Maelisa Skrevet 22. januar 2009 #1 Skrevet 22. januar 2009 Jeg er på jakt etter oppskrifter på gode kaker uten sukker, som heller ikke inneholder kunstige søtstoffer. Jeg har bare to-tre oppskrifter på slike, og det er litt lite når man planlegger fire bursdagsselskaper på to helger... *Hjelp* :-)
Idnar Skrevet 22. januar 2009 #2 Skrevet 22. januar 2009 Jeg har laget kaker med sukrin det står en del oppskrifter der. Jeg kjøpte det på helsekosten.
Chanel.No5 Skrevet 22. januar 2009 #3 Skrevet 22. januar 2009 Jeg er på jakt etter oppskrifter på gode kaker uten sukker, som heller ikke inneholder kunstige søtstoffer. Jeg har bare to-tre oppskrifter på slike, og det er litt lite når man planlegger fire bursdagsselskaper på to helger... *Hjelp* :-) Hei, fant denne siden du kan skikke på : http://www.funksjonellmat.no/sukrin-oppskrifter.php
^^Belle^^ Skrevet 22. januar 2009 #4 Skrevet 22. januar 2009 Vannbakkels synes jeg er utrolig godt, de er det ikke sukker i.
Idnar Skrevet 22. januar 2009 #5 Skrevet 22. januar 2009 Jeg skrev denne oppskriften i en annen tråd for et par dager siden: Jordbærmoussekake til diabetikere Denne har jeg laget en gang, med stort hell (obs: endret oppskriften, les nederst). Jeg brukte Sukrin som jeg fikk kjøpt på helsekosten istedenfor vanlig sukker. Bunn: 4 egg 100 g Sukrin eller lignende 100 g hvetemel 1 ts bakepulver Fremgangsmåte: Pisk egg og Sukrin til eggedosis i en bolle. Bland sammen mel og bakepulver i en annen bolle. Rør melblandingen forsiktig inn i eggedosisen. Ha bakepapir i en langpanne. Fordel røren jevnt utover med en stekespade eller lignende og stek i ovn ved 200°C i ca 7 minutter. Jordbærmousse: 4 eggeplommer 120 gr sukker (byttes med like stor del sukrin eller ca 10 gr splenda) 1/2 liter fløte(lettpisket) 8 pl gelatin 2 dl jordbærpure 4 eggehviter Fremgangsmåte: Pisk eggedosis av eggeplommer og sukker, ha i smeltet gelatin, ha i jordbærpure, vend inn fløtekrem og skjær inn i stivpiskede eggehviter til slutt. Jordbærpure får du ved å kjøre jordbær i en blender til det er flytende. Jeg endret litt på oppskriften etter hvert: Jeg synes denne var litt smakløs (min mening), så jeg brukte mer jordbær og litt FunLight saft med jordbærsmak og de to resterende gelatinplatene, altså 10 stk. Tok også litt rødfarge (cacas icing colours) oppi, for å få en finere farge.
Idnar Skrevet 22. januar 2009 #7 Skrevet 22. januar 2009 Fun light inneholder aspartam. Da kutter man funlighten, da Den hadde jeg bare tilsatt for jeg synes det var litt smakløst..
Maelisa Skrevet 22. januar 2009 Forfatter #8 Skrevet 22. januar 2009 Jeg er sikkert litt sær, men jeg bruker ikke sukrin heller. Sukrin er utvunnet av et sukkeralkohol, og i den forstand ikke naturlig (det er en naturlig bestanddel i blant annet frukt og bær, men fremstår i sukrin i meget konsentrert form). Jeg var i utgangspunktet ute etter oppskrifter kun med autentiske, naturlige ingredienser, i henhold til antroposofisk og holistisk matlaging. Men når det er sagt: Jeg bruker heller små mengder vanlig sukker enn kunstige/ikke-autentiske sukkererstatninger. :-)
Gjest Elfrida Skrevet 22. januar 2009 #9 Skrevet 22. januar 2009 Da kan du kanskje bruke honning eller nedkokt eplejuice som søtning, hvis det er raffinert sukker og ikke karbohydratene i seg selv du forsøker å unngå.
Agurk Skrevet 22. januar 2009 #10 Skrevet 22. januar 2009 På fedon.no er det masse gode oppskrifter på kaker og desserter uten sukker, men der brukes det jo fruktose, og det er kanskje ikke interessant?
Maelisa Skrevet 22. januar 2009 Forfatter #11 Skrevet 22. januar 2009 Nei, fruktose er ikke interessant. Det er helt riktig at det er raffinert sukker jeg forsøker å unngå, ikke karbohydrater generelt. Jeg bruker mye honning, lønnesirup, rissirup og byggmaltekstrakt, men er det noen som vet om det går an å erstatte sukkeret i vanlige kakeoppskrifter med for eksempel honning sånn uten videre? Er ikke det synonymt med mislykket resultat??? Eller? Hva med hevingen da, for eksempel?
Agurk Skrevet 22. januar 2009 #12 Skrevet 22. januar 2009 Hvorfor vil du ikke bruke fruktose? Det