Gjest Mea Culpa Skrevet 20. februar 2009 #1 Del Skrevet 20. februar 2009 (endret) Magen min er ikke glad i melk og gluten saa det proever jeg aa holde meg unna, men det er ikke alltid like lett aa lage god mat uten saa jeg tenkte vi kunne samle litt oppskrifter her. Saa har du en god oppskrift uten gluten eller melk kom med den! Selv sitter jeg og gumler Havrevafler uten gluten for oeyeblikket. De ble ganske sproe, men ellers veldig gode. Vanskelig aa steke var de dog, jeg maatte bruke masse olje! Jeg brukte soyamelk og olje saa det hadde muligens noe aa si for resultatet. Endret 20. februar 2009 av Mea Culpa Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Pludre Skrevet 20. februar 2009 #2 Del Skrevet 20. februar 2009 (endret) Her er noen: http://www.varden.no/matogdrikke/ Gå inn på spesialkost, der finner du i alle fall noen. http://www.mineoppskrifter.no/recipes.php?...egory=glutenfri Og på denne kan du søke etter spesielle oppskrifter uten melk og gluten... http://www.allergikokken.no/oppskriftsamli...ri-pariserloff/ Endret 20. februar 2009 av Pludre Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Vera Vinge Skrevet 20. februar 2009 #3 Del Skrevet 20. februar 2009 Når det gjelder vanlige kaker, spesielt de som er litt saftige, går det vanligvis greit å bare bytte ut hvetemel med glutenfritt mel. Jeg pleier mao. ikke å bruke egne glutenfrie oppskrifter til kakebaking. Et tips bare. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Markjordbær Skrevet 21. februar 2009 #4 Del Skrevet 21. februar 2009 En rett fra Mexico: http://homemaker.blogg.no/1221151773_mexikansk_torsdag.html En fra Uganda: http://homemaker.blogg.no/1223993675_ugand...llinggryte.html En god salat ... http://homemaker.blogg.no/1229550883_kikertsalat.html Holdt på å legge til en fra Singapore også, men den inneholdt soyasaus. Er det ikke gluten i soyasaus? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Mixelite Skrevet 21. februar 2009 #5 Del Skrevet 21. februar 2009 Man får kjøpt glutenfrie soyasauser, så oppskrifter med soyasaus går nok bra Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Mea Culpa Skrevet 21. februar 2009 #6 Del Skrevet 21. februar 2009 Når det gjelder vanlige kaker, spesielt de som er litt saftige, går det vanligvis greit å bare bytte ut hvetemel med glutenfritt mel. Jeg pleier mao. ikke å bruke egne glutenfrie oppskrifter til kakebaking. Et tips bare. Det har visst mye aa si for resultatet hva slags glutenfritt mel man bruker har jeg hoert ...? Det er jo forskjellige blandinger aa faa kjoept, eller man kan lage sin egen. Den blandingen jeg faar tak i smaker veldig av potet saa jeg har ikke helt vaaget aa eksprimentere saa mye enda ... De glutenfrie havrevaflene ble forresten enda bedre etter at roeren hadde staatt over natten. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Markjordbær Skrevet 21. februar 2009 #7 Del Skrevet 21. februar 2009 Man får kjøpt glutenfrie soyasauser, så oppskrifter med soyasaus går nok bra Ok, men da legger jeg link til denne også: http://homemaker.blogg.no/1219396777_kylli..._purre_og_.html :-) Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Vera Vinge Skrevet 21. februar 2009 #8 Del Skrevet 21. februar 2009 Det har visst mye aa si for resultatet hva slags glutenfritt mel man bruker har jeg hoert ...? Det er jo forskjellige blandinger aa faa kjoept, eller man kan lage sin egen. Den blandingen jeg faar tak i smaker veldig av potet saa jeg har ikke helt vaaget aa eksprimentere saa mye enda ... De glutenfrie havrevaflene ble forresten enda bedre etter at roeren hadde staatt over natten. Hm, det er mulig. Jeg har bare brukt den fra Finax og disse melblandingene fra Toro, og det har hvertfall gått helt fint. Jeg har lagd kaker (med vanlige oppskrifter, hvor jeg kun har skiftet ut hvetemel med glutenfritt mel) som jeg og andre ikke syns smaker noe annerledes enn kaker lagd av hvetemel. Men jeg velger helst å lage kaker som er litt saftige (siden glutenfritt mel noen ganger kan gi et litt tørrere resultat), som f.eks. gulrotkake, banankake, eller kaker med minimalt med mel, som nøttebunn/nøttekake. Tørrere kaker, som f.eks. sukkerbunn, bruker jeg helst egne glutenfrie oppskrifter til. I tillegg til gjærbakst, som også krever glutenfrie oppskrifter. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Mea Culpa Skrevet 21. februar 2009 #9 Del Skrevet 21. februar 2009 Takker for tips og oppskrifter folkens! Selv snublet jeg nettopp over en oppskrift paa Fluffly delicious gluten free pancakes med blaabaersirup. Den tror jeg at jeg skal proeve i morgen. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Mea Culpa Skrevet 21. februar 2009 #10 Del Skrevet 21. februar 2009 Hm, det er mulig. Jeg har bare brukt den fra Finax og disse melblandingene fra Toro, og det har hvertfall gått helt fint. Jeg har lagd kaker (med vanlige oppskrifter, hvor jeg kun har skiftet ut hvetemel med glutenfritt mel) som jeg og andre ikke syns smaker noe annerledes enn kaker lagd av hvetemel. Men jeg velger helst å lage kaker som er litt saftige (siden glutenfritt mel noen ganger kan gi et litt tørrere resultat), som f.eks. gulrotkake, banankake, eller kaker med minimalt med mel, som nøttebunn/nøttekake. Tørrere kaker, som f.eks. sukkerbunn, bruker jeg helst egne glutenfrie oppskrifter til. I tillegg til gjærbakst, som også krever glutenfrie oppskrifter. Ah ... Ja det blir jo fort litt toert ... Jeg faar proeve meg litt mer fram da. Naa foretrekker jeg jo saftige/klissete kaker uansett. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Mea Culpa Skrevet 22. februar 2009 #11 Del Skrevet 22. februar 2009 De glutenfrie pannekakene ble forresten veldig gode. Lette aa faa til var de og. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå