Gå til innhold

Loffoppskrift!


kamela

Anbefalte innlegg

  • 3 uker senere...

Fortsetter under...

Jeg baker av og til loff, og denne oppskriften er veldig god:

Formloff

25 gr smør/margarin

6 dl melk (eller vann)

1/2 pk gjær

1 ts salt

2 ts sukker

ca 13 dl hvetemel

Smelt smør/margarin og tilsett melk/vann, varm til fingervarmt. Rør gjæren ut i væsken sammen med salt og sukker. Bruker du tørrgjær blandes denne i melet. Elt inn hvetemel til deigen er smidig. Dekk bollen med plast og sett deigen til heving i 35-30 minutter.

Ha deigen ut på bakebordet og del den i to like store emner. Form emnene til brød og legg dem i to godt smurte brødformer. Etterhev igjen, 35-40 minutter, dekk formene med plast.

Prikk loffene med gaffel eller skjær snitt på langs og penske med vann eller egg.

Stek på nederste rille i ca 30 minutter ved 225 grader.

Håper du an bruke denne. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...