Gå til innhold

Fint og grovt sammalt mel


GodsChild

Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Gjest Gjest_Freja_*
Er det noen forskjell i naeringsinnhold og hvordan kroppen reagerer paa det?

Tror ikke det er noen forskjell i næringsinnholdet. Både fint sammalt og grovt sammalt inneholder alle deler av kornet så vidt jeg har forstått. Forskjellen ligger bare i hvor mye det er malt. Regner med det er like sunt, men tarmene får selvfølgelig litt mer å arbeide med når man spiser det groveste. Kanskje det er bedre for fordøyelsen?

Den hvetefrie bloggen

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Takk for svar! Vet du om fint sammalt mel har noen annen innvirking paa blodsukkeret enn grovt?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Gjest_Freja_*

Tror det går for det samme. Alle næringsstoffene er jo der, det er like mye kostfiber i fint som i grovt sammalt. Jeg pleier å bake mye med fint sammalt spelt og rug (tåler ikke hvete) og da tilsetter jeg linfrø eller sesamfrø i deigen. Noen ganger raspet gulrot. Slik blir det mindre karbohydrater og mye fiber. Det har bra innvirkning på blodsukkeret.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...