Gjest Faerie Skrevet 13. februar 2009 #1 Del Skrevet 13. februar 2009 Overskriften taler vel for seg. Jeg har lyst til å bake kjeks til fredagskosen, men er tom for bakepulver og det frister ikke å dra i butikken nå. Kan jeg bruke natron eller hornsalt istedenfor? Samme mengde? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Deception Skrevet 13. februar 2009 #2 Del Skrevet 13. februar 2009 Jeg mener at i hvertfall natron krever syre for å ha heveevne; med hjortetakk er jeg ikke helt sikker. (Men ikke svar på spørsmålet ditt). Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjest Skrevet 13. februar 2009 #3 Del Skrevet 13. februar 2009 Jeg mener at i hvertfall natron krever syre for å ha heveevne; med hjortetakk er jeg ikke helt sikker. (Men ikke svar på spørsmålet ditt). tror også det stemmer. natron brukes jo i blandt annet "lapper" ( sånne små tykke pannekaker) og da skal man putte natronet i surmelken . I kakemenn derimot er det jo hjortetakksalt/hornsalt og de er resten av ingrediense: sukker, mel. smør og melk....og hvis det er omtrent det du skal ha i kjeskene dine burde det jo gå greit. I min oppskrift er det 2ts hornsalt til ca 9 del hvetemel....så har du noe å gå ut fra... Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Faerie Skrevet 13. februar 2009 #4 Del Skrevet 13. februar 2009 Takk. *sjekker om jeg har hornsalt* Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Faerie Skrevet 13. februar 2009 #5 Del Skrevet 13. februar 2009 "Noen" har tømt rosinboksen uten å fjerne den fra skuffen så det blir ingen gooode kjeks på oss likevel. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Kamikatze Skrevet 13. februar 2009 #6 Del Skrevet 13. februar 2009 (endret) Hjortetakksalt er mest brukt til sprø kaker og kjeks. Bruk halvparten i forhold til bakepulver. Natron erstatter bakepulver tilsvarende (halvparten). Men må røres ut i syre, for at ikke det du baker skal smake "såpe". Det behøver ikke være kulturmelk, men kan likegjerne være sitronsaft, sitronsyre eller hva du kan finne på. Natron er jo også en av hovedbestandelene i bakepulver. Du behøver ikke rosiner i kjeks. Bare litt fantasi ___ _ ___ Og tusen hjertelig takk for at du lager overskrifter, som faktisk forteller noe om hva tråden handler om. Endret 13. februar 2009 av Kamikatze Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Faerie Skrevet 13. februar 2009 #7 Del Skrevet 13. februar 2009 Bare hyggelig Kamikatze. Liker du ikke overskrifter av typen "HJELP!! Haster." du heller? Listen over ting som manglet ble etterhvert så stor at jeg dro i butikken. Nå er sønnen glad, for nå får han müsli til frokost. (Kjeksene er han lykkelig uvitende om, de rekker ikke bli ferdig før lenge etter han er i seng likevel. ) Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå