Gå til innhold

tapas


Gjest Gjest

Anbefalte innlegg

Gjest Gjest

vi skal lage tapas til 9 stk, og den ene gjesten har mel og melkeallergi.

Vet om noen retter vi kan lage, men vil gjerne ha flere tips og ideer :)

God påske:)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

- Marinert grillet paprika, sopp, artisjokk

- Oliven (evt marinert)

- Scampi stekt i hvitløk, olje, chilli + persille

- Fylt sopp

- Kjøttboller med saus

- Ajoli

- Mojosaus

- Tapenade

- Choritzo kokt i vin

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Gjest

- kjøttboller med salsa

- scampi

- spanske tortilla (potetomelett)

- fylte egg

- kyllingvinger

- asparges med spekeskinke/ parmaskinke rundt

- fylte tomater (kjøttdeig m/ krydder som fyll, varm i ovn)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

patatas bravas (google og finn masse oppskrifter)

Sjampinjonger med hvitløk (75 g margarin uten melk smeltes i panne, 750 g sjampinjonger freses forsiktig i ca 5 min under lokk, 1 ts sitronsaft, salt og pepper blandes inn. press 2 hvitløksfedd i, og fres uten lokk i 3 min. strø over hakket koriander. server)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

  • 2 uker senere...

Det beste jeg har smakt når det gjelder tapas er asparges med spekeskinke, surret i panne. :gjeiper: Det er vanvittig godt!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Du kan lage det aller meste så lenge du er vilig til å koste på deg glutenfritt mel og f.eks. soyamelk.

Men det er selvsagt utrolig mye godt som ikke inneholder melk og mel i det hele tatt. Noen idéer:

Reker med sitronkrem (gjerne marinerte reker, f.eks. i chili eller sitron)

Albondigas (kjøttboller i tomat- og chilisaus)

Marinerte scampi med forskjellige sauser (Salsa Romesco er godt og melkefritt)

Spekeskinke er en klassiker, lag f.eks. aioli til, den kan også blandes ut med oppkjørt paprika eller lignende for litt variasjon

Ovnsbakte eller karamelliserte grønnsaker er digg

Pimentos fylt med tunfisk (og kanskje litt aioli)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...