Gå til innhold

Rykter sier at man nå kan få virus i bilen?


Gjest Gjest

Anbefalte innlegg

Gjest Gjest

Er dette kødd eller fakta mon tro? Forklaringen jeg har hørt er at man kan få virus inn i den elektroniske kjørekomputeren (i nyere biler vel å merke) som faktisk kan forårsake ulykker ved at det kan bli omstillinger på styrings mekanismer,eller at bilen plutselig gir full gass av seg selv osv.

I et tillfelle fra Belgia ryktes det om en Citroen som gikk av motorveien fordi bilen ikke hadde styring på rattet i det heletatt, uansett hvor mye føreren svingte,en annen uheldig lastebil sjåfør i Finnland opplevde at baklemmen gikk ned av seg selv,da han også lå på motorveien. I begge tillfellene skal kjøretøyene ha hvert nylig på service,der de bl-a kobler seg inn på kjørecomputeren,og at det er der virusene har kommet seg inn!

Dette har jeg bare hørt av andre sjåfører (som jeg spiser lunsj med) har ikke noe annen dokumentasjon,men lurer på om dette i det heletatt kan være mulig,i såfall er det jo en skandale.

Noen andre som har hørt om liknende tilfeller?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Er nok temmelig usannsynlig. Hvor skulle bilene få disse virusene ifra, det er ikke akkurat sånn at du får spam-mail, kan surfe porn eller har tilgang til websider som gir deg trojanere og whatnot. Både bil og data som brukes til systemtesting er forseglede enheter. Derfor er det svært lite interessant å produsere slike virus, det gir rett og slett ingen uttelling.

Det som derimot skjer ofte er at styresentraler faller ut eller låser seg. Har hørt om slikt på en del forskjellige biler, og det kan i mange tilfeller være svært dyrt - men at det skal bli katastrofalt hører til sjeldenhetene.

Dette tilfellet med Cïtroenen du nevner tviler jeg sterkt på, det skal mekaniske feil til for å miste styringen på slike biler helt totalt.

Lastebil-lem finner jeg også litt rart, jeg vet personlig ikke av noen slike som er styrt av datasentral. Slikt fungerer på god, gammel automasjon med elektriske brytere og radiokontrollere.

Med det sagt, at feil kan forekomme på slikt og, det er nok mulig - men virus er det neppe.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...