Gå til innhold

Agurksalat - hvordan??


Gjest Pjusk

Anbefalte innlegg

Gjest Pjusk

Sikkert helt håpløst at jeg ikke vet dette, men hvordan lager man agurksalat?

Agurk (!), eddik og ..... ?

Eller bruker man ikke eddik?

Og hva slags eddik i tilfelle?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Mener du en helt enkel agurksalat til fisk f.eks?

Vi bruker bare agurk som skjæres med ostehovel e.l. til tynne, tynne skiver.

Ikke noe mer. Men den bør jo ikke lages så lenge før man skal spise den da (evt. dekke med plastfilm)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Her sier vi: Jeg kan ikke lage agurksalat og er stolt av det! :wink:

*løper for å ringe moder'n*

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Solskinn

Jeg lager det sånn:

skiver agurk med ostehøvelen

blander sukker og eddik (vanlig 7% eller hvitvinseddik) i ett glass, en ss sukker til 1 dl eddik omtrent, rist så sukkeret løses opp. Er du usikker på blandingsforholdet sukker/eddik kan du jo bare smake til før du heller det over agurkene.

Best blir det om det får stå og trekke litt før du spiser

lett som en plett!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Pjusk

Oj, så mange svar på kort tid!!! Så flinke dere er til å følge med!!

Ja, jeg mener sagurksalat til fisk og slikt. Men Lea, har dere ikke noe "vått" oppi?

Hmm, hvitvinseddik ja... Bare det over agurken?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Gjest Pjusk

Solskinn: Hva du kan! :o

(Begynner det å hjelpe på selvfølelsen?? Jeg overser deg ikke i denne tråden, iallefall... :wink: )

Da skal jeg notere ned fremgangsmåten - tusen takk!

Leo: Du gjør som jeg bruker gjøre - ringer mamma!! :sjarmor:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vi har aldri hatt noe vått oppi når det er til "hverdagsfisk".

Jeg har alltid laget agurksalaten hjemme hos oss, men jeg liker ikke agurk, så jeg kan ikke si noe om smaken.

Den blir jo litt "våt" uansett da.. for det renner ut litt fra selve agurken.

Lea - fra en familie med kjedelig agurksalat :ler:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Moder'n lager agurksalat slik som Solskinn, men hun blander ut eddiken med litt vann... Selv foretrekker jeg Tzatziki :sjarmor:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Solskinn
Moder'n lager agurksalat slik som Solskinn, men hun blander ut eddiken med litt vann...

kan være lurt om man burker sånn vanlig norsk eddik, 7%, for den er ganske sterk, ja!

-Takk for oppmerksomheten, Pjusk :D :roll:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Til en agurk bruker jeg blandingen:

4 ss eddik (vanlig norsk 7%)

2 dl vann

litt salt

litt sukker

litt nykvernet pepper.

Høvle agurken i tynne skiver med ostehøvel.

Legg skivene i en skål og dryss med litt salt.

La dette stå ca 5 minutter.

Lag en lake av vann og eddik. Smak til med sukker og pepper.

Skyll saltet av agurkene og hell laken over.

Salaten bør stå og trekke i minimum 20 minutter før den serveres.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Madley

En stor dæsj vann i en mugge. en litt stor dæsj 7% eddikk, litt sukker, salt og pepper etter smak....

du må ta det på gefülen...sa bestemor

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...