Gjest Lyh Skrevet 9. mai 2009 #21 Del Skrevet 9. mai 2009 Dampkoking på rist Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjest_Kristine_* Skrevet 9. mai 2009 #22 Del Skrevet 9. mai 2009 Jeg skjønner jeg er i mindretall her, men jeg er ei jente på 31 år og jeg gjør det på mannen din sin måte. Jeg setter på vannet, så henter jeg og deretter vasker eller skreller potetene. Jeg har alltid gjort det sånn, men nå har jeg fått ny induksjonskonfyr så nå koker jo vannet opp veldig fort, så jeg får tenke på dette neste gang. Og forresten så koker jeg ikke alltid opp vannet først når jeg koker ris, den har jeg ofte rett oppi. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Ludovie Skrevet 9. mai 2009 #23 Del Skrevet 9. mai 2009 Jeg koker aldri poteter selv, men er det ikke noe med at det er best vitaminmessig å ha potetene i vann så kort som mulig? Og da er det vel logisk å legge dem i når det koker? Det stemmer! Når man gjør det slik som mannen din beholder man mer av vitaminene enn om man legger potetene i kaldt vann. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Hexagon Skrevet 9. mai 2009 #24 Del Skrevet 9. mai 2009 Jeg gjør det på begge måter. Det kommer an på om jeg skal skrelle dem eller ikke. Da skreller jeg mens vannet koker opp. Men jeg koker svært sjeldent poteter da. Jeg liker det ikke noe særlig, og jeg syntes aldri jeg får til å koke dem. Stikker dem helt i stykker med gaffelen..... Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
LukaFrost Skrevet 9. mai 2009 #25 Del Skrevet 9. mai 2009 Jeg koker sjelden poteter, men gjør det på din måte ts. Egg derimot, da koker jeg opp vannet først, for da har jeg kontroll på koketiden. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Coarvi Skrevet 10. mai 2009 #26 Del Skrevet 10. mai 2009 De få gangene jeg koker poteter gjør jeg det på TS sin måte. Men jeg er dårlig på å koke poteter, så jeg deler de heller i to og slenger de i ovnen (med litt krydder på). Mye bedre... Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
The Kitten Skrevet 10. mai 2009 #27 Del Skrevet 10. mai 2009 Jeg fyller vann i pannen, hiver potetene oppi og koker det. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjest Skrevet 19. mai 2009 #28 Del Skrevet 19. mai 2009 Hvor sterk varme bruker dere? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
¤flicka¤ Skrevet 19. mai 2009 #29 Del Skrevet 19. mai 2009 Jeg setter på en kasserolle med litt vann i bunnen, koker opp resten av vannet med vannkokeren og legger potetene rett i kokende vann. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
kaprifolen Skrevet 19. mai 2009 #30 Del Skrevet 19. mai 2009 Jeg gjør det også på din måte.. Evt skreller jeg og putter de oppi vannet mens det blir varmt... Bruker ikke så lang tid på å skrelle at det blir noen forskjell på potetene uansett... Deler de som regel i 2 eller 4 også, for å kutte ned på tiden! Men jeg har aldri hørt om å dampe poteter? Hva er vitsen med det? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest antigartner Skrevet 19. mai 2009 #31 Del Skrevet 19. mai 2009 Jeg er oppvokst med dampkoking av poteter. Selv synes jeg de blir mindre "blaute" når jeg gjør det på den måten. Særlig poteter som ikke skal kokes så hardt blir lettere vellykkede når de dampkokes, f.eks. mandelpoteter. Kokesterke potetsorter kan nok likegjerne kokes rett i vannet, men så var det vanen, da... Det sies dessuten at dampkoking ivaretar vitaminene bedre. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Leanne Skrevet 19. mai 2009 #32 Del Skrevet 19. mai 2009 jeg gjør det på samme måte som mannen din, koker de da med skall. Når man legger potetene i kokende vann beholder man flere vitaminer... Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest BrennheteBadeand Skrevet 19. mai 2009 #33 Del Skrevet 19. mai 2009 Jeg gjør det også på din måte. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
KinderMaxi Skrevet 19. mai 2009 #34 Del Skrevet 19. mai 2009 Både jeg og resten av familien koker egg og poteter på samme måte som mannan din. Har aldri hørt om måten du gjør det på. :klø: Jeg lærte faktisk å koke potetene på mannen din sin måte, på skolekjøkkenet. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå