Gå til innhold

Hvordan koker du poteter?


Rioja

Anbefalte innlegg

I går laget Rioja-mannen middag. Han skulle blant annet koke poteter; kokte opp vann, la potetene oppi og kokte opp på nytt...

Jeg spør hvorfor han gjør det? Jeg legger potetene i kasserollen, fyller på vann og så koker opp. Trengs bare ett oppkok mener jeg.

Han har vistnok alltid kokt poteter slik, og påstår hardnakket at det er mest vanlig! Slik koker han egg også! (Det vet jeg flere som gjør, men jeg gjør det ikke selv.)

Jeg har faktisk bodd sammen denne mannen i 7 år, men har aldri lagt merke til hvordan han koker poteter... :sjenert:

Så mitt spørsmål er: hvordan koker dere poteter? Hans måte, eller min måte?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Jeg gjør det på din måte, det gjør mannen også. Har aldri sett eller hørt om noen som gjør det på mannen din sin måte...

:fnise: Er det ikke befriende å kunne vite at det fremdeles er ting dere ikke vet om hverandre etter 7 år? :fnise:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest antigartner

Jeg dampkoker poteter på rist, men det blir gjort etter ditt prinsipp. Jeg putter rista oppi kjelen, tapper vann til det går rett under rista, legger potetene oppå rista, legger lokk på toppen, og koker opp.

Endret av antigartner
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Gjest_Amelie_*

Forstår ikke helt hensikten med å kaste bort energien i det varme vannet frem til første oppkok - potetene "kokes" helt fra vannet begynner å bli varmt, så å vente med å legge de oppi er bare bortkastet strøm.

Årsaken til at man venter til oppkok med å legge oppi egg og enkelte grønnsaker er fordi at timingen er mye viktigere. På egen komfyr lar jeg egg ligge fra jeg skrur på varmen da jeg vet akkurat hvor mye kokt egget blir fra jeg skrur på til det koker. Men på fremmede komfyrer venter jeg, for da har jeg nøyaktig kontroll på når egget er ferdig.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg gjør det på din måte! Har ikke hørt om noen som gjør det på hans måte..

Men hvis jeg skal koke poteter uten skall, damper jeg dem på rist i stedet for å bare kaste de oppi. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Gjest MissBella

Din måte! Aldri hørt om noen som gjør det på den måten som mannen din.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg gjør det på din måte (både poteter og egg), mens samboeren min gjør det på mannen din sin måte. :ler:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Gjest_gjest_*

Jeg koker aldri poteter selv, men er det ikke noe med at det er best vitaminmessig å ha potetene i vann så kort som mulig? Og da er det vel logisk å legge dem i når det koker?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg dampkoker poteter på rist, men det blir gjort etter ditt prinsipp. Jeg putter rista oppi kjelen, tapper vann til det går rett under rista, legger potetene oppå rista, legger lokk på toppen, og koker opp.

Samme her.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Jeg dampkoker alltid potetene. Din manns måte høres klønete ut. Er han flink på kjøkkenet ellers?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har vokst opp med å gjøre det på mannen din sin måte, men vi spiste veldig sjelden poteter. Vi hadde mye ris, og der koker man jo opp vannet først - tror kanskje at mamma rett og slett ikke tenkte helt over at hun kunne gjøre det annerledes når hun da en sjelden gang kokte poteter. Nå gjør jeg som deg - har lært av min mann, som er fra pottitland. ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Yes! Takk for alle innspill. Skal vise han dette nå!

Jeg dampkoker alltid potetene. Din manns måte høres klønete ut. Er han flink på kjøkkenet ellers?

Det varierer, men det han kan lage er veldig godt, men det ofte de samme 3 rettene som går igjen. :)

Også har vi den gangen han skulle prøve noe nytt og (heldigvis) kom inn med litermålet fylt med buljongpulver, og lurte på om det var det som mentes med 4 dl buljong... :gjeiper:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse
Gjest Gjest

Jeg er nesten utdannet kokk, og jeg tar potetene i en panne, dekker med vann og så koker opp. Men jeg koker ikke hele tiden, jeg lar det boble litt uten at det spruter vann for å si det sånn. Og den størrelsen jeg bruker, tar det kanskje 20 min. Foressten, man trenger absolutt ikke være kokk for å koke poteter, det burde være en enkel ting.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har aldri hørt noen som gjør det på mannen din sin måte jeg. Hvis jeg koker poteter gjør jeg det på din måte.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...