Gå til innhold

Eierskifteforsikring er bare tull og lønner seg ikke!


Gjest Gjest_gjest_*

Anbefalte innlegg

Gjest Gjest_gjest_*

når man kjøper eller selger bolig anbefaler megler at man som kjøper og selger skal tegne seg eierskifteforsikring! De legger alltid vekt på nettopp at dette er meget viktig !

Her er mine erfaringer:

1: jeg kjøpte leilighet hvor det etterhvert viste seg å være STORE fuktskader på badet. Dette var ikke noe som var synlig da jeg kjøpte. Selger oppga ikke dette, og hevdet det ikke var fukt. Deimot var fukten mellom flisene malt vekk for å dekke. Vi tok kontakt med styret i borettslaget som forteller oss at de tidligere eierene hadde fortalt nettopp dette til styret at det var fukt på deres bad. Men så flyttet dem og la det på is! Vi kjøper, tar over og oppdager samme problem! Kontakter eierskifteforsikringen, Protector og får avslag!

I senere tid blir vi fortalt at Protector legges ned, det har nemlig gått konkurs da det tapte i så mange rettssaker mot kunder.

2: Så kjøper vi oss hus. i kort tid etter oppstår det vannlekkasje, da rørene er totalt tette! Samtlige rør måtte stakes opp og skiftes ut! OG på grunn av dette måtte også gulv og annet skiftes ut. Stakeren sier at dette er så klart noe som forelå lenge før vi flyttet inn! Kontakter eierskifteforsikringen igjen, får beskjed om at dette ikke nytter. Skaden skal nemlig tilsvare 40 % av kjøpesummen! kjøper du deg da en bolig til 2.5 mill skal skaden være RIMELIG STOR for at eierskifteforsikringen id et hele tatt trer inn i virksomhet! Vi hadde en STOR skade, men ikke stor nok nei! Halve huset må omtrent brenne til gurnne for at eierskifteforsikringen skal dekke. Istedenfor gikk det på egen forsikring.

Vi var i kontakt med megler i begge tilfeller og samtlige ganger ble vi fortalt av megler at eierskifteforsikringen plutselig ikke var såbra som de skulle ha det til da vi ble overtalt til å tegne det! Bare "tull" var det en som sa! Senere fant vi ut at megleren får ren provisjon av at han tegner eierskifteforsikringsavtale for sin kunde. ! Er det rart de maser på oss da! men det har ingen hensikt!

Eierskifteforsikring er rett og slett bare tull!!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Var ikke klar over at Protector var konkurs (men det har de bare godt av, ha ha!), men det er allment kjent at man ikke tar eierskifteforsikringsselskapene på ordet når de ikke ønsker å punge ut. Går man rettens vei derimot, taper de ganske ofte...

Til noe litt nærme, så belønner jeg ikke Huseiernes Landsforbund da de advarte mot å la kvinnene bestemme huskjøpet, men jeg er helt for at det kommer frem i media at det kan være kjekt med profesjonell hjelp når man kjøper bolig.

Allikevel, i ditt eksempel nummer 1, så burde det jo stå på taksten til leiligheten at det var avdekket fukt på badet. Alle takstmenn sjekker dette og putter det i taksten. De kan ikke si noe om hvor store fuktskadene er, men de har en måler som slår ut dersom det er fukt og de er pliktige til å sette dette i taksten! (dersom takstmannen er seriøs vel og merke og da må nesten kjøper sjekke at takstmannen i det minste er sertifisert... De andre partene er jo selgere (selv om megleren kanskje vil prøve å påstå noe annet), takstmannen skal være nøytral!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Gjest_gjest_*

Men det er nettopp det, hvor mange har tid, ork og overskudd til å ta noe til retten. Det krever ganske mye jobb, samtidig som man sitter med risikoen om å tape og dermed går det med MYE penger....Det er nok akkurat dette selskapene baserer seg på at folk flest ikke gidder så vet det blir litt feil...men det er et mas ja

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg skjønner jo det, men når det gjaldt den fuktgreia på badet i første leilighet, så sto vel det i takstrapporten???

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Meticulous

Protector er jo beryktet for å avslå det mest innen eierskifteforsikring...

Dersom dere får avslag koster det ingen ting å klage inn saken for Forsikringsklagenemnda, via Forsikringsklagekontoret.

Der kan dere få en viss pekepinn på hvorvidt det lønner seg å ta saken videre eller ei. Får dere medhold vil jo også ofte forsikringsselskapet følge uttalelsen fra Forsikringsklagekontoret, så kanskje dere da slipper videre saksgang uansett.

Når det er sagt så skal eierskifteforsikring dekke selgers ansvar jfr avhendingsloven. Dersom man synes "forsikringen er teit" fordi man ikke få "dekket" sånn og sånn, så er det faktisk slik at det er avhendingsloven som regulerer hva som "dekkes", og ikke forsikringen.

Det finnes forøvrig nå også kjøperforsikring å tegne, slik at du som kjøper slipper å ta kampen alene mot eierskifteforsikringsselskapene. Har du et krav etter kjøp av ny bolig vil kjøperforsikringsselskapet ta saken mot motparten på dine vegne. Det kan jo være noe å vurdere dersom man ikke føler seg spesielt juridisk kyndig....

Og forøvrig bør det være innlysende for alle at megler tjener på å selge eierskifteforsikring - tror noen virkelig at megler gjør dette gratis på vegne av forsikringsselskapet fordi han vil være så grei mot ny kjøper...? ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Eierskifteforsikring er rett og slett bare tull!!

Nei, det er nok DU som tuller... Protector er ikke konkurs. Det andre visvaset ditt kan jeg også tilbakevise: hvor får du det fra at skaden må tilsvare 40% av prisen på boligen? Nok en tullepåstand fra deg. Det må tilsvare 3-5% av kjøpesummen. Jeg tror du er et forumtroll, for du kan umulig ha høstet disse erfaringene og så framstå som så totalt blottet for enhver saklighet og saksforståelse!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

dessuten kjøper du ikke en eierskifteforsikring, men en BOLIGKJØPERforsikring, når du skal kjøpe bolig... og da har du en advokat som forhandler med selgerens forsikringsselskap. Selgeren har kjøpt eierskifteforsikring.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Senere fant vi ut at megleren får ren provisjon av at han tegner eierskifteforsikringsavtale for sin kunde. !

Nå må du altså slutte med disse vanvittige påstandene dine! De er jo fullstendig feil! Meglerne har IKKE provisjon av å selge slike forsikringer!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...