Gå til innhold

hva er godt å ha på havregrøt?


Anbefalte innlegg

Gjest ~♥ƒαѕн&#9
Skrevet

Jepp tittelen sier vel det meste

Videoannonse
Annonse
Gjest Stjernedryss
Skrevet

Om sommeren pleier jeg å ha på jordbær, elles er jo banan ganske godt.

Gjest Gjest
Skrevet

Husker en morgen i studietida da jeg lagde havregrøt med rosiner, kanel, brunt sukker og whisky til forsamlingen. Det slo godt an :fnise:

Gjest Gjest
Skrevet

Jeg liker aa koke den med banan, kanel, ingefaer og kajennepepper :jepp:

Skrevet
Brunost

...sunt?

Jeg pleier å ha frukt oppi når jeg koker den; eple, banan, pære e.l. Mango og kiwi kan også være godt, men har jeg dem oppi etter at grøten er ferdigkokt. Frosne bær er kjekke å ha i, og veldig lettvint. Også synes jeg det er godt med litt hakkede nøtter :)

Skrevet

Ja, jeg skulle til å si hakkede mandler. :)

Skrevet

Banan og kanel brukte jeg før, og det var godt :)

Nå har jeg oppi solsikkekjerner, linfrø og litt salt og kanel på toppen. Kanel fungerer veldig godt som sukker, men ikke noe galt i å putte litt frukt oppi.

Gjest Gjest_Anonym_*
Skrevet

Sukker, kanel og rosiner! Namnam :)

Skrevet

Jeg pleier å ha mandler/nøtter, tørkede aprikoser og svisker. Og så litt kanel :)

Gjest Gjest
Skrevet
Frosne bær er kjekke å ha i, og veldig lettvint.

Om sommeren strør jeg ferske jordbær oppå havregrøten min.

Blir det noe av den samme smaken hvis jeg blander frosne jordbær i havregrøten mens jeg koker den, tror du? Eller hvordan gjør du det med de frosne bærene?

Skrevet

Hvis jeg bruke frosne bær på, bare tiner jeg dem opp før jeg har dem på.

Gjest ~♥ƒαѕн&#9
Skrevet

Mhh nam, takk for gode svar.

Gleder meg til frokost i morgen, jeg:-)

Skrevet

For en inspirerende tråd! Akkurat det jeg trengte nå. Hehe har satt inn spareblussene, havregrøt på vann :spise:

Det er veldig godt med syltetøy på, eller banan i biter, eller rosiner. Jeg lurer på om det er godt med kardemomme i under kokingen? Kardemomme lukter jo himmelsk!

Gjest Gjest
Skrevet

syltetøy!

Bringebærsylte, blåbærsylte, solbærsylte... nam

Skrevet
Om sommeren strør jeg ferske jordbær oppå havregrøten min.

Blir det noe av den samme smaken hvis jeg blander frosne jordbær i havregrøten mens jeg koker den, tror du? Eller hvordan gjør du det med de frosne bærene?

Jeg pleier å ha frosne bær i mens grøten koker. Da blir de gjerne litt grøtete de og. Om du vil ha mer hele bær og konsentrert bærsmak, ville jeg gjort som Imli sier og tint dem først og strødd dem over etter at grøten er ferdig. De tiner om de står i kjøleskap over natta, så det er ikke akkurat veldig mye jobb å gjøre det sånn heller :)

Gjest Aloha
Skrevet

Jeg syns nå det "enkle er det beste" her; sukker og kanel. Og evnt en liten smørklatt om det frister. Men sukker/kanel holder i massevis. Mmm...nå fikk jeg nesten lyst på det selv.. :)

Skrevet

Noen som har en oppskrift på EN porsjon havregrøt?

Skrevet

Pleier å ta det sånn på slump, men ca 2-3 dl melk/vann, og havregryn så det blir tynn grøt. Når det får kokt 5 min, blir det som regel passe fin grøt :)

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...