Gå til innhold

Oppskrift på ventebrød?


Spatula

Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Denne også - men den er fyllt - så det var kanskje ikke akkurat det du så etter. (Men knallgod var den - jeg byttet svinebiffen ut med kokt skinke og baconet med spekeskinke - og det var helt supert)
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Denne også - men den er fyllt - så det var kanskje ikke akkurat det du så etter. (Men knallgod var den - jeg byttet svinebiffen ut med kokt skinke og baconet med spekeskinke - og det var helt supert)

Denne forsøkte jeg sist uke. Noe så godt. :-)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Gjest Grafica

Kanskje ikke helt det du ser etter, men dette brødet er skammelig godt!

Hurtigbrød med ost og gressløk

Ingredienser:

4dl hvetemel eller speltmel (jeg bruker spelt)

2 ts bakepulver

1/2 ts salt

1/2 ts pepper

3 ss smør

125 gram revet ost, jeg bruker cheddar

En liten bunt gressløk

1 egg

1 ts Dijon-sennep

1 1/2 dl melk

Forvarm ovnen til 200 grader

Ha mel, bakepulver, salt og pepper i en bolle

Skjær smøret i biter og ha det i bollen, smuldre det med fingrene til det ser ut som små smuler

Grovriv osten og klipp gressløken i små biter med en saks. Tilsett osten og ca 4 ss gressløk (2-3 ss om du bruker tørket) og bland det sammen

Visp egget for seg og ha det oppi bollen, spar littegranne til pensling

Tilsett sennepen og rør inn melken litt etter litt til du har en myk, men ikke klissete deig

Elt deigen glatt på benken og og klapp den til en flat sirkel, ca 18 cm i diameter.

Skjær sirkelen i seks snipper og legg dem på stekebrettet med litt avstand mellom

Pensle med resten av egget

Stek dem midt i ovnen i ca 15 minutter, til de har hevet seg fint og er gylne.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kanskje ikke helt det du ser etter, men dette brødet er skammelig godt!

Hurtigbrød med ost og gressløk

Ingredienser:

4dl hvetemel eller speltmel (jeg bruker spelt)

2 ts bakepulver

1/2 ts salt

1/2 ts pepper

3 ss smør

125 gram revet ost, jeg bruker cheddar

En liten bunt gressløk

1 egg

1 ts Dijon-sennep

1 1/2 dl melk

Forvarm ovnen til 200 grader

Ha mel, bakepulver, salt og pepper i en bolle

Skjær smøret i biter og ha det i bollen, smuldre det med fingrene til det ser ut som små smuler

Grovriv osten og klipp gressløken i små biter med en saks. Tilsett osten og ca 4 ss gressløk (2-3 ss om du bruker tørket) og bland det sammen

Visp egget for seg og ha det oppi bollen, spar littegranne til pensling

Tilsett sennepen og rør inn melken litt etter litt til du har en myk, men ikke klissete deig

Elt deigen glatt på benken og og klapp den til en flat sirkel, ca 18 cm i diameter.

Skjær sirkelen i seks snipper og legg dem på stekebrettet med litt avstand mellom

Pensle med resten av egget

Stek dem midt i ovnen i ca 15 minutter, til de har hevet seg fint og er gylne.

NAM :spise:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...