe deg en stor flaske med rom, mojito party tonight! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Fibula Skrevet 15. august 2009 #6 Del Skrevet 15. august 2009 Myntegelé kanskje? Hvis du googler kommer det opp mange oppskrifter, men det ser ut til å være store mengder sukker involvert... Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjest Skrevet 15. august 2009 #7 Del Skrevet 15. august 2009 Mynte passer godt til frosne grønne erter, feks i salater, supper og puréer. Det er også en mye brukt ingrediens i arabisk mat (feks couscoussalat, tabolé) i tyrkisk mat og i indisk mat (feks raita). Her er 200 oppskrifter med mynte, til inspirasjon. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjest Skrevet 15. august 2009 #8 Del Skrevet 15. august 2009 Mynte er vel også godt til lam? Ellers tror jeg at man kan fryse ned isbiter med et blad mynte i hver. Dekorativt og deilig i både drinker og kaldt vann. Stemmer dessuten på tabbouleh! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
stjernekyss Skrevet 15. august 2009 #9 Del Skrevet 15. august 2009 Mmm.. mynte! Heldige deg Det er kjempegodt i smoothies, gjerne med ananas. Godt i kaldt vann (gni litt på bladene først, så kommer aromaen bedre ut), og i varmt vann. Jeg synes det er veldig godt i hjemmelaget potetmos også Mynte-mynte da, ikke de andre. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Plym Skrevet 15. august 2009 #10 Del Skrevet 15. august 2009 Jeg bruker hakket mynte i rømmedressing hele sommeren. Det er like godt til kjøtt som til fisk. Nesten fast følge til grillmat. Har du indisk mat, kan du utvide den til en raita, men som regel bruker jeg lettrømme, sitronsaft, litt sukker, salt og pepper, og MYE hakket mynte. Det er godt med mynteblader i salaten også. Særlig i gresk salat. ...og i isvann med sitron Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjest Skrevet 15. august 2009 #11 Del Skrevet 15. august 2009 Tabbouleh, ja! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
ashera Skrevet 16. august 2009 #12 Del Skrevet 16. august 2009 Raita, til indisk mat, som tzatziki, men med mynte i stedet for hvitløk. Altså: Riv 1/2 agurk, klem ut vannet, bland med et beger matyoughurt og ha i massevis av hakket mynte. Godt til curries. Ellers pleier jeg (eller sønnen, da) å tørke til te. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Fjodor D. Skrevet 16. august 2009 #13 Del Skrevet 16. august 2009 Myntetips: Lag en marinade av en kvart liter tørr hvitvin, en stor skje honning, mynte- og sitronmelisseblader. Legg i jordbær. Fyll i porsjonsskåler etter et par timer, hell over creme fraiche, som er iblandet noen skjeer melis. Noen mynteblader på toppen til pynt. Deilig dessert. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
stjernekyss Skrevet 17. august 2009 #14 Del Skrevet 17. august 2009 Myntetips: Lag en marinade av en kvart liter tørr hvitvin, en stor skje honning, mynte- og sitronmelisseblader. Legg i jordbær. Fyll i porsjonsskåler etter et par timer, hell over creme fraiche, som er iblandet noen skjeer melis. Noen mynteblader på toppen til pynt. Deilig dessert. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Fisk73 Skrevet 18. august 2009 #15 Del Skrevet 18. august 2009 Eplegelé med mynte Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå