Gå til innhold

Dominikanske Republikk vs Cuba


Gjest Gjest_hm_*

Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Gjest Gjest_hm_*

I forhold til alt: kultur, opplevelser, mat osv. Tenkte å lære mer spansk også, lurer litt på om de har spesiell dialekt eller noe.

Kanskje noen har sett forskjell om de har vært på begge steder

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har vært på begge steder. Natur vegetasjon klima strender og vann føltes rimelig likt. Ikke rart, de er jo nabo-øyer ;)

Begge er fattige land, men på Dominikanske bor de fattigste på landsbygda i jordhytter eller under bølgeblikktak gjerne uten vegger. 'Sofaen' i 'huset' er kanskje et bildekk eller en plaststol lik hva du kjøper på Jysk for 20kr. Veinettet er i elendig stand, du kan risikere å komme rundt en sving i kupert område og vips- er veibanen redusert til 1/3 pga jordras, utenat det synes å bremse dine medtrafikanter. Og istedenfor å lede vannet i rør under veien, er det plutselig store renner i veibanen som vil havarere leiebilen om farten er over 20km/t.. Stor arbeidsledighet. Men har du penger, kan du leve i høyeste luxus der. Og bidra til at det kommer sårt trengte penger inn i økonomien.

Cuba er helt spesielt. Som å reise 50 år tilbake i tid. Import av amerikanske biler fikk av kjente grunner bråstopp i 1959, og omtrendt annenhver bil som kjører forbi kommer fra den tida. De får jo ikke tak i reservedeler så cubanerne er verdensmestre i resirkulering og reparasjoner av alt. Politiet kjører rundt i små Lada'er. Og de med høyere posisjoner og turistene kjører i asiatiske nyere biler. Maten byr ikke på de største høydare (krydder er mangelvare..) men på våre to uker var vi egentlig veldig godt fornøyd. Så lenge du er oppmerksom på forhånd at det kanskje er umulig å oppdrive kjøtt en dag, eller flaskevann en annen; de sliter som nevnt med generell varetilgang.. De er også fattige på Cuba. Men selv om husene jevnt over er slitte og enkle og også ned til type 'stråhus' enkelte områder, er de gjennomgående bedre standard enn på Dom.Rep. De er godt utdannet og det kan godt hende at du begynner å diskutere litteratur med taxisjaføren din. Og kanskje er guiden din egentlig utdannet lege:) Hva som slo oss var at folk virket som de tok godt vare på hverandre, det motsatte av kjente europeiske 'meg,mitt'. Veinettet er vesentlig bedre enn på Dom.Rep. Men prisnivået er way høyere.

Begge landene har stor grad av kolonialsk bebyggelse i landsbyer; fargeklatter av lave trehus (om malingen fortsatt sitter på altså) med overbygde verandaer, men ofte veldig forfallent. Og om de begge steder eier lite, er de stolte av å kle seg pent. Det er oftere å se barn skitne av lek i Norge enn der borte.. Begge steder egner seg for badeferier. For leiebil og kultur helt klart Cuba. For lommeboka og kanskje maten Dom.Rep.

God tur, kos dere:)

Mvh, Gustav

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...