SuperNova Skrevet 8. juli 2009 #1 Del Skrevet 8. juli 2009 Nå er det virkelig gøy å gå i grønnsaksbutikken - masse flotte sesonggrønnsaker! Jeg lager mye wok til middag, og pleier å kjøpe ferdig saus fordi det går så raskt. Men kanskje noen har oppskrift på noen gode, enkle sauser man kan lage selv? (Spurte hun håpefullt...) Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Veronica88 Skrevet 8. juli 2009 #2 Del Skrevet 8. juli 2009 Jeg lager vel ikke noen direkte saus, men driver jeg å lager noe wok-lignende til middag så har jeg på soyasaus og eventuelle krydder jeg føler passer.. ofte er det jo det sånne poser består av også. Husker ihvertfall ingefær og hvitløk (man får ingefærpulver på innvandrerbutikker ihvertfall om du ikke orker å skjære opp en hel en).. Ta en titt på posene du pleier å bruke og plukk litt ideer fra dem! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjest_Merete_* Skrevet 8. juli 2009 #3 Del Skrevet 8. juli 2009 Alt jeg bruker i Wooken er soyasaus og krydder. Chilli, hvitløk, pepper etc. etc. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
MarianneE Skrevet 9. juli 2009 #4 Del Skrevet 9. juli 2009 Du kan bruke: *sursøt saus fra flaske *Flere varianter chilisaus *Østerssaus *Sataysaus Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest woksausgjest Skrevet 10. juli 2009 #5 Del Skrevet 10. juli 2009 Jeg har eksperimentert mye med å lage egne woksauser - alt du får ferdig på flaske er jo stappfullt av tilsetningsstoffer. Men det er også slike ferdigprodukter av ulike typer som brukes på kinarestauranter, så du må være forberedt på at hjemmelaget saus smaker annerledes og enklere - eller renere, om du vil. Jeg har feks forsøkt meg på presset appelsin og lime i kombinasjon med fem-krydder eller karripulver, litt kyllingkraft og flytende honning, og tilslutt jevnet med maizenna utrørt i litt vann. Samtidig har man chili, hvitløk og frisk ingefær i woken sammen med grønnsakene før man heller i sausen tilslutt, så disse smakstilsetningene blir jo også en del av sausen. Det som imidlertid fungerer aller best, synes jeg, er en mer thaiaktig saus med kokosmelk som basis. Bland kokoksmelk, presset lime, soyasaus, nam plah (fiskesaus), litt demererarasukker eller palmesukker og ørlite sesamolje i en bolle. Smak deg fram, og bruk gjerne mer lime enn du tror, siden grønnsaker er søte i smaken og trenger endel syre. Ha over i woken når det andre er ferdig, gi et kort oppkok og ha masse hakket frisk koriander i tilslutt. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjest Skrevet 10. juli 2009 #6 Del Skrevet 10. juli 2009 Her er en helt underbar sechuansaus: 3 dl hønsebuljong 1/2 dl soyasaus 2 ss katjap manis (søt soyasaus) 1 ss revet ingefær 1 hakket hvitløkbåt 1-2 ss sambal oelek (chillipasta) prøv deg frem den er STERK -sukker etter smak Sechuankylling 4 porsjoner 5 kyllingfileter olje til steking 2 paprika 1/2 squash ca 6 sjampinjonger 2 gulrøtter 1 løk 100g sukker erter 1/2 purre 1 pose cashewnøtter Det er lurt å førberede allt før du begynner å wokke. -Begyn med å strimle/hakke grønsaker -Strimle kyllingen i passe biter -Bland sausen i ett beger så den er klar att helle på når du har wookat kylling og grønsaker. -stek kyllingen først å legg den til siden. -stek grønsaker, legg i kyllingen og hell på sausen Lykke til, du kommer ikke å bli skuffet Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Rosenrød Skrevet 16. juli 2009 #7 Del Skrevet 16. juli 2009 Nammmm! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå