Gå til innhold

Scones


Gjest Gjest

Anbefalte innlegg

Ååååå har lyst å lære meg å bake gode scones. Har dilla på grovescones med tranebær som de har på vårt lokale bakeri. Lurer på om det er mulig å lage like gode hjemme...

Noen som har forsøkt å bake scones som har en bra oppskrift til meg?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Ååååå har lyst å lære meg å bake gode scones. Har dilla på grovescones med tranebær som de har på vårt lokale bakeri. Lurer på om det er mulig å lage like gode hjemme...

Noen som har forsøkt å bake scones som har en bra oppskrift til meg?

No one?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg bruker denne oppskrifte og varierer litt etter hva jeg har i skapene:

4 dl hvetemel

4 dl grovt mel (eller bland i litt forskjellig: havregryn, solsikkekjerner)

0,5 ts salt

4 ts bakepulver

4 dl yoghurt (eller rømme, kesam, creme fraiche e.l)

Har ikke prøvd med tørket frukt, men det er sikkert godt.

225 grader i 10 min.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 uker senere...

Ingredienser:

500 g grovt mjøl

3 ts bakepulver

1 ts salt

3 ms margarin

3 1/2 dl lettmelk/ ksummetmelk eller vann

Tilberedning:

Bland det tørre i en stor skål

Smuldre smøret i melblandingen

Ha melken i deigen og rør godt.

Bruk to store skeier og sett deigen på en bakeplate. Ca 10 "klatter"

Prikk kakene litt med en gaffel

Sett i ovnen litt langt nede i ca 15 min på 225 grader.

Har ikke prøvd den, men skal gjøre det idag :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 1 måned senere...

Annonse

Nå har jeg akkurat baket saftige lyse scouns. De er helt plaine, men man kan ta i det man vil av frukter, nøtter, sjokolade... o.l.

Kan vel lage grove ved å bruke grovere mel også når jeg tenker meg om

350gr Hvetemel

1/2ts Salt

1ss Sukker

1ts Vaniljesukker

3ts Bakepulver

50gr Smør

1.5dl Melk

Sikt det tørre, smuldre i det kalde smørret og hell i melken. Lag en lang leiv, på et bakepapir. Kutt trekanter med en melete kniv så du lett bryter de fra hverandre når de er ferdig stekt. Pensle med litt melk så de blir gyldne og fine.

220grader i 15min

Sitter å spiser en med jordbærsylte nå til kaffen min mmmm... :D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...