Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Skrevet

Jeg bruker rømme ganske sjelden, og som regel så blir den dårlig/går ut på dato innen jeg får brukt den opp.

Det jeg lurer på er om det er mulig å fryse rømme for så å tine den når man trenger? Er i så fall snakk om sånne youghurtbegere med rømme, så de skal fryses uåpnet.

Takker for svar på forhånd :)

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Viss du ikke får svar her så kan du jo sende ein mail til Tine?

Skrevet

Jeg er ikke sikker, men mener å ha hørt at rømme vil skille seg ved frysing/tining.

Skrevet
Jeg er ikke sikker, men mener å ha hørt at rømme vil skille seg ved frysing/tining.

jeg vet at rømmegrøt kan fryses, den skiller seg, men blir fin så snart den er varmet opp... så vil tro at så lenge du skal bruke den i varmretter så skal det gå bra :) men ville ikke ha brukt det på tacoen eller til dip for å si det sånn :)

Skrevet
jeg vet at rømmegrøt kan fryses, den skiller seg, men blir fin så snart den er varmet opp... så vil tro at så lenge du skal bruke den i varmretter så skal det gå bra :) men ville ikke ha brukt det på tacoen eller til dip for å si det sånn :)

Rømme kan egentlig ikke varmes opp. Da skiller den seg. Ihvertfall når du prøver å bruke den i sauser. Da er det best å røre den inn når man har fjernet maten fra varmen.

Creme fraiche er bedre til slike ting og smaker ganske likt. Den tror jeg også kan fryses (feks i isterningform) og brukes i sauser etc.

Skal du bruke til dip eller kalddressing synes jeg du heller bare skal kjøpe deg et beger når du trenger det. Da er du ihvertfall sikker på kvaliteten.

Skrevet

Fann dette på fryseguiden til Matsiden.no:

Meieriprodukter

Du kan fryse både melk, kremfløte og rømme. Pisker du fløten lett før den fryses, og tin den langsomt opp i kjøleskapet, da er det mindre sjanse for at den skiller seg.

Revet gulost er greit å fryse, mens mykere oster blir mykere når de tines igjen. Cottage Cheese egner seg ikke til frysning, men andre typer kremoster har et høyere fettinnhold, så de egner seg godt. Smør og yoghurt kan fryses i sin egen emballasje, eventuelt med folie utenpå.

Skrevet

Okay, da prøver jeg meg på rømmefrysing med tid og stunder :)

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...