Gjest Gjest_Eli_* Skrevet 1. mars 2009 #1 Del Skrevet 1. mars 2009 Hei ! Jeg skal lage en norske matretter som en særoppgave, og har tenkt å lage pannekaker som en av rettene ! Er dette en norsk matrett? Jeg har egentlig veldig lite peiling på dette, og føler meg litt teit som spør! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjest Skrevet 1. mars 2009 #2 Del Skrevet 1. mars 2009 Det står ingenting her om hvor den kommer i fra (i hvertfall så ikke jeg det), men pannekaker finnes over hele verden i mange forskjellige varianter. Så jeg tviler på at den opprinnelig er norsk. http://en.wikipedia.org/wiki/Pancake Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjest Skrevet 1. mars 2009 #3 Del Skrevet 1. mars 2009 Hei ! Jeg skal lage en norske matretter som en særoppgave, og har tenkt å lage pannekaker som en av rettene ! Er dette en norsk matrett? Jeg har egentlig veldig lite peiling på dette, og føler meg litt teit som spør! Pannekaker er en ganske internasjonal (i all hovedsak vestlig) rett, med lokale variasjoner. Jeg tror ikke man kan forholde seg til et opprinnelsesland, da ingen av ingrediensene er særlig stedstypiske (egg, melk og mel finnes så og si overalt). Jeg mener du trygt kan ta med pannekaker, dette er en rett med lange tradisjoner i Norge. Den norske(/svenske) variasjonen er jo at den spises til suppe, og at man som oftest sukrer dem eller har på blåbærsyltetøy. Det er jo litt spesielt at vi kombinerer dette søte med noe salt (suppe) i stedet for å spise dem til dessert, slik de gjør i f.eks. Frankrike. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjest_Ellen_* Skrevet 2. mars 2009 #4 Del Skrevet 2. mars 2009 Pannekaker er en ganske internasjonal (i all hovedsak vestlig) rett, med lokale variasjoner. Jeg tror ikke man kan forholde seg til et opprinnelsesland, da ingen av ingrediensene er særlig stedstypiske (egg, melk og mel finnes så og si overalt). Jeg mener du trygt kan ta med pannekaker, dette er en rett med lange tradisjoner i Norge. Den norske(/svenske) variasjonen er jo at den spises til suppe, og at man som oftest sukrer dem eller har på blåbærsyltetøy. Det er jo litt spesielt at vi kombinerer dette søte med noe salt (suppe) i stedet for å spise dem til dessert, slik de gjør i f.eks. Frankrike. Jeg har aldri spist pannekake til suppe... Kun alene, som helgekos... Enten med syltetøy, eller faktisk også med sukker og kanel. Men utover det er jeg helt enig med deg. Sjekk forøvrig: http://www.foodtimeline.org/foodfaq2.html#pancakes http://en.wikipedia.org/wiki/Pancake Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Mea Culpa Skrevet 2. mars 2009 #5 Del Skrevet 2. mars 2009 Jeg vil vel ikke akkurat kalle pannekaker typisk norsk mat saann egentlig, men det gaar sikkert bra for det. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest la chica español Skrevet 14. mars 2009 #6 Del Skrevet 14. mars 2009 nei, pannekaker kan ikke anses som typisk norsk. Pannekaker finnes som sagt over alt...til å med somalske pannekaker, de er faktisk veldig gode mmm! men uansett Lykke til! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Catwoman Skrevet 14. mars 2009 #7 Del Skrevet 14. mars 2009 sveler og lapper er vel kanskje mer norsk?! Du kan jo lage det isteden. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå