Tinelise Skrevet 31. januar 2009 #1 Del Skrevet 31. januar 2009 kan noen forklare meg hvorfor man skal sette dynegrøten i kald ovn? nå er det ikke akkurat den kalde biten jeg lurer på, men heller hvorfor jeg ikke kan sette den på kjøkkenbenken bare? holder ovnen på varmen i gryta kanskje? håper noen kan opplyse meg Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Tabris Skrevet 31. januar 2009 #2 Del Skrevet 31. januar 2009 Ja, ovnen er tett og holder på varmen i gryta slik at riskornene blir "mørnet" skikkelig. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Agurk Skrevet 31. januar 2009 #3 Del Skrevet 31. januar 2009 Hva er dynegrøt? Og hva spises den med? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Tinelise Skrevet 31. januar 2009 Forfatter #4 Del Skrevet 31. januar 2009 takk for raskt svar da spørs det om det blir dynegrøt i morgen problemet er bare at jeg ikke vil okkupere ovnen i flere timer siden jeg bor i bofellesskap! andre smarte løsninger i stedet for ovnen? selve dyneideen synes jeg ikke noe om, hehe Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Tinelise Skrevet 31. januar 2009 Forfatter #5 Del Skrevet 31. januar 2009 (endret) dynegrøt er det samme som vanlig risgrøt. forskjellen ligger i hvordan du tilbereder den. kok den opp og sett den i en kald ovn i (jeg vet ikke riktig hvor mange ) timer. navnet kommer av at man før plasserte den i dyna der den hadde det godt og varmt Endret 31. januar 2009 av Tinelise Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Tabris Skrevet 31. januar 2009 #6 Del Skrevet 31. januar 2009 Det viktigste er at gryten er plassert på et lukket og tett sted slik at varmen i gryten holdes så bra som mulig. Min mor laget slik grøt hver lørdag (og gjør det noen lørdager enda, har blitt en familietradisjon). Hun koker den opp, setter den i ovnen i to timer, tar den så ut og varmer den opp mens hun sper den med litt mer melk og har i salt etter smak. Beste grøten jeg vet om. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Tinelise Skrevet 31. januar 2009 Forfatter #7 Del Skrevet 31. januar 2009 jeg har aldri testet det før, men jeg liker grøten myk så alt tilsier at jeg skulle like dynegrøt ut i fra hvordan folk beskriver den 2 timer er jo ikke så lenge å stjele ovnen vel ? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Tabris Skrevet 31. januar 2009 #8 Del Skrevet 31. januar 2009 Nei, du kan jo bare spør de du bor med om det er greit, for sikkerhets skyld. Slik grøt blir best hvis du lager av mer enn en liter. Hvis ikke så er mengden grøt/melk så liten at den har mer problemer med å holde på varmen, selv i en tett ovn. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Tinelise Skrevet 31. januar 2009 Forfatter #9 Del Skrevet 31. januar 2009 ahh! takk for tips! lager gjerne litt mye om jeg først lager uansett for grøt tar så lang tid å lage!! og så kan det være det blir nok rester til litt risgrøt om jeg er heldig Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjest_pippen_* Skrevet 1. februar 2009 #10 Del Skrevet 1. februar 2009 Jeg pleier å sette ovnen på 65 grader, da går det litt fortere. Kan la grøten stå der så lenge man vil, 2-4 timer. Koker så opp grøten etterpå til passe tykkelse, har i en god klatt smør og litt sukker. Mmmmm Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå