Gå til innhold

Hvorfor gifte seg?


Gjest anonym

Anbefalte innlegg

Jeg vil gifte meg, for jeg er glad i å opprettholde tradisjoner i mitt liv. Jeg ønsker at min form for partnerskap skal være ekteskap. Vil f.eks ikke ha barn før jeg er gift (så langt jeg kan kontrollere det, da..). Og siden innlegget begynte med "med all respekt for tradisjoner" så burde det være grunn nok for spørsmålet ditt. Arveloven og barneloven osv. er bonus, hadde giftet meg likevel. Bryllupsdagen er ikke bare en fest, det er en formalisering av at man vil leve livet sammen, og en hyllest til kjærligheten. Man må ha litt høydepunkter i sitt liv.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Gjest Anonymous

Min kjæreste og jeg kommer til å gifte oss snart p.g.a. arveloven. Vi venter en liten smurf i desember og det er ingen tvil om at det er en en fordel for gjenlevende å være gift dersom den ene går bort.

Hadde arveloven vært lik for samboere og gifte tror jeg ikke vi hadde kommet til å gifte oss.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Coolaid

De fleste har vel sine grunner for å gifte seg eller la være. Det er heller ingen hemmelighet at pappaene stiller sterkere i barnefordelingssaker o.l. Men jeg ser på det å være gift som verdens største kompliment fra min partner, det er jo ganske fantastisk at du betyr så mye for en annen at det menneske velger å vre sammen med deg resten av livet.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Coolaid

De fleste har vel sine grunner for å gifte seg eller la være. Det er heller ingen hemmelighet at pappaene stiller sterkere i barnefordelingssaker o.l. Men jeg ser på det å være gift som verdens største kompliment fra min partner, det er jo ganske fantastisk at du betyr så mye for en annen at det menneske velger å være sammen med deg resten av livet.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg ønsket å gifte meg med min kjære for å få en velsignelse på forholdet vårt. For å ha lovet hverandre i tro og ære at vi skal være sammen i godt og vondt. Og sist men ikke minst fordi jeg elsker han :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest sisselp

Jeg giftet meg vel ikke direkte ut fra et kristent ståsted, og heller ikke fordi Bibelen sier det. Men både mannen min og jeg ønsket kirkens velsignelse for ekteskapet vårt. Barna våre er også døpt ut fra denne tankegangen.

Jeg er kristen i den forstand at jeg velger å tyde Bibelen på min egen måte. Jeg synes prester o.l. legger altfor mye vekt på helt andre steder i Bibelen enn evangeliene, som jo beskriver Jesu liv og oppførsel. Etter min mening bør man først og fremst leve slik Jesus levde. Han viste sann nestekjærlighet og viste oss også hvordan Guds ord skal tolkes. Å bruke Paulus' brev mer enn evangeliene er etter min mening ikke riktig. Jeg har dessuten altfor ofte møtt kristne som er mer ekskluderende enn inkluderende i sin kristendom, og dette er i alle fall IKKE riktig. Kirken bør være åpen for alle, ikke bare en snever krets som vet hvordan en gudstjeneste foregår.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...