Gå til innhold

Kan man fryse ned saus?


Anbefalte innlegg

Skrevet

Hei :)

Jeg bruker saus ganske skjeldent, og bruker kun melk i saus eller annen matlaging, men det er ganske skjeldent. De tre siste gangene jeg har kjøpt melk har det vært for å lage saus, men innen jeg skal lage saus neste gang har melken gått ut på dato og jeg kjøper ny. Jeg lager også kun en halv pose saus av gangen siden jeg bor alene. Det jeg lurer på er om jeg ikke bare kan fryse ned sausen og ta den opp når jeg trenger den, så jeg slipper å kaste så mye melk?

Skrevet

Det samme problemet har jeg. Enten så prøver jeg å bruke sausen til en annen rett dagen etter. Jeg kjøper bare en liten kartong med melk, fordi jeg drikker ikke melk ellers. Jeg fryser ned saus og bruker det senere.

Gjest Ludovie
Skrevet

Emulsjonssauser som béarnaise, hollandaise og majones/aïoli egner seg nok dårlig til nedfrysing, skulle jeg tro. Sauser basert på meljevning derimot, samt purésauser som f.eks. tomatsaus, egner seg nok mye bedre. :)

Skrevet
Emulsjonssauser som béarnaise, hollandaise og majones/aïoli egner seg nok dårlig til nedfrysing, skulle jeg tro. Sauser basert på meljevning derimot, samt purésauser som f.eks. tomatsaus, egner seg nok mye bedre. :)

Hva mener du med emulsjonssauser?

Skrevet

Béarnaise, hollandaise og majones/aïoli er basert på eggeplommer/olje, og derfor lar de seg dårlig fryse uten at konsistensen blir merkelig.

Gjest Ludovie
Skrevet
Hva mener du med emulsjonssauser?

Sauser som er basert på eggeplommer og fett som piskes sammen til en homogen masse. :)

Skrevet
Sauser som er basert på eggeplommer og fett som piskes sammen til en homogen masse. :)

To sjeler, en tanke. :)

Skrevet

Takk alle tre :) Da skal jeg sjekke innholdet neste gang og se om jeg kanskje får fryst ned noe :ler:

Skrevet

Det enkleste ville kanskje vært å fryse ned melken i passelige porsjoner til det du bruker den til. Melken holder seg fint i fryseren den - i hvertfall når den etterpå skal brukes til matlaging.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...