Gjest Gjest Skrevet 6. april 2009 #1 Del Skrevet 6. april 2009 Jeg skulle ha pannekake i ovn til middag i går, etter oppskrift fra "Mat på norsk". Det ble heller lite vellykket. Ifølge oppskriften skulle en bare ha vanlig pannekakerøre i en ildfast form, og sette i ovnen på 220 grader i ca 15 minutter. Etter 15 minutter var min helt rå fremdeles. Stivnet sånn nogenlunde, men langt ifra stekt. Etter å ha stått en halvtime, altså dobbelt så lenge som oppskriften, var den fremdeles rå. Den var begynt å bli svidd på toppen, og hadde hevet så mye at den tøt over kanten på formen, så da måtte jeg ta den ut. Hva gjør jeg feil? Jeg hadde en liten form, og 1.5 - 2 cm tykt lag med røre. Var det for mye røre? Jeg trodde litt av poenget var at du skulle få én tykk pannekake, jeg. Det er jo ikke noe poeng å lage en pannekake i vanlig pannekaketykkelse i ovnen, da går det fortere med stekepannen. *skuffet* Noen tips? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
annamaria8 Skrevet 6. april 2009 #2 Del Skrevet 6. april 2009 1. Brukte du nok egg? 2. Fikk den stivne etterpå, og var blaut likevel? 3. Funker ovnen din bra på gjennomsteking andre ganger? Jeg har laga ovnspannekake med vanlig røre mange ganger. Den blir gjennomstekt. Hjemme. Jeg merker stor forskjell på ovnen hjemme og hos kjæresten. Kanskje det er noe feil med ovnen deres? Problematiske områder når jeg bruker kjærestens ovn: *Pizza trenger kortere steketid hos kjæresten, *ostetopping blir fortere stiv og gyllen, mens bunnen ikke er ferdig eller lasagneplatene myke *Gjærbakst kan kun lages i boller og kuvertbrød, ellers blir de ikke gjennomstekte *Kylling tar en evighet å steke *Fremme i midten blir det dårligere stekt enn bak ved vifta Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå