Gå til innhold

Fremhevede innlegg

Skrevet

Hei, jeg har hørt at man får ansiennitet for de årene man har vært hjemmeværende med barn, uavhengig av om man var ansatt noe sted og hadde permisjon.

Kan noen vise til lover hvor dette står?

Videoannonse
Annonse
Gjest Gjest_meta2_*
Skrevet

Jeg fikk for barna, da jeg bare hadde jobbet hver tredje helg. Fikk ikke for begge to.

Skrevet

Jeg fikk vite det av sjefen. Hun satt opp hjemme med barna og tok vekk helgejobben. Så jeg fikk for tre barn. Fikk en ny lønnsøkning nå rett før ferien. :-)

Skrevet

Du får ansiennitet for å være hjemme med barn både i stat og kommune, men det er ikke lovbestemt, men avtalebestemt, dvs. at arbeidsgiver (stat og kommune) og fagforeningene har inngått avtale om det.

Det betyr at når du begynner i en jobb i stat eller kommune, må du opplyse om hvor lenge du har vært hjemmeværende med barn og kunne dokumentere det. Du får ikke ansiennitet for det hvis du samtidig får ansiennitet for noe du gjorde samtidig som du var hjemmeværende.

Du får heller ikke ubegrenset, det er faste regler avhengig av jobb, men så lenge jeg ikke vet hvilken jobb det dreier seg om, vil det ta for mye plass å skrive detaljert om dette.

Jeg regner med at mange avtaleområder i det private også har samme/lignende regler, men jeg har bare kjennskap til stat og kommune.

Skrevet

Ok, jeg skal jobbe som lærer ved en ungdomsskole. Jeg var innom på lønningskontoret her om dagen og personalsjefen kunne opplyse om at jeg ikke fikk ansiennitet for å være hjemme med barn dersom jeg ikke hadde permisjon fra jobb. Jeg var bare sudent den gangen og tok et friår for å være hjemme, men hadde ingen permisjon.

Jeg fortalte henne at jeg har vært i kontakt med skolenes landsforbund som hadde sagt at jeg skulle ha ansiennitet for disse to årene, men fikk ikke noe dokumentasjon, eller noe jeg kan peke på for dem.

Skrevet

Glemte å opplyse at du finner bestemmelsen i § 12, Kap.1 (Fellesbestemmelsene) i Hovedtariffavtalen for kommunen, og i § 5, Kap. 3 (Fellesbestemmelsene) i Hovedtariffavtalen for staten.

Skrevet

Ok, dette kan jeg finne frem for dem, men de kommer nok til å påstå at dette bare gjelder om jeg var i permisjon fra jobb, hva gjør man da?

Forferdelig med så vanskelige arb.givere..

Skrevet

OK. Det er helt kurant å få det, så hvis arbeidsgiver virkelig ikke vil gi det, så er det fagforeningsmat!

Jeg har feitet skriften der det som gjelder deg og omsorg står. Du får m.a.o. inntil tre år for å ha vært hjemmeværende, og det er IKKE betinget av at du var i jobb med permisjon. Tvertimot!

Her er bestemmelsen i kommunen:

12.1 Hovedregel

Lønnsansiennitet fastsettes ved tilsetting etter følgende regler:

Lønnsansiennitet regnes tidligst fra fylte 18 år. Ansiennitets datoen fastsettes til

den 1. i tilsettingsmåneden på grunnlag av godskrevet lønnsansiennitet.

Omsorgstjeneste godskrives med inntil 3 år. Med omsorgstjeneste menes

omsorg for barn eller pleie av eldre eller syke.

Fravær uten lønn i forbindelse med nedkomst, adopsjon og videre utdanning

medregnes med inntil 2 år i lønnsansienniteten.

Fagarbeider med avlagt fagprøve får verdiskapningsdelen av læretiden

medregnet i lønnsansienniteten.

Verneplikt godskrives i lønnsansienniteten.

Ved omgjøring av stilling som følge av utdanning og/eller endrede arbeidsoppgaver

beholdes tidligere fastsatt lønnsansiennitet.

Det gis ikke lønnsansiennitet etter flere bestemmelser for samme tidsrom.

12.2 Godskriving av tjeneste

Ved tilsetting i stillingskode med den sentralt fastsatte minstelønn for

ufaglærte, godskrives all tidligere privat og offentlig tjeneste i lønnsansienniteten.

Som privat tjeneste regnes også arbeid i hjemmet med inntil 6 år.

Ved tilsetting i annen stilling, godskrives offentlig tjeneste fullt ut.

I tillegg godskrives lønnsansiennitet for tidligere privat tjeneste som er av

betydning for stillingen.

Dette punktet gjelder også der det har vært avbrudd i tjenesten.

For undervisningspersonale godskrives lønnsansiennitet for privat tjeneste

etter fullført faglig og pedagogisk utdanning.

Skrevet

Som jeg sa, dette er fagforeningsmat. Bare ring Skolenes landsforbund eller noen andre. Lokal arbeidsgiver kan ikke tolke avtalene som de vil, det er de sentrale parter som har tolkningsretten og om denne tolkningen er det ingen tvil, så dette må du ikke gi deg på.

Finn fram Hovedtariffavtalen, og vis det som står. Hvis de fremdeles sier at det er betinget av at du allerede var i jobb, tar du kontakt med fagforeningen uten mer dikkedarier.

Lykke til!

Skrevet

Ok, takk for det- det skal jeg gjøre.

Du hjalp meg i fjor også du Lilleba. I fjor fikk jeg plutselig greie på dette og sa fra til lønningskontoret, mannen som satt der sa at jeg ikke hadde krav på det. Så snakket jeg med deg her inne, et halvt år etter denne samtalen på lønningskontoret. Etter det tok jeg kontakt med Utdanningsforbundet for oppklare dette.

Joda, da fikk jeg ansiennitet for ett år, men ikke det andre året jeg hadde krav på, fordi jeg ikke kunne dokumentere det... (Det er såpoass lenge siden at det ikke finnes i registrene på trygdekontoret, jeg var alenemamma) Jeg mente også at jeg hadde krav på å få etterbetalt for noen mnd, siden jeg faktisk hadde snakket med lønningskontoret om det, heller ikke dette kunne utdanningsforbundet hjelpe meg med..

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...