Strix Skrevet 9. august 2009 #1 Del Skrevet 9. august 2009 (endret) Jeg er en av de som elsker hvitløk og spiser mest mulig mat med hvitløk i. Men det finnes nok mange, mange spennende retter og oppskrifter der ute som jeg ikke har prøvd ennå. Noen som vil dele? Middagsretter, gjærbakst, sauser osv.osv. Endret 9. august 2009 av Strix Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest dalieo Skrevet 9. august 2009 #2 Del Skrevet 9. august 2009 Har desverre ingen, men er interessert i oppskrifter også Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
LilleBille Skrevet 9. august 2009 #3 Del Skrevet 9. august 2009 Stekt skinke med hvitløk, persile og nøtter. Veldig enkelt - kjapt og godt. 1 skinkeboks (helst gullskinke - men vanlig bogskinke el går også greit) skjæres i biter Persille - hakkes (en bunt - eller mer) 1 boks valnøtter Så mye hvitløk du "orker". Del hvitløken i fedd - ta av "skallet" og stek disse litt i ojle (er det store fedd - del dem litt opp.) Jo mer hvitløk jo bedre for den blir bare helt nydelig når den er stekt. Når vitløken begynner å få litt farge ha oppi skinkebitene og stek så alt får god farge. Ha i valnøttene (knus dem litt i hånden - men la det være ganske store biter) Ha i masse hakket persille rett før servering. Serveres med pasta og loff. (Er godt å varme opp om ikke alt blir borte .. og har du ikke pasta - eller spiser lavkarbo - funker det helt utmerket med bare skinken) Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Rosenrød Skrevet 9. august 2009 #4 Del Skrevet 9. august 2009 Mine innlegg!! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Strix Skrevet 9. august 2009 Forfatter #5 Del Skrevet 9. august 2009 Hvitløkssmør Ca. 200gram romtemperert smør, melange 4-5 hvitløksfedd, presses Noen dråper sitron, litt salt og pepper Evt. persilleBland alt godt i en mikser, kan godt fryses. Hvitløkssaus 1 boks creme frâiche 1 terning grønnsaksbuljong Press i hvitløk og smak til Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Frosk Skrevet 9. august 2009 #6 Del Skrevet 9. august 2009 Ovnsbakt hvitløk - blir mild og god og kan brukes i (nesten) alt mulig, i grunnen. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjest Skrevet 9. august 2009 #7 Del Skrevet 9. august 2009 Jeg er veldig glad i hvitløk som er tilbredet med skinnet på. Litt plukk å spise, men det gir en utrolig rund, søt og god smak på hvitløken. Grillet hvitløk. En hel hvitløk. Skjær av toppen, ca en cm, slik at alle fedd blir kuttet øverst. Hell olivenolje oppå, grovt salt og pepper. Pakk inn i folie. Stekes på grillen i c 15 minutter. Poteter med hvitløk og rosmarin (godt til stek) potetbåter, kokes i ca 4-5 min. Potetbåtene legges i en ildfast form Del opp en hel hvitløk, gi alle fedd et lite kakk med den flate delen av kniven, legges i formen. Legg fersk rosmarin i formen, salt og pepper. Hell over olje, salt og pepper. Stek i ovnen til potetene er gylne. I wok; Presset hvitløk, hakket chili, raspet ingefær og litt soya er et veldig godt alternativ til alle usunne sauser man får kjøpt ferdig. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
TanteBrun Skrevet 9. august 2009 #8 Del Skrevet 9. august 2009 Som smakstilsetning til frisk grønn salat: Ett hvitløksfedd sammen med noen "dusker" frisk kruspersille knuses/finhakkes i stavmikser (e.l.). Bland i salaten. Nammm... Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
*Enigma* Skrevet 9. august 2009 #9 Del Skrevet 9. august 2009 Har oppskrift på 2 hvitløkssupper: Hvitløksuppe Ingredienser 12-15 fedd hvitløk 1 1/2 l lys buljon 2-3 blader frisk salvie timian 1 laurbærblad 2 kryddernelliker salt pepper Dessuten: 4 skiver brød 50 g revet ost (Jarsberg,emmentaler) Legering: 3 eggeplommer 2 ss olivenolje Fremgangsmåte Skrell og press hvitløksfeddene eller hakk dem fint. Kok opp buljongen sammen med hvitløk, salt og pepper. La det hele koke i 15 minutter. Skjær skorpen av brødet (eller stikk ut brødmassen med et glass). Varm litt av oljen i en stekepanne og stek brødskivene. Legg dem på dype tallerkener og dryss med revet ost. Kjør suppen i hurtigmikseren eller hell den gjennom en sikt, hvis du vil unngå å få hvitløksbiter i munnen. Kok suppen opp igjen og ta den av varmen. Tilsett salvie, timian, laurbærblad og nelliker. La dem trekke i suppen i 5 minutter før de tas opp igjen. Legering: Pisk eggeplommen sammen med oljen. Hell litt av suppen i eggeblandingen og ha deretter hele blandingen i suppen. NB! Suppen må ikke koke etter legeringen, da skiller den seg. Hell den varme suppen over de ostedryssede brødskivene i tallerkenene, og server den rykende varm. Hvitløkssuppe Til 2 personer: 8 hvitløksbåter, grovhakket 1 gulrot i skiver 1 ss sellerirot, finhakket 1 tomat i skiver (bør skrelles) 1 ss matolje ½ l grønnsaksbuljong 1 ts basilikum ½ ts timian 1 laurbærblad 2 egg 2 ss hvitvinseddik Frisk persille, grovhakket Slik gjør du: Varm oljen i en gryte og stek hvitløken og de øvrige grønnsakene over svak varme til de blir gylne. Tilsett buljong, basilikum, timian og laurbærblad, og la det småkoke i ca 10 minutter. Skill eggeplommene og eggehvittene og rør inn hvitvinseddik i eggeplommene. På slutten av koketiden mens suppen koker, piskes eggehvittene i. Nå må suppen ikke koke, for da vil den skille seg. Serveres med masse frisk persille og stekte brødterninger. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Markjordbær Skrevet 12. august 2009 #10 Del Skrevet 12. august 2009 Åh, du burde ha vært middagsgjest hos oss i går! Hadde dette: Ovnsbakt falafel Hummus Libanesisk hvitløkssaus (MÅ prøves!) Pluss pitabrød og israelsk salat, som det ikke er hvitløk i Dessuten burde du prøve disse baguettepizzaene! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Cayenne Skrevet 13. august 2009 #11 Del Skrevet 13. august 2009 (endret) Mine sine innlegg Har spist hel hvitløk én gang, det var fantastisk godt! Kan høres litt ekstremt ut, men smaker ganske mildt og rundt som en over her sa Fikk de da servert sammen med småkreps, mais, løk og poteter i sørstatene i USA. Oppskriften var som følger; ta den største kasserollen du kan finne, hiv oppi hele småkreps, hele løk, hvitløk og poteter, og halve maiskolber. Hiv oppi salt og MASSE chili; kok til alt er ferdigkokt Namnam! Edit: leif Endret 13. august 2009 av Cayenne Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gossip girl Skrevet 18. august 2009 #12 Del Skrevet 18. august 2009 *mine innlegg* Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå