Gå til innhold

Stoltenberg lyver


Gjest Gjest

Anbefalte innlegg

Stoltenberg holder tale på landsmøtet, og forteller om at målet for arbeiderpartiet er å få hele folket i arbeid.

Samtidig fins det knapt en sosialøkonom som tror at dette er mulig. Det gjør nok heller ikke Jens. Det lar seg ikke forene med andre økonomiske parametere. Er jens nå blitt kommunist? For hvilke andre systemer fins det som tillater null arbeidsløshet?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Har du ikke begrep om politikk du?

Stoltenberg er statsminister. Selvsagt må statsministeren uttrykke idealistiske mål og visjoner for tiden framover. Visste du ikke det?

Klart at full sysselsetting er en målsetting. Om det er realistiske er en helt annen sak. Målet er "full", men man må alltid regne med litt svinn.

Get Real.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Statsministerens rolle før et stortingsvalg er å skape visjoner, intet mindre. Å fjerne arbeidsledigheten er så og si umulig hvis man skal kunne leve i et fritt samfunn.

Norge har uansett en enorm skjult arbeidsledighet som dekkes av trygdeapparatet, denne utgjør allerede godt over 10% og inkluderes ikke i statistikken for arbeidsledige. I sammenligninger med andre nasjoner så kommer ikke denne med. Et lite eksempel: Sverige har nå omtrent dobbelt så stor arbeidsledighet som Norge, 9% mot 5%. Norge har derimot dobbelt så mange årsverk på trygd som sverige, selv om sveriges befolkning er nesten dobbelt så stor som Norges. Prosentandelen av trygdede (som ikke er i arbeid eller bidrar til fellesskapet), er altså nesten 4 ganger så stor i Norge, sammenlignet med Sverige. Trygd er selvsagt ikke noe vi bør være foruten ettersom det er den beste ordningen vi har for å ta vare på de som ikke har helse til å forsørge seg selv. Derimot er det altfor mange som urettmessig har tilgang på trygd.

Dette er urovekkende.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...