Gjest Gjest Skrevet 3. mars 2009 #1 Del Skrevet 3. mars 2009 Har sett at det er en del av dere her som spiser havregrøt til frokost og lurer på hvor mye dere spiser av den? kan dere oppgi i havregrøten i tør tilstand i dl, samt hvor mye vann/melk dere bruker (oppskriften med andre ord:) Takk takk Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest O-Ren Ishii Skrevet 3. mars 2009 #2 Del Skrevet 3. mars 2009 Jeg koker opp 1 dl (40 g) vanlige havregryn med 2 dl vann. Lar det putre litt før jeg tilsetter en god slump skummet melk og lar det koke ett minutts tid. Tar av plata, tilsetter en klype salt og en stor ss cottage cheese, litt sukker og kanel. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
stjernekyss Skrevet 3. mars 2009 #3 Del Skrevet 3. mars 2009 Jeg koker opp ca 1 dl havregrøt (den typen som også har kruskakli i seg) med 2.5 dl vann. Har i et opphakket eple mens det koker, og salter litt til sist. Vel fremme i skålen heller jeg over hakkede nøtter av ulike slag og har over flytende honning. Kjempegodt Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
yoga Skrevet 3. mars 2009 #4 Del Skrevet 3. mars 2009 Til frokost koker jeg opp 1,5 dl med gryn + ekstra kruskalki med 2 dl vann og 2 dl melk. Samt litt salt Har på syltetøy, oppkuttet frukt eller kanel og smør.. *nam nam* Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Chanel.No5 Skrevet 3. mars 2009 #5 Del Skrevet 3. mars 2009 Har sett at det er en del av dere her som spiser havregrøt til frokost og lurer på hvor mye dere spiser av den? kan dere oppgi i havregrøten i tør tilstand i dl, samt hvor mye vann/melk dere bruker (oppskriften med andre ord:) Takk takk Her er litt oppskrifter: 2 dl havregryn 2 dl melk 3 dl vann serveres med brunost og sukker ******** Kok opp 3,5 dl vann og 2 dl havregryn ha i rosiner, raspet eple eller pære, litt oppdelt appelsin og litt yoghurt naturell med kanel og sukker om du ønsker *********** 1,5 dl havregryn, 2 dl melk, 0,5 dl cottage cheese 50 g frosne bær. Tilsett gjerne sukker og kanel om ønsket *************** Grøt i mikrobølgeovnen 1 porsjon 2 1/4 dl vann 1 dl havregryn 1/2 krm salt Bland vann, gryn og salt i et dyp tallerken. Kok på høyeste effekt i 2 - 3 minutter. Rør om av og til og server direkte med sukker, kanel og smør, eller hva man ønsker. Over grøten kan du ha det du måtte ønske.. Sukker, søtning, honning, bær, nøtter - You name it.. Her er litt oppskrifter også.. http://www.tine.no/page?id=181&cat=725 Håper det smaker =) Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
*snuppis* Skrevet 3. mars 2009 #6 Del Skrevet 3. mars 2009 Hvor har du kjøpt den med kruskakli ???? Finner ikke den-. Lett på ica, rimi, rema Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjest Skrevet 3. mars 2009 #7 Del Skrevet 3. mars 2009 mmmmmm må prøve noe av dette i morgen:) Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Vera Vinge Skrevet 3. mars 2009 #8 Del Skrevet 3. mars 2009 1 1/2 dl lettkokte havegryn, 2 dl melk (laktoseredusert eller soya, hvorav sistnevnte er mye mindre godt), 3 dl vann. Koker opp, koker i 1 minutt, tilsetter salt. Spises med litt sukker. Denne blir forholdsvis tynn sammenlignet med hvordan mange andre spiser havregrøt, så det er jo en smakssak. Jeg syns nemlig tykk grøt er vanskelig å få ned. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Wind Skrevet 3. mars 2009 #9 Del Skrevet 3. mars 2009 (endret) 1 dl havregryn, 2dl melk eller vann eller en blanding, og så en klype salt. Lager i mikrobølgeovn. Veldig greit, egentlig. Spiser med litt sukker på. Edit: Jeg må ha den litt tykk. Nytter ikke hvis den driver og renner utover så mye. Smaken er som baken. Endret 3. mars 2009 av Wind Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
