Gå til innhold

Biltur Europa


*Linda83*

Anbefalte innlegg

Vi skal på bilferie gjennom Europa om ikke så lenge. Vi tar båten fra Karlskrona i Sverige, over til Gdynia i Polen.

Planer for Polen er å ihvertfall se konsentrasjonsleirene og være i Krakow et par dager. Har veldig lyst til å se Malbork som bare ligger noen mil fra Gdynia, samt oppleve byen Torun. Vi vil vel overnatte 1 nattt på strekningen mellom Torun og Lodz.

Har noen her inne reist gjennom Polen, og overnattet i området?

fra Lodz går det nok direkte til Krakow - om ingen her har noen gode tips til opplevelser?

Fra Polen tar vi turen til slovakia, ned til Budapest, fra Budapest til Wien (dyrepark) Fra Wien til Praha, fra Praha inn til Tyskland

noen som har kjørt denne ruten før, eller vært i områdene? Vil så gjerne ha tips til ting å se, steder å overnatte - gjerne så rimelig som mulig, da vi kun skal sove der.. Campingplasser er mer enn bra nok :)

Noen som har noen tips til hva vi bør tenke på når vi reiser nedover?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Gjest regine ii

har ikke noen konkrete tips om overnattinger og sånt, men fra tidligere erfaring vet jeg at det er mange type "bed and breakfast" nedover i sentral europa, slik at overnatting for en rimelig penge bør gå greit. Også på sparket, i en del av disse områdene er det nærmest slik at "alle" hus har rom til leie.

Men - trafikken i Polen er forferdelig! Veinettet er utrolig dårlig, det finnes nesten ikke motorveier og dels er det vanvittig smalt og svingete. Kjørestilen er også en helt annen enn man er vant til fra Norge - rett og slett farlig til tider. Fartsgrenser er i beste fall veiledende (70-80 i 40 soner går helt fint), og forbikjøringer gjøres når bilen bak vil. Uavhengig av motgående trafikk - som forventes å vike unna.

Det går greit - men det tar lang tid, dvs. ikke tro at du skal komme fort gjennom Polen slik man f.eks. kan på tyske autobahn. I tillegg til at det faktisk er ganske nervepirrende.

Trafikken i Østerrike går fort, og dels noe mer aggressivt enn i Tyskland, men her er veiene gode, og folk driver ikke villmannskjøring ala Polen.

I Tsjekkia er det også dels motorveier (ikke rundt Praha....) men her er det MYE trafikk, og veldig mye trailertrafikk. Også i tsjekkia en del aggressiv kjøring (og her er det faktisk 0-toleranse for alkohol, selv om det gjerne er en bar på autobahn-kafeene....)

Har ikke kjørt i Slovakia eller Ungarn, så kan ikke si noe om det. Det går jo stort sett greit, men vær forberedt på helt andre forhold enn i Norge.

Wien har MYE mer å se enn dyrepark! blant annet "prater" fornøyelsespark/tivoli som ligger rett ved Donau, med "Riesenrad" som det største kjennemerket. Ellers bør man få med seg gamlebyen (Innenstadt), med shoppingaten "graben" og St.Stephansdomen som det minste. Operaen, de store museene, Hofburg..... MYE å se - både historisk og annet. Husk at Wien var hovedstaden i et imperium i flere hundre år - og det bærer den preg av.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

tusen takk for svar :)

ja, bilkjøringen blir nok en utfordring ja.. har ikke tenkt til å stresse så mye, men prøve å få med oss så mye som mulig.

Skal ha med 2 barn, så vi må jo finne noen morsomme plasser å stoppe på, og dyreparker er spennende. Men leter også etter noe mer fornøyelsesparker med karuseller - kanskje t.o.m badeland eller noe.

Det er virklig ikke enkelt å planlegge, er så mye man vil se, men man må jo tenke på tiden også. Har ihvertfall lyst til å tilbringe 1 døgn ved hvert stopp ca. noen dager ekstra i de større byene.

Skal være borte i nesten 2 uker.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest regine ii

Litt mer "tips" eller iallfall egen erfaring: vi har kjørt et par sånne turer, og min erfaring er at dersom man ønsker å se et sted, så bør man være der to netter (minst). Det blir veldig kavete om man skal bryte opp og kjøre videre neste dag hele tiden, da er man på et vis "underveis" hele tiden, uten at man rekker å ta inn over seg det man ser/der man er.

Når det er snakk om overnatting som en nødvendighet for å komme fra A til B er det selvsagt annerledes, men dersom man ønsker å få noe ut av de stedene man er så er iallfall det min anbefaling.

Badeland: iallfall i Østerrike er det vanlig med sk. friluftsbad på nær sagt "alle" steder så det er iallfall ikke noe problem. Blant annet i nærheten av Schönbrunn, der dyreparken ligger, og det er også bademuligheter i Donau i nærheten av Prater. + andre steder!

blir rent misunnelig jeg - selv om vi og skal på ferie etterhvert :) , men altså ikke sørover i år.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...