Gå til innhold

Sterk mat og varme land


Gjest Gjest

Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Gjest Gjest

Man bruker gjerne mye krydder når råvarene er dårlige, for eksempel dårlig kjøtt. Dårlige råvarer var/er ofte vanlig i disse landene, derfor mye krydder. Men nå er det vel heller en vanesak.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Gjest

I varme land blir kjøtt og annen mat fortere bedervet, og krydder blir brukt for å dekke over dette.

I kalde land ble tørking, røyking og salting brukt for å bevare kjøttet, men i veldig sterk varme blir kjøttet gjerne bedervet for fort til at disse metodene virker.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Gjest

Det at bedervet mat skjules med krydder er en myte. Tørking, røyking og salting brukes over hele verden for å bevare kjøtt og fisk.

Saken er vel heller at man har flere muligheter til og smaksette mat.

Riktig er det at man svetter mer og det v kjøler ned kroppen mer effektivt!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...