Gå til innhold

Hvitløksretter/oppskrifter


Strix

Anbefalte innlegg

Jeg er en av de som elsker hvitløk og spiser mest mulig mat med hvitløk i.

Men det finnes nok mange, mange spennende retter og oppskrifter der ute som jeg ikke har prøvd ennå. Noen som vil dele?

Middagsretter, gjærbakst, sauser osv.osv. :nigo:

Endret av Strix
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Stekt skinke med hvitløk, persile og nøtter.

Veldig enkelt - kjapt og godt.

1 skinkeboks (helst gullskinke - men vanlig bogskinke el går også greit) skjæres i biter

Persille - hakkes (en bunt - eller mer)

1 boks valnøtter

Så mye hvitløk du "orker".

Del hvitløken i fedd - ta av "skallet" og stek disse litt i ojle (er det store fedd - del dem litt opp.) Jo mer hvitløk jo bedre for den blir bare helt nydelig når den er stekt.

Når vitløken begynner å få litt farge ha oppi skinkebitene og stek så alt får god farge.

Ha i valnøttene (knus dem litt i hånden - men la det være ganske store biter)

Ha i masse hakket persille rett før servering.

Serveres med pasta og loff.

(Er godt å varme opp om ikke alt blir borte .. og har du ikke pasta - eller spiser lavkarbo - funker det helt utmerket med bare skinken)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvitløkssmør

Ca. 200gram romtemperert smør, melange

4-5 hvitløksfedd, presses

Noen dråper sitron, litt salt og pepper

Evt. persilleBland alt godt i en mikser, kan godt fryses.

Hvitløkssaus

1 boks creme frâiche

1 terning grønnsaksbuljong

Press i hvitløk og smak til

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Jeg er veldig glad i hvitløk som er tilbredet med skinnet på. Litt plukk å spise, men det gir en utrolig rund, søt og god smak på hvitløken.

Grillet hvitløk.

En hel hvitløk.

Skjær av toppen, ca en cm, slik at alle fedd blir kuttet øverst.

Hell olivenolje oppå, grovt salt og pepper.

Pakk inn i folie.

Stekes på grillen i c 15 minutter.

Poteter med hvitløk og rosmarin (godt til stek)

potetbåter, kokes i ca 4-5 min.

Potetbåtene legges i en ildfast form

Del opp en hel hvitløk, gi alle fedd et lite kakk med den flate delen av kniven, legges i formen.

Legg fersk rosmarin i formen, salt og pepper.

Hell over olje, salt og pepper.

Stek i ovnen til potetene er gylne.

I wok; Presset hvitløk, hakket chili, raspet ingefær og litt soya er et veldig godt alternativ til alle usunne sauser man får kjøpt ferdig.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Som smakstilsetning til frisk grønn salat:

Ett hvitløksfedd sammen med noen "dusker" frisk kruspersille knuses/finhakkes i stavmikser (e.l.). Bland i salaten.

Nammm... :sikle:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har oppskrift på 2 hvitløkssupper:

Hvitløksuppe

Ingredienser

12-15 fedd hvitløk

1 1/2 l lys buljon

2-3 blader frisk salvie

timian

1 laurbærblad

2 kryddernelliker

salt

pepper

Dessuten:

4 skiver brød

50 g revet ost (Jarsberg,emmentaler)

Legering:

3 eggeplommer

2 ss olivenolje

Fremgangsmåte

Skrell og press hvitløksfeddene eller hakk dem fint.

Kok opp buljongen sammen med hvitløk, salt og pepper. La det hele koke i 15 minutter.

Skjær skorpen av brødet (eller stikk ut brødmassen med et glass). Varm litt av oljen i en stekepanne og stek brødskivene. Legg dem på

dype tallerkener og dryss med revet ost.

Kjør suppen i hurtigmikseren eller hell den gjennom en sikt, hvis du vil unngå å få hvitløksbiter i munnen. Kok suppen opp igjen og ta den av varmen. Tilsett salvie, timian, laurbærblad og nelliker. La dem trekke i suppen i 5 minutter før de tas opp igjen.

Legering:

Pisk eggeplommen sammen med oljen.

Hell litt av suppen i eggeblandingen og ha deretter hele blandingen i suppen.

NB! Suppen må ikke koke etter legeringen, da skiller den seg.

Hell den varme suppen over de ostedryssede brødskivene i tallerkenene, og server den rykende varm.

Hvitløkssuppe

Til 2 personer:

8 hvitløksbåter, grovhakket

1 gulrot i skiver

1 ss sellerirot, finhakket

1 tomat i skiver (bør skrelles)

1 ss matolje

½ l grønnsaksbuljong

1 ts basilikum

½ ts timian

1 laurbærblad

2 egg

2 ss hvitvinseddik

Frisk persille, grovhakket

Slik gjør du:

Varm oljen i en gryte og stek hvitløken og de øvrige grønnsakene over svak varme til de blir gylne. Tilsett buljong, basilikum, timian og laurbærblad, og la det småkoke i ca 10 minutter. Skill eggeplommene og eggehvittene og rør inn hvitvinseddik i eggeplommene. På slutten av koketiden mens suppen koker, piskes eggehvittene i. Nå må suppen ikke koke, for da vil den skille seg. Serveres med masse frisk persille og stekte brødterninger.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Mine sine innlegg :)

Har spist hel hvitløk én gang, det var fantastisk godt! Kan høres litt ekstremt ut, men smaker ganske mildt og rundt som en over her sa :) Fikk de da servert sammen med småkreps, mais, løk og poteter i sørstatene i USA. Oppskriften var som følger; ta den største kasserollen du kan finne, hiv oppi hele småkreps, hele løk, hvitløk og poteter, og halve maiskolber. Hiv oppi salt og MASSE chili; kok til alt er ferdigkokt :biggrin: Namnam!

Edit: leif

Endret av Cayenne
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...