stjernekyss Skrevet 3. mars 2009 #10 Del Skrevet 3. mars 2009 (endret) *snuppis*: jeg kjøper den på innvandrerbutikker, men har sett den på ica maxi også Enig med vera vinge, grøten på være ganske tynn. Får heller ikke ned tykk grøt. Edit: den med kruskakli er en mørkeblå pakke Endret 3. mars 2009 av stjernekyss Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Pjukset Skrevet 3. mars 2009 #11 Del Skrevet 3. mars 2009 Avhenger av hvor sulten jeg, og type havregrøt. Vanlig havregrøt: 1 dl havregryn og 3 dl vann (evnt 3,5). Havregrøt med krusakli: 1,5 dl havregryn og 3,5 dl vann. Er raus med kanel under oppkoket. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Løve66 Skrevet 3. mars 2009 #12 Del Skrevet 3. mars 2009 Aner ikke hvor mange dl. men jeg vil anta jeg spiser en stor porsjon - tallerkenen er i hvert fall veldig full! Jeg lager grøt av havregryn og skummet melk - 3,5 min. i microen. Blander i 2-3 ss cottage cheese og har på sukker, smør og kanel. Dødsgodt! Og; jeg er mett i flere timer etterpå (blir normalt veldig fort sulten). Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Kitty_katt Skrevet 3. mars 2009 #13 Del Skrevet 3. mars 2009 Koker opp 1 dl gryn m/3 dl vann, eventult bytter ut 1 dl med melk. Har også i litt protenpulver (nøytral smak). Tilsetter kanel, natreen søtningsmiddel og banan:) Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
venus_ Skrevet 3. mars 2009 #14 Del Skrevet 3. mars 2009 Hvor har du kjøpt den med kruskakli ???? Finner ikke den-. Lett på ica, rimi, rema Jeg kjøpte den på Rema. Men der sto den sammen med frokostblandingene, og ikke sammen med de andre typene havregryn. Jeg bruker ca 1 dl havregryn med kruskakli og ca 2,5 dl vann. Noen ganger byttes litt av vannet med skummetmelk. Jeg koker den i microen. Når den er ferdig har jeg i ca en halv banan og 1/4 eple (godt med mer, men jeg tåler egentlig ikke eple) og spiser den med kanel og et veldig lite sukkerstrø. Noen ganger har jeg klistret(med gaffel) cottage cheese i også. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Faerie Skrevet 3. mars 2009 #15 Del Skrevet 3. mars 2009 Vi bruker 1 ss gryn på 0,5 dl vann, og ca 1 ss rosiner. Micro i 3 min eller i kasserolle. Sukker og kanel og en dæsj med melk på toppen. Ungene vil ha smørøye i tillegg. Lager jeg til bare meg tar jeg som regel 1,5 dl vann. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Glynis Skrevet 3. mars 2009 #16 Del Skrevet 3. mars 2009 2,5 dl havregryn + ekstra kruskakli + melk og vann. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
crispy Skrevet 30. mars 2009 #17 Del Skrevet 30. mars 2009 Noen ganger kan jeg ikke finne noe litermål, så bruker bare kopp-metoden.. 1 kopp ca 1,5 dl havregryn 2 kopper ekstra lett eller skummet melk 2 ss kanel under oppkoket 1 banan kokes i ca 5-7 min. smaker kjempegodt! og tro det eller ikke; en skive eller to brunost gjør grøten mye bedre Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Mea Culpa Skrevet 30. mars 2009 #18 Del Skrevet 30. mars 2009 Havrekligroet er enda bedre syns jeg. Frukt, noetter og baer er veldig godt paa. Ogsaa masse kanel da. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjest_Varsia_* Skrevet 30. mars 2009 #19 Del Skrevet 30. mars 2009 grøten blir også god om man erstatter noe av vannet (evt. melken for de som lager det med melk) med appelsinjuice... Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Chanel.No5 Skrevet 30. mars 2009 #20 Del Skrevet 30. mars 2009 grøten blir også god om man erstatter noe av vannet (evt. melken for de som lager det med melk) med appelsinjuice... Gulp.. Litt skeptisk til dette, men varmer du den også med juicen oppi? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå