Gå til innhold

Marsipan-kake


Gjest anonym

Anbefalte innlegg

Gjest Anonymous

Sånn som man kjøper på bakeren! Åhh. det er så godt! Er det noen som vet hvordan en lager det? Er det vanskelig...? Har aldri lagd bløtkake før, men har lagd sjokoladekake og eplekake. Er vel ikke verre enn det?

-Mira

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Du får kjøpt ferdige marsipanlokk i butikken. Bak sukkerbrød og fyll med bær og krem. Legg et tynt lag krem rundt hele kaka og rull på lokket.

Klem forsiktig inntil og skjær bort det som blir til overs.

En enkel løsning er å skjære tynne skiver av sånne pølser med marsipan. Legg disse på kremen i stedet for lokk og la dem overlappe hverandre litt.

Selv liker jeg best sånn marsipankake med grønt lokk og rom/sjokoladefyll.

Sjokoladekake er best!!!12

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Anonymous

Marsipankake:-)

4 egg

125 gr farin

125 gr hvetemel

1 ts bakepulver

Smør og strø en springform 24 cm i diameter.Pisk egg og sukker til ekstra tykk eggedosis.Bland mel og bakepulver vend dette lett inn i eggedosisen som helles i formen.Stekes i 160 grader i 40 min,formen settes nederst i ovnen.Avkjøl kaka på rist.

Fyll

2 plater gelantin

2 dl vaniljekrem

3 ts vaniljesukker

3 dl kremfløte

Kok vaniljekremenetter bruksanvisning på pakken.Kryst gelantinplatene godt etter ta de har kigget i vann.Hell dette i den varme kremen.Pisk fløten stiv,bland dette i vaniljekremen når den er kald og begynner og tykne.Smak til med sukker.skjær kaken i 3 bunner,den øverst skal være knapt 1 cm tykk.Legg bunnene sammen med krem i mellom,gjem litt av den.La eventuelt fyllet bli litt høyere på mitten slik at kaken bli litt rund når den øverste bunnen legges på.Smør resten av kremen på og rundt kantene.

Marsipannlokk

300 gram marsipan

litt grønn konditor farge

melis.

Farg marsipanen og kjevl den ut til en tynn glatt leiv.den skal dekke hele kaka,både toppen og kantene.Rull den opp på kjevle ,og før den forsiktig over kaken uten at det blir noen bratt.Jevn ut med trinse eller kniv,sikt melis over.

Lykke til håper den faller i smak hos deg icon_biggrin.gif

hilsen

indianlady icon_wink.gif

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...