Gå til innhold

Forbud mot parfyme?!?


Gjest Miljøvennlig

Anbefalte innlegg

Gjest Miljøvennlig

Forbud mot parfyme! ?

Mange ønsker et forbud mot parfyme

Mange mennesker reagerer på parfymelukt. Det gjelder et stort antall med astma og hyperreaktivitet, og kanskje enda flere med "inneklimasykdom". Noen blir så dårlig at de føler seg helt slått ut. Reaksjonene kan henge i fra et par timer til to-tre dager. Siden parfyme er i utstrakt bruk, og det dufter nær sagt over alt og av alle, begrenser det tilgjengeligheten for de "duftoverfølsomme". Parfyme er blant de viktigste årsakene til miljøhemming for svært mange.

Les resten av artikkelen her.

Parfyme forbud i Canada...

Minnesota- Dufstoffer(parfyme,skyllemiddel og alle andre pleieprodukter med duft) er forbudt ved LOV !

http://www.house.leg.state.mn.us/hrd/bs/85/hf2148.html

http://www.justnature.no/infothek.htm

Innlegget er endret iht KGs regler.

Phaedra, mod

Endret av Phaedra
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Gjest Gjest

http://www.folkevett.noBT, torsdag 12 marts 2009

Information for Miljø og Sundhed:

Forskere fra Rigshospitalet smurte 12 mænd ind i cremer i en uge, for at se om værdien af hormonforstyrrende stoffer ville stige i kroppen - resultatet chokerede:

" På bare 3-4 timer var værdien i kroppen 100 gange højere, end når der ikke var smurt creme på. Vi måtte simpelthen fortynde nogle af cremerne igen, selvom de var indenfor de tilladte værdier, da værdierne steg så meget," forklarer en overrasket forskningsleder Anna-Maria Anderson, der er forskningsleder på Rigshospitalet...og siger videre "Det overraskende ved forsøget er, at så stor en mængde blev optaget i kroppen. Det er jo et problem når vi ved, at det kan give skader i kroppen."

Endret av Strix
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Gjest

Barnas helse må gå foran personalets forfengelighet

Stadig flere reagerer på ulike kjemiske stoffer i nærmiljøet, ikke minst barna. Parfymeoverfølsomhet er velkjent for NAAF, og mye tyder på at problemet bare øker. Med informasjon og kjøreregler kan mye oppnås uten at man bør frykte vond lukt av den grunn.At røyking og røyk skaper problemer er det etter hvert kunnskap om og bred aksept for, men alle forstår ikke umiddelbart at godlukt kan være like plagsomt for mange.

http://www.naaf.no/en/Aktuelt/Nyhetsarkiv/...forfengelighet/

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest D-shol

Orker ikke å lese hele dokumentet (ihvertfall ikke når den står to ganger), men vil si at jeg synes det er greit at mennesker som jobber på institusjoner der det er sannsynlig at flere er overfølsomme ikke har lov til å bruke parfyme på jobben. Mamma jobber i bofelleskap gjennom hjemmetjenesten og har ikke lov, vet også om noen skoler som forbyr det.

Et generelt forbud synes jeg imidlertid blir litt voldsomt. Man kan ikke forby alt som noen ikke tåler, skal vi da begynne å forby alle allergene matvarer og materialer?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Gjest

Ja man kan ikke forby alt som noen ikke tåler.Hvis noen ikke tåler mat så er det nok hvis man ikke spiser f.eks. melk,eg u.l Men hvis man ikke tåller eller ikke liker parfyme stank så kan man ikke ungå parfyme fra andre meneske de går rett i hjernen og ... det er vitenskapelig dokumentert at slike kjemikalier i parfyme , skylemiddel,schampoo osv.er skadelig som passivrøyk og de utløse hos mange barn og voksene allergier, astma, migrene,agresivitet, depresjon, kvalme, hypersensibilitet, øye- og hudirritasjon samt sykdommer på sentralnervesystemet...og..osv

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Gjest D-shol
tåler.Hvis noen ikke tåler mat så er det nok hvis man ikke spiser f.eks. melk,eg u.l Men hvis man ikke tåller eller ikke liker parfyme stank så kan man ikke ungå parfyme fra andre meneske de går rett i hjernen

Ikke helt korrekt. Det finnes maaaaange som er så allergisk mot f.eks nøtter, bær, frukter og kjøtt at lukten er nok til å skape reaksjon. Kjøkken som lager mat til allergikere er ofte nødt til å totalforby disse matvarene så de ikke setter spor i annen mat og på redskapet.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...