Gjest Gjest Skrevet 20. mai 2009 #1 Del Skrevet 20. mai 2009 fant nettopp ut at dolly dimples bruker analog ost. kan noen hjelpe å finne ut om det er flere kalorier i denne osten enn den osten de bruker på f.eks peppes pizza(er vel jarlsberg eller norvegia)? tusen takk om noen klarer å spore dette opp:) Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Lance Skrevet 20. mai 2009 #2 Del Skrevet 20. mai 2009 fant nettopp ut at dolly dimples bruker analog ost. kan noen hjelpe å finne ut om det er flere kalorier i denne osten enn den osten de bruker på f.eks peppes pizza(er vel jarlsberg eller norvegia)? tusen takk om noen klarer å spore dette opp:) Blås i kaloriene, det er ikke store forskjellen så vidt jeg husker. Det som er verre er at analog ost, dvs. ost som ikke er laget av melk, men av diverse annet rart, inneholder veldig skadelig fett. Boikott Dolly Dimple's inntil de slutter med analog ost. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjest Skrevet 20. mai 2009 #3 Del Skrevet 20. mai 2009 hadde uansett blitt veldig glad om noen fant kaloriforskjellene:D Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Papirkurven Skrevet 20. mai 2009 #4 Del Skrevet 20. mai 2009 Det står jo på pakningene det, kcal per 100 gram. Så det er bare å gå på butikken og finne en analog ost og en vanlig (digital?) og sjekke. Tror dette er den snåleste betegnelsen jeg har hørt, hva har analog med ost å gjøre? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Klematis Skrevet 20. mai 2009 #5 Del Skrevet 20. mai 2009 Det står jo på pakningene det, kcal per 100 gram. Så det er bare å gå på butikken og finne en analog ost og en vanlig (digital?) og sjekke. Tror dette er den snåleste betegnelsen jeg har hørt, hva har analog med ost å gjøre? Den originale betydningen av analog er parallell, lignende. Så derfor er det vel heller rarere at vi kaller ting som ikke er digitale for analoge, akkurat som om de digitale 'dingsene' er de ekte og de analoge kun er noe som ligner Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjest Skrevet 20. mai 2009 #6 Del Skrevet 20. mai 2009 finnes det analog ost i butikkene? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Klematis Skrevet 20. mai 2009 #7 Del Skrevet 20. mai 2009 finnes det analog ost i butikkene? Ja, alt som ikke heter ost. De fleste økonomipakningene med revet ost heter ting som Pizzatopping eller bare Revet, og ikke ost... Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Papirkurven Skrevet 20. mai 2009 #8 Del Skrevet 20. mai 2009 Arla ihvertfall, og en type Synnøve Finden. Men jeg synes egentlig definisjonene er litt uklare her, det er jo melk i alle sammen Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Klematis Skrevet 20. mai 2009 #9 Del Skrevet 20. mai 2009 Definisjonen er vel at ost må inneholde løype? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Papirkurven Skrevet 20. mai 2009 #10 Del Skrevet 20. mai 2009 Definisjonen er vel at ost må inneholde løype? Fra store norske leksikon: ost, produkter fremstilt av helmelk, skummet melk, kjernemelk, fløte eller blanding av disse ved at mysen er fjernet fra de koalgulerte eggehvitestoffene (ostestoffet). Er det det samme? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjest Skrevet 21. mai 2009 #11 Del Skrevet 21. mai 2009 er noen av disse analoge? http://www.arla.no/C1256DDB002EE08A/O/AB9D...12571F5002A2B8E Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Elfrida Skrevet 21. mai 2009 #12 Del Skrevet 21. mai 2009 De to øverste og den som heter pizzablokk er ikke 'ekte' ost. Ost er aldri tilsatt vegetabilsk olje. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjest Skrevet 21. mai 2009 #13 Del Skrevet 21. mai 2009 De to øverste og den som heter pizzablokk er ikke 'ekte' ost. Ost er aldri tilsatt vegetabilsk olje. så de er analoge oster? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Ludovie Skrevet 21. mai 2009 #14 Del Skrevet 21. mai 2009 så de er analoge oster? Ja. Jeg liker for øvrig ikke begrepet "analog ost" idet man får inntrykk av at det er en type ost, og det er det jo ikke. "Osteerstatning" eller "osteetterligning" er mye bedre. Det sistnevnte betyr for øvrig omtrent det samme som "analog ost", men ettersom det er et mye mer transparent begrep for folk flest, er det å foretrekke, synes jeg. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Pasjonsblomst Skrevet 8. juni 2009 #15 Del Skrevet 8. juni 2009 Ost er laget kun av melk (tilsatt løpe og syrekultur). Analog ost er også laget av melk, men all melkefettet (fløten) er tatt ut, og dette erstattes med vegetabilskt fett Til opplysning... Kjøp ekte ost! smaker mye bedre Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest antigartner Skrevet 8. juni 2009 #16 Del Skrevet 8. juni 2009 hadde uansett blitt veldig glad om noen fant kaloriforskjellene:D Hvis man er opptatt av kalorier bør man vel strengt tatt holde seg unna både DD og PP. Begge steder er jo maten temmelig heavy, men jeg synes DD-pizzaen virker fetest, uten at jeg har noen bakgrunnstall, dessverre. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå