Gjest Gjest_Gunna_* Skrevet 3. april 2009 #1 Del Skrevet 3. april 2009 Hvis du eller noen i familien din har intoleranse for noen matvarer, lages det da egen mat til denne personen, eller er resten av familien solidariske og spiser det samme? Hvis foreksempel gluten eller melk (eller begge deler) er problemet, kan det jo bli ganske mye pes å lage egen mat til personen, siden det er ingredienser i så mange varer. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Mea Culpa Skrevet 3. april 2009 #2 Del Skrevet 3. april 2009 Magen min er ikke saa glad i hvete/gluten og melkeprodukter saa det proever jeg aa holde meg unna. Samboeren min derimot har ingen intoleranser, saa vidt jeg vet. Naar det gjelder broed saa spiser han vanlig broed mens jeg spiser glutenfrie broed. Glutenfritt er troette greier saa det skal han faa slippe. Vi spiser ikke saa mye broed uansett. Ellers naar jeg lager mat til oss begge bruker jeg soyamelk/floete og glutenfritt mel. Bortsett fra broed merker man ikke store smaksforskjeller egentlig. Om man lager mat fra bunnen av er det stort sett ikke noe problem. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
#Angel# Skrevet 3. april 2009 #3 Del Skrevet 3. april 2009 Eg har lactoseintoleranse, men tåler mjelk i mindre mengder som er kokt i maten. Sambuaren min har ingen problem med dette, men han lærte seg raskt å kjøpe mat som ikkje inneholder lactose. Så vi eter den samme maten, men holder oss unna mat som inneholder lactose(og det er ganske mykje..). Dersom eg skal ut og eta så bruker eg tablettar. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
lovenemo Skrevet 3. april 2009 #4 Del Skrevet 3. april 2009 Samboeren har laktoseintoleranse, tåler heller ikke svin, kylling, nøtter eller sitrusfrukter. Løser det med å unngå melk i matlagingen så langt det lar seg gjøre, men dersom han vil ha mat hvor det må brukes melk så er det greit. Han tåler det helt greit å spise noen brødskiver med ost, eller ha fiskeboller i hvitsaus til middag liksom. Kylling slipper han å spise, men svinekjøtt er han ikke fullt så nøye med. Han vet selv hvilke konsekvenser det gir når han spiser noe han ikke tåler, så det er opp til han å ta det valget om hva han pakker i seg Jeg unngår å spise sitrusfrukt i nærheten av han, siden det ikke skal noe som helst til for at han får utslett eller kløe pga det. Og nøtter kommer han nok aldri til å slutte å spise, selv om han får utslett av det Blir en del doble middager på oss, men det får så være. Heller det enn at han skal være dårlig hver eneste dag. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Malum Skrevet 3. april 2009 #5 Del Skrevet 3. april 2009 Jeg lager for det meste egen mat til meg selv, men det er fordi jeg har intolleranse for såpass mye at det ville blitt nokså stusselig for resten av familien om de skulle være nødt til å rette seg etter meg og mitt kosthold. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå