Aurela Skrevet 21. mars 2009 #1 Skrevet 21. mars 2009 Hei Jeg bruker saus ganske skjeldent, og bruker kun melk i saus eller annen matlaging, men det er ganske skjeldent. De tre siste gangene jeg har kjøpt melk har det vært for å lage saus, men innen jeg skal lage saus neste gang har melken gått ut på dato og jeg kjøper ny. Jeg lager også kun en halv pose saus av gangen siden jeg bor alene. Det jeg lurer på er om jeg ikke bare kan fryse ned sausen og ta den opp når jeg trenger den, så jeg slipper å kaste så mye melk?
MissStiles Skrevet 21. mars 2009 #2 Skrevet 21. mars 2009 Det samme problemet har jeg. Enten så prøver jeg å bruke sausen til en annen rett dagen etter. Jeg kjøper bare en liten kartong med melk, fordi jeg drikker ikke melk ellers. Jeg fryser ned saus og bruker det senere.
Gjest Ludovie Skrevet 21. mars 2009 #3 Skrevet 21. mars 2009 Emulsjonssauser som béarnaise, hollandaise og majones/aïoli egner seg nok dårlig til nedfrysing, skulle jeg tro. Sauser basert på meljevning derimot, samt purésauser som f.eks. tomatsaus, egner seg nok mye bedre.
Aurela Skrevet 21. mars 2009 Forfatter #4 Skrevet 21. mars 2009 Emulsjonssauser som béarnaise, hollandaise og majones/aïoli egner seg nok dårlig til nedfrysing, skulle jeg tro. Sauser basert på meljevning derimot, samt purésauser som f.eks. tomatsaus, egner seg nok mye bedre. Hva mener du med emulsjonssauser?
Honesty Skrevet 21. mars 2009 #5 Skrevet 21. mars 2009 Béarnaise, hollandaise og majones/aïoli er basert på eggeplommer/olje, og derfor lar de seg dårlig fryse uten at konsistensen blir merkelig.
Gjest Ludovie Skrevet 21. mars 2009 #6 Skrevet 21. mars 2009 Hva mener du med emulsjonssauser? Sauser som er basert på eggeplommer og fett som piskes sammen til en homogen masse.
Honesty Skrevet 21. mars 2009 #7 Skrevet 21. mars 2009 Sauser som er basert på eggeplommer og fett som piskes sammen til en homogen masse. To sjeler, en tanke.
Aurela Skrevet 21. mars 2009 Forfatter #9 Skrevet 21. mars 2009 Takk alle tre Da skal jeg sjekke innholdet neste gang og se om jeg kanskje får fryst ned noe
qrs Skrevet 22. mars 2009 #10 Skrevet 22. mars 2009 Det enkleste ville kanskje vært å fryse ned melken i passelige porsjoner til det du bruker den til. Melken holder seg fint i fryseren den - i hvertfall når den etterpå skal brukes til matlaging.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå