Gå til innhold

Spennende reisetips


Gjest Gjest_Ingvild_*

Anbefalte innlegg

Gjest Gjest_Ingvild_*

Noen som har reisetips til et sted som er spennende og vakkert, med både shopping og avslapping? Tenker å gjøre noe litt mer spennende i sommer. IKKE et typisk sydensted eller skandinavia :P Håper noen kan svare! :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Spennende er nok objektivt, men jeg hadde en veldig artig tur til Polen i fjor sommer :) Fløy til Szczecin, som ligger i det nord-vestlige Polen, helt på grensa til Tyskland. Norwegian har rimelige flygninger fra Oslo. Bodde på Orbis Neptun Szczecin, veldig billig og sentralt (betalte ca 1700,- NOK for et dobbeltrom i en uke). Rommet var stort og rent, og servicen var topp! Det er visst endel spa-fasiliteter tilknyttet hotellet også, men det hadde vi ikke tid til å sjekke ut :gjeiper:

Nesten vegg i vegg ligger Galaxy, et av de største kjøpesentrene jeg noensinne har vært på. Masse kule klesbutikker som du ikke finner så mange av ellers i Europa, blant annet Cropp Town som har blitt en favoritt hos meg :) I toppetasjen har de kino og bowling, og på bakkeplan finner du kaféen City Break som har billig og god pizza, øl, kaffe, brus og fantastisk god iskrem =)

Gjennom sentrum går det en sightseeing-løype for turister, det er merket med røde streker i fortauet og alle severdighetene i byen har hvert sitt nummer i løypa. Vi likte spesielt godt hertugslottet med uteservering i borggården og klokketårnet som har fabelaktig utsikt over byen. Inne i tårnet finner du Focaults pendel.

Byen huser mye historie fra flere århundrer - den berømte tsarina Ekaterina av Russland ble født i Szczecin, blant annet, og arkitekturen er en salig blanding av "typisk tysk" og "typisk østblokk". Mye av middelalderarkitekturen er også bevart.

Szczecin er regnet som en av de vakreste byene i Polen, og er overraskende grønn, med mange parker og masse beplantning ellers i gatene.

Kan også anbefale den greske restauranten Akropolis - veldig ålreit mat, kjempekoselig uteservering og latterlig billig.

Vi tok en dagstur til Berlin med tog - tok ca halvannen time hver vei, og tur/retur-billett for inntil fem personer kostet ca 250,- NOK. Det virker generelt enkelt og rimelig å komme seg rundt i Polen, eksempelvis ligger Gdansk veldig nært.

Szczecin er ikke noe typisk reisemål for skandinaver, virker det som. Hovedmassen av turister er tyskere. De snakker ikke spesielt godt engelsk der nede, men mange forstår tysk. Polakkene er veldig imøtekommende og vennlige, så med litt tegnspråk går det meste veldig bra ;)

Totalt tok jeg ut ca 2500,- NOK i lommepenger, og slet med å bruke dem opp! Det meste er utrolig billig.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Noen som har reisetips til et sted som er spennende og vakkert, med både shopping og avslapping? Tenker å gjøre noe litt mer spennende i sommer. IKKE et typisk sydensted eller skandinavia :P Håper noen kan svare! :)

Hva er et typisk sydensted? Og hva er det ikke?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...