Aurela Skrevet 21. mars 2009 #1 Del Skrevet 21. mars 2009 Hei Jeg bruker saus ganske skjeldent, og bruker kun melk i saus eller annen matlaging, men det er ganske skjeldent. De tre siste gangene jeg har kjøpt melk har det vært for å lage saus, men innen jeg skal lage saus neste gang har melken gått ut på dato og jeg kjøper ny. Jeg lager også kun en halv pose saus av gangen siden jeg bor alene. Det jeg lurer på er om jeg ikke bare kan fryse ned sausen og ta den opp når jeg trenger den, så jeg slipper å kaste så mye melk? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
MissStiles Skrevet 21. mars 2009 #2 Del Skrevet 21. mars 2009 Det samme problemet har jeg. Enten så prøver jeg å bruke sausen til en annen rett dagen etter. Jeg kjøper bare en liten kartong med melk, fordi jeg drikker ikke melk ellers. Jeg fryser ned saus og bruker det senere. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Ludovie Skrevet 21. mars 2009 #3 Del Skrevet 21. mars 2009 Emulsjonssauser som béarnaise, hollandaise og majones/aïoli egner seg nok dårlig til nedfrysing, skulle jeg tro. Sauser basert på meljevning derimot, samt purésauser som f.eks. tomatsaus, egner seg nok mye bedre. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Aurela Skrevet 21. mars 2009 Forfatter #4 Del Skrevet 21. mars 2009 Emulsjonssauser som béarnaise, hollandaise og majones/aïoli egner seg nok dårlig til nedfrysing, skulle jeg tro. Sauser basert på meljevning derimot, samt purésauser som f.eks. tomatsaus, egner seg nok mye bedre. Hva mener du med emulsjonssauser? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Honesty Skrevet 21. mars 2009 #5 Del Skrevet 21. mars 2009 Béarnaise, hollandaise og majones/aïoli er basert på eggeplommer/olje, og derfor lar de seg dårlig fryse uten at konsistensen blir merkelig. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Ludovie Skrevet 21. mars 2009 #6 Del Skrevet 21. mars 2009 Hva mener du med emulsjonssauser? Sauser som er basert på eggeplommer og fett som piskes sammen til en homogen masse. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Honesty Skrevet 21. mars 2009 #7 Del Skrevet 21. mars 2009 Sauser som er basert på eggeplommer og fett som piskes sammen til en homogen masse. To sjeler, en tanke. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Ludovie Skrevet 21. mars 2009 #8 Del Skrevet 21. mars 2009 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Aurela Skrevet 21. mars 2009 Forfatter #9 Del Skrevet 21. mars 2009 Takk alle tre Da skal jeg sjekke innholdet neste gang og se om jeg kanskje får fryst ned noe Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
qrs Skrevet 22. mars 2009 #10 Del Skrevet 22. mars 2009 Det enkleste ville kanskje vært å fryse ned melken i passelige porsjoner til det du bruker den til. Melken holder seg fint i fryseren den - i hvertfall når den etterpå skal brukes til matlaging. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå