Gjest Gjest Skrevet 24. juni 2009 #1 Del Skrevet 24. juni 2009 Hvorfor er det så vanlig med sterk, godt krydret mat i mange varme land? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjest Skrevet 24. juni 2009 #2 Del Skrevet 24. juni 2009 Man bruker gjerne mye krydder når råvarene er dårlige, for eksempel dårlig kjøtt. Dårlige råvarer var/er ofte vanlig i disse landene, derfor mye krydder. Men nå er det vel heller en vanesak. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Elfrida Skrevet 24. juni 2009 #3 Del Skrevet 24. juni 2009 Du svetter lettere med sterk mat, og det kjøler ned kroppen mer effektivt. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Mamma1 Skrevet 25. juni 2009 #4 Del Skrevet 25. juni 2009 Samme som at folk drikker varm kaffe i varmen. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjest Skrevet 25. juni 2009 #5 Del Skrevet 25. juni 2009 I varme land blir kjøtt og annen mat fortere bedervet, og krydder blir brukt for å dekke over dette. I kalde land ble tørking, røyking og salting brukt for å bevare kjøttet, men i veldig sterk varme blir kjøttet gjerne bedervet for fort til at disse metodene virker. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjest Skrevet 25. juni 2009 #6 Del Skrevet 25. juni 2009 Det at bedervet mat skjules med krydder er en myte. Tørking, røyking og salting brukes over hele verden for å bevare kjøtt og fisk. Saken er vel heller at man har flere muligheter til og smaksette mat. Riktig er det at man svetter mer og det v kjøler ned kroppen mer effektivt! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå