Gå til innhold

fiskeretter


stella K

Anbefalte innlegg

vil gjerne få i meg litt mer fisk, men vet ikke om så mange gode fiskeretter (er sånn mitt på treet glad i fisk )

Del dine fiskeoppskrifter med meg :)

De skal gjerne være litt sunne... altså ikke så altfor mte fløte og sånn i:)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

vil gjerne få i meg litt mer fisk, men vet ikke om så mange gode fiskeretter (er sånn mitt på treet glad i fisk )

Del dine fiskeoppskrifter med meg :)

De skal gjerne være litt sunne... altså ikke så altfor mte fløte og sånn i:)

Her er to enkle retter ssom kanskje faller i smak

Torsk i pita

Gourmettorsk fra Findus

Ruccolla

Agurk (og andre grønnsaker etter smak)

Cottage cheese

Sterk Salsa

Pitabrød

Torsken kan trekkes i ca 10 minuttet i lettsaltet vann, eller stekes i panne. Agurken kuttes, salaten skylles, og så er det bare å fylle pitabrødet med torsk, grønnsaker, cottage cheese og salsa.

Lakseburrito

Laksefilet

Sopp

Rødløk

Avokado

Hvitløk

ruccola

agurk

Tzatisiki(agurk, hvitløk, yogurth)

Parmesan

"Lefse"

Stek/kok laksefilet i biter (gjerne ferdig marinert)

Stek sopp, rødløk og hvitløk i en panna,m kutt avokadoen i biter og bland med soppen. varm lefsa og smør på med tzatziki, ruccoloa, salat, agurk, sopp- putt laksebitene på toppen og rasp over litt parmesan (som selvsagt kan droppes)

Håper dette kan falle i smak :)

Endret av donna julianna
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg lager ofte wok med laks. Bare wokke grønnsaker som vanlig, ta fisk sist, bruker gjerne litt ingvær+sitron i woksausen. Serveres med enten ris, men kan spises uten også. Enkelt og sunt!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har laget denne fiskegratengen en gang, og synes den var veldig god:

FISKEGRATENG (4 porsjoner)

500 gr lettsaltet fisk

150 gr bacon

1 liten purreløk

Saus:

5 dl melk og evt. litt fiskekraft

2 ss margarin

4 ss hvetemel

1 liten ts sennep

salt/pepper

½ ts revet muskatnøtt

3 egg

kavringstrø

Trekk fisken i ca.10 min. Rens og del fisken i biter. Bacon skjæres i terninger og stekes. Skjær purreløken i biter/ringer.

Smelt smør og rør i hvetemel. Spe med melk/melk-fiskekraft. Kok et par minutter. Tilsett salt, pepper, muskatnøtt og sennep. Avkjøl sausen litt. Skill eggene og rør plommene i sausen. Vend i fiskebiter, bacon og purre. Stivpisk eggehviten og vend den forsiktig i røren.

Ha gratengen i smurt ildfast form. Om ønskelig, dryss på kavringstrø. Stekes ved 200 grader i 40-45 min.

Serveres med smeltet smør, revne gulrøtter og poteter.

Jeg skal lage den igjen i morgen, men da skal jeg prøve uten å stivpiske eggehvitene. Jeg synes nemlig den ble litt for luftig sist (den ble veldig lett og fin), og jeg foretrekker den litt mer "sausete" :gjeiper:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Denne har jeg ikke ordentlig oppskrift på, men dette er da hvor mye jeg tror jeg bruker.

Pasta med røkelakssaus

200-400 g røkt laks

3-4 tomater

1-2 løk

2-3 dl matfløte eller kremfløte

Masse fersk dill

Masse parmesan

Nykvernet pepper

Stek løk til den er myk. Tilsett tomat, laks og fløte. La det koke i noen minutter. Ha i dill, parmesan og pepper. Serveres med nykokt pasta.

Kjempeenkelt og veldig godt. Men ikke det sunneste ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Marinert laks er godt.

Mariner litt laks i soyasaus, hvitløk, ingefær og litt sukker.

Stek i ovnen.

Server med ris, salat og kanskje en chillisaus :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...