Gjest Gjest_gunnhild_* Skrevet 24. juli 2009 #1 Skrevet 24. juli 2009 Hei. Har et par kaniner vi har tenkt å slakte. Lurer på hvor man kan lære det, eller om det er noen plass man kan levere dem å betale for å få dem slaktet? Gunnhild
Gjest Maxtor Skrevet 24. juli 2009 #2 Skrevet 24. juli 2009 Fant denne veiledningen : "Utstyr som MÅ være klart 1- Bøtte med reint vann, lunket 2. 2 taubiter pr kaning 3. En skarp kniv, selv hadde jeg to stk. En liten til flåing etc 4. 2 spikre i taket som dyret kan henge i. 5. Tom dunk for avfall (innvolder, pels etc) 6. Plast eller papp under der du skal slakte så slepper du klin. 7. En stol eller krakk er kjekt å ha ved avlivingsprossedyren. 8. HAmmer el Avlivning og tapping 1. Bruk en hammer feks og slå hardt mellom øynene på kaninen 2. Ta frem en kniv og stikk dyret i halsen slik at alt blod får renne ut. (hold dyret hardt så slepper du klin da kaninen vil vise frem krefter du ikke trodde den hadde.) og la alt blodet renne ut. Flåing Flere måter å gjøre dette på. Start med å fjerne forlabbene de er bare i veien. Du merker hvor leddet er, der skal du kutte. Fjern så halen Selv henger jeg kaninen opp etter labbene, og sprer beina. Snitter rundt labbene forsiktig slik at kjøttet ikke blir skadet. Snitt så skinnet ned på innsiden av låret på begge sider. Nå om dyret ikke er veldig gammelt dra skinnet ned ganske lett. Lag så ett hull med fingeren slik at du får delt skinnet ved rompa og foran. så er det egentlig bare å dra helt ned til hode og kutte av der. Er det motstand bruk kniven forsiktig. Skjær av hode og dyret er ferdig flådd. Få ut innmat 1. snitt opp fra lungene og opp til anus, vær veldig forsiktig så slepper du galle og piss og ødlagte tarmer som ødlegger kjøttet. Finn så en grov kniv, skjær mellom låra. Ta så tak i endetarmen og riv ut all innmat. Ta vare på nyrer og lever om du ønsker å benytte deg av dette. (veldig god hundemat i alle fall). Så er det bare å skjære seg igjennom ribbeina, ganske logisk hvor du skal kutte, riv ut lunger, spiserør og det som ligger der. Ett lite tips er å ikke fjerne for mye av fettet du finner, kanin er veldig tørt kjøtt, så fettet som er der gjør kjøttet mer saftig. Kanin smaker ikke som kylling, så da kan vi avkrefte den myten. Selv dreper jeg dyret ved hjelp av en liten slaktemaske , den lader jeg med små eikenøtter (liten patron) og føler selv ting blir mer humant."
Gjest Gjest Skrevet 24. juli 2009 #3 Skrevet 24. juli 2009 Har lest at det er effektivt å slå med en hammer i nakken på dem, når man holder hodet løftet så nakkevirvlene blottlegges. Men ville funnet bilder som viser hvordan det bør gjøres, det står blant annet i noen kaninbøker man kan låne på biblioteket, f eks en dansk en om kaninhold (om selvberging, økologisk hagebruk og slikt) og i bøker fra Landbruksforlaget. Noe som er viktig er at du ikke avliver dyret i nærheten av andre levende dyr/kaniner, da det kan stresse dem veldig og er unødvendig dyreplageri.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå