Gå til innhold

Fremhevede innlegg

Skrevet

Jeg har søkt på en jobb hvor de vil ha inn noen snarest. Jeg har tre måneders oppsigelsestid i nåværende jobb. Hvis arbeidsgiver vil la meg gå før tiden så er det jo greit. Men hva skjer hvis de sier jeg må jobbe tiden ut, og jeg likevel velger å gå? Kan de holde tilbake feriepenger eller noe? Har jeg evt krav på å ta ut ferien min i oppsigelsestiden, og kan jeg da bruke denne ferietiden til å jobbe for den nye arbeidsgiveren?

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Jeg fant svar på mitt ene spørsmål:

"Lovreglene for ferieavvikling i oppsigelsestid følger av Ferieloven § 8. Arbeidsgiver har i utgangspunktet rett til å ikke akseptere at ferie legges i oppsigelsestiden når det er arbeidstakeren som selv har sagt opp og det fremdeles er tid til å ta ut hovedferie i hovedferieperioden etter oppsigelsestidens utløp, jamfør ferieloven § 8 nr. 2."

Men har ikke funnet noe om hvordan de evt kan "straffe" en som går før tiden uten lov. Noen som har gjort det her?

Skrevet

En oppsigelse fra arbeidstaker er gyldig så lenge det er fremsatt et klart budskap om at arbeidsforholdet ønskes avsluttet. Dersom det skulle være slik at en arbeidstaker ikke står ut den faktisk korrekte oppsigelsestiden er oppsigelsen likefullt gyldig, men det å gå før utløpet av avtalt eller lovbestemt oppsigelsestid er skoft som kan medføre erstatningsansvar for arbeidstaker, med mindre arbeidsgiver før arbeidstaker fratrer har opptrådt så grovt klanderverdig at arbeidstaker hadde rett til å gå før oppsigelsestidens utløp.

Dersom en arbeidsgiver skulle ha rett i sin tolkning av oppsigelsestiden og arbeidstaker skofter ved å gå tidligere, kan arbeidstaker derved bli ansvarlig for det økonomiske tap arbeidsgiver eventuelt lider som følge av skoftet.

http://www.ukeavisenledelse.no/spor_om_arb...i_permisjonstid

Skrevet

Fra min arbeidstid i en arbeidstagerorganisasjon vet jeg fra praksis at det er svært vanlig å samtale med overordnet og dersom det er mulig avtale å evnt bare jobbe deler av denne oppsigelsestiden. Videre er det også svært vanlig å ta ut ferie i oppsigelsestiden, dersom du ikke har tatt ut all opparbeidet ferie tidligere. De fleste starter da å arbeide hos sisn andre arbeidsgiver i denne perioden.

Skrevet
Videre er det også svært vanlig å ta ut ferie i oppsigelsestiden, dersom du ikke har tatt ut all opparbeidet ferie tidligere. De fleste starter da å arbeide hos sisn andre arbeidsgiver i denne perioden.

Hvis du begynner å jobbe hos noen andre i ferietiden, blir dette da regnet som ferie av den nye arbeidsgiveren? Eller kan de pålegge deg å ta ut full ferie siden?

Skrevet
Hvis du begynner å jobbe hos noen andre i ferietiden, blir dette da regnet som ferie av den nye arbeidsgiveren? Eller kan de pålegge deg å ta ut full ferie siden?

Du får full ferie i din nye jobb.Gjorde detta for 2 år siden selv.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...