Gå til innhold

Oppskrifter uten gluten/hvete og melk


Gjest Mea Culpa

Anbefalte innlegg

Gjest Mea Culpa

Magen min er ikke glad i melk og gluten saa det proever jeg aa holde meg unna, men det er ikke alltid like lett aa lage god mat uten saa jeg tenkte vi kunne samle litt oppskrifter her. :) Saa har du en god oppskrift uten gluten eller melk kom med den!

Selv sitter jeg og gumler Havrevafler uten gluten for oeyeblikket. De ble ganske sproe, men ellers veldig gode. Vanskelig aa steke var de dog, jeg maatte bruke masse olje! Jeg brukte soyamelk og olje saa det hadde muligens noe aa si for resultatet.

Endret av Mea Culpa
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Her er noen:

http://www.varden.no/matogdrikke/

Gå inn på spesialkost, der finner du i alle fall noen.

http://www.mineoppskrifter.no/recipes.php?...egory=glutenfri

Og på denne kan du søke etter spesielle oppskrifter uten melk og gluten...

http://www.allergikokken.no/oppskriftsamli...ri-pariserloff/

Endret av Pludre
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Når det gjelder vanlige kaker, spesielt de som er litt saftige, går det vanligvis greit å bare bytte ut hvetemel med glutenfritt mel. Jeg pleier mao. ikke å bruke egne glutenfrie oppskrifter til kakebaking. Et tips bare.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

En rett fra Mexico:

http://homemaker.blogg.no/1221151773_mexikansk_torsdag.html

En fra Uganda:

http://homemaker.blogg.no/1223993675_ugand...llinggryte.html

En god salat ...

http://homemaker.blogg.no/1229550883_kikertsalat.html

Holdt på å legge til en fra Singapore også, men den inneholdt soyasaus. Er det ikke gluten i soyasaus?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Mea Culpa
Når det gjelder vanlige kaker, spesielt de som er litt saftige, går det vanligvis greit å bare bytte ut hvetemel med glutenfritt mel. Jeg pleier mao. ikke å bruke egne glutenfrie oppskrifter til kakebaking. Et tips bare.

Det har visst mye aa si for resultatet hva slags glutenfritt mel man bruker har jeg hoert ...? Det er jo forskjellige blandinger aa faa kjoept, eller man kan lage sin egen. Den blandingen jeg faar tak i smaker veldig av potet saa jeg har ikke helt vaaget aa eksprimentere saa mye enda ... :sjenert:

De glutenfrie havrevaflene ble forresten enda bedre etter at roeren hadde staatt over natten. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Det har visst mye aa si for resultatet hva slags glutenfritt mel man bruker har jeg hoert ...? Det er jo forskjellige blandinger aa faa kjoept, eller man kan lage sin egen. Den blandingen jeg faar tak i smaker veldig av potet saa jeg har ikke helt vaaget aa eksprimentere saa mye enda ... :sjenert:

De glutenfrie havrevaflene ble forresten enda bedre etter at roeren hadde staatt over natten. :)

Hm, det er mulig. Jeg har bare brukt den fra Finax og disse melblandingene fra Toro, og det har hvertfall gått helt fint. Jeg har lagd kaker (med vanlige oppskrifter, hvor jeg kun har skiftet ut hvetemel med glutenfritt mel) som jeg og andre ikke syns smaker noe annerledes enn kaker lagd av hvetemel. Men jeg velger helst å lage kaker som er litt saftige (siden glutenfritt mel noen ganger kan gi et litt tørrere resultat), som f.eks. gulrotkake, banankake, eller kaker med minimalt med mel, som nøttebunn/nøttekake. Tørrere kaker, som f.eks. sukkerbunn, bruker jeg helst egne glutenfrie oppskrifter til. I tillegg til gjærbakst, som også krever glutenfrie oppskrifter.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Mea Culpa
Hm, det er mulig. Jeg har bare brukt den fra Finax og disse melblandingene fra Toro, og det har hvertfall gått helt fint. Jeg har lagd kaker (med vanlige oppskrifter, hvor jeg kun har skiftet ut hvetemel med glutenfritt mel) som jeg og andre ikke syns smaker noe annerledes enn kaker lagd av hvetemel. Men jeg velger helst å lage kaker som er litt saftige (siden glutenfritt mel noen ganger kan gi et litt tørrere resultat), som f.eks. gulrotkake, banankake, eller kaker med minimalt med mel, som nøttebunn/nøttekake. Tørrere kaker, som f.eks. sukkerbunn, bruker jeg helst egne glutenfrie oppskrifter til. I tillegg til gjærbakst, som også krever glutenfrie oppskrifter.

Ah ... Ja det blir jo fort litt toert ... :snurt: Jeg faar proeve meg litt mer fram da. Naa foretrekker jeg jo saftige/klissete kaker uansett. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...