Gjest Gjest Skrevet 3. februar 2009 #1 Del Skrevet 3. februar 2009 Ååååå har lyst å lære meg å bake gode scones. Har dilla på grovescones med tranebær som de har på vårt lokale bakeri. Lurer på om det er mulig å lage like gode hjemme... Noen som har forsøkt å bake scones som har en bra oppskrift til meg? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjest Skrevet 4. februar 2009 #2 Del Skrevet 4. februar 2009 Ååååå har lyst å lære meg å bake gode scones. Har dilla på grovescones med tranebær som de har på vårt lokale bakeri. Lurer på om det er mulig å lage like gode hjemme... Noen som har forsøkt å bake scones som har en bra oppskrift til meg? No one? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjest Skrevet 4. februar 2009 #3 Del Skrevet 4. februar 2009 No one? Jeg forsøkte denne http://www.tv2.no/gmn/wenche/article2515314.ece, men syns i etterkant at oppskriften var for fet. Smakte for mye smør av de. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjest Skrevet 9. februar 2009 #4 Del Skrevet 9. februar 2009 Jeg bruker denne oppskrifte og varierer litt etter hva jeg har i skapene: 4 dl hvetemel 4 dl grovt mel (eller bland i litt forskjellig: havregryn, solsikkekjerner) 0,5 ts salt 4 ts bakepulver 4 dl yoghurt (eller rømme, kesam, creme fraiche e.l) Har ikke prøvd med tørket frukt, men det er sikkert godt. 225 grader i 10 min. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
maja25 Skrevet 19. februar 2009 #5 Del Skrevet 19. februar 2009 Ingredienser: 500 g grovt mjøl 3 ts bakepulver 1 ts salt 3 ms margarin 3 1/2 dl lettmelk/ ksummetmelk eller vann Tilberedning: Bland det tørre i en stor skål Smuldre smøret i melblandingen Ha melken i deigen og rør godt. Bruk to store skeier og sett deigen på en bakeplate. Ca 10 "klatter" Prikk kakene litt med en gaffel Sett i ovnen litt langt nede i ca 15 min på 225 grader. Har ikke prøvd den, men skal gjøre det idag Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest just-j Skrevet 9. april 2009 #6 Del Skrevet 9. april 2009 Mange ganger blir scone litt for tørt synes jeg. Men etter å ha prøvd oppskrift på saftige grove scones http://matmedmonkis.blogspot.com/2009/04/s...ove-scones.html har jeg fått en helt ny opplevelse. Jeg vet ikke om det er det grove melet som gjør det, men den anbefales på det varmeste. Knallgode scones! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Afea Skrevet 12. april 2009 #7 Del Skrevet 12. april 2009 Nå har jeg akkurat baket saftige lyse scouns. De er helt plaine, men man kan ta i det man vil av frukter, nøtter, sjokolade... o.l. Kan vel lage grove ved å bruke grovere mel også når jeg tenker meg om 350gr Hvetemel 1/2ts Salt 1ss Sukker 1ts Vaniljesukker 3ts Bakepulver 50gr Smør 1.5dl Melk Sikt det tørre, smuldre i det kalde smørret og hell i melken. Lag en lang leiv, på et bakepapir. Kutt trekanter med en melete kniv så du lett bryter de fra hverandre når de er ferdig stekt. Pensle med litt melk så de blir gyldne og fine. 220grader i 15min Sitter å spiser en med jordbærsylte nå til kaffen min mmmm... :D Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå