Gå til innhold

Agurknyhet?


Rapitap

Anbefalte innlegg

Hva er egentlig definisjonen av det?

Forslag:

En nyhet som er enkel, avlang, grønn, søt, sommervarm og ikke vondt ment? Ofte seksuelt relatert.....?

Urk! Hadde ikke helt dreisen på den derre. Forslag?

=)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Siterer fra dagens utgave av Avisa Nordland:

"Agurktid: Stille tid om sommeren når avisene er fattige på nyheter. Fra tysk Sauregurkenzeit, en forvanskning gjennom tysk fantespråk og rotvelsk av hebraisk zarót og jakræt, "lidelses- og dyrtid". Overgangen til betydningen nyhetsløs tid antas å ha gått gjennom betydningen "tid da forretningene gikk dårlig".

Sommeren kan altså være en særlig tøff tid for avismakere, enten det skyldes dårlig nyhetstilfang eller redaksjoner som er slått ut av varmen. Men "agurknytt" kan man lese i avisene hele året, som når NTB opplyser at "en begravelse i Saudi-Arabia er avlyst, da liket nøs", eller Fremover melder at "En katt stirrer ut av et vindu i Narvik, men det er uklart hva hun stirrer på". Også når Aftenposten velger å poengtere at "Det har vært forsøkt å selge lakris ulovlig på gaten i Oslo", Norpress melder at "Gulrøtter er sunt men ikke godt", Trønder-Avisa understreker at "Mye i Mongolia er forskjellig fra Trøndelag" eller VG rapporterer at "Trond Giske spiste en banan under Arbeiderpartiets landsmøte"."

Så vet dere det. Kilder for artikkelen er Store Norske Leksikon og boka "Førsteklasses avisagurker" av Tor Gabrielsen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Tilbake på jobb etter to uker i Hellas konstaterer jeg at sjefen har innført en ny type agurker her....de er på en måte rettere enn før, litt tjukkere :o og m en velplassert 'krumbøy' (i mangel av et bedre ord) i den ene enden, og de virker skikkelig saftsprengte og sprudlende friske og opplagte :o Hva jeg kaller en skikkelig god agurknyhet! :roll:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest lmari

Agurknyheter kommer når det ikke finnes noen på kontoret eller andre steder, fordi alle har ferie. Og på morgenmøtene til journalistene tenker de at "i morgen må vi vel ha noe om været".....

DA blir det skikkelig, gode agurknyheter!! Og så handler det vel litt om hva folk har lyst til å lese når de leser avisen på stranda? Ikke så morsomt å lese om lobbyisme og kommunale retningslinjer - bedre å lese om solen, regnet eller noe i den duren????

Hilsen lmari

- en agurkskrivende journalist i sommervarmen...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hilsen lmari

- en agurkskrivende journalist i sommervarmen...

... og det er mange av oss.... :oops:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...