Gå til innhold

Kroatia


Rosalie

Anbefalte innlegg

Vi er litt sent ute med å planlegge ferien i år, men nå har vi kommet så langt som å vurdere Kroatia. Tingen er at vi misliker begge charter-turisme sterkt, og foretrekker å kjøpe flybilletter og opphold hver for seg. Noen tips om hvor vi kan dra uten å bli nedrent av nordmenn og svensker, men likefullt kan snorkle masse, spise god mat, nyte god drikke? Sider på nett med utleie av leiligheter? Ellers noen tips om hva vi bør gjøre?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Vi er i 30-årene. Aktive, så en uke på stranda er ikke fristende. Men vi liker begge godt snorkling. Vi liker også godt hiking og sykling. Vi elsker god mat og god vin. Vi har tenkt å fly. Å leie bil eller skuter når vi er der er et alternativ, dersom det er mulig.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hva med en rundreise? Siden du skriver snorkling anntar jeg at du vil til kysten? Kunne fly til Split, og hjem fra Dubrovnik vert noe? det går relativt fine og billige busser langs hele kysten mellom de byene. Båt fra Split til Øya Hvar er å anbefale.

Ellers er Montenegro verdt et besøk! Aldri mødt på Skandinavier der, men det er et populært reisemål for russere, Så helt unna turisme slipper du nok ikke.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest _Leela_

Vi dro på tur i juli for noen år siden og hadde ikke bestilt noen rom før vi dro, var ikke noe problem å få tak over hodet. Mange damer som står og skal ha tak i deg da du kommer av buss/ferjer ol. Vi bodde på den måten bra og billig (leiligheter) + at vi kunne bestemme turen litt underveis.

En ide kan som nevnt være å fly til Zagreb og hjem igjen fra Dubrovnik, da får man sett mye av landet. Vi tok forresten innenlandsfly fra Zagreb til Dubrovnik, kostet vel ca 300,-.

Nå det gjelder steder så vet jeg ikke helt, har vært i Zagreb, Split, Dubrovnik, Hvar og Brac. Alle steder som er vært å se, men det var en del norske og svenske turister der... Har også besøkt øyene i nord, dvs Cres og Losinj, veldig fint, vi var der i tidlig mai og det var svært få turister der, men tror at det kan endre seg i høysesongen.

Kroatia er uansett er fint land å feriere til.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Vi var i Kroatia for noen år siden. Da fløy vi til Split og tok båten til øya Vis og hoppet på forskjellige øyer tilbake igjen. Det er å anbfale!

Veldig greit å finne overnatting, som en har skrevet tidligere, så står det folk og tar tak i deg for overnatting til en rimelig penge. Helt greie leiligheter/rom. Noen selvsagt bedre enn andre.

Når det gjelder turister, så var det veldig mye svenske turister på de øyene. Men det er verdt et besøk likevel, synes jeg :)

De holdt seg for det meste i båtene sine :fnise:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei,

Det er så mye som du kan velge i Croatia og derfor er det vanskelig å anbefalle. Vi reiser hver år og vi var på Korcula, Brac, Split. Rijeka, Makarska...... En uke er litt kort periode men for eksempl dere kan ta fly til Split, båt til Korcila, båt til Brac, så videre båt til Dubrovnik og fly fra Dubrovnik til Norge.

Her er det link hvor du kan se litt. Dere skal sikert ha det fint i Croatia.

http://www.htz.hr/English/TurizamPlus/Akti...px?idActivity=2

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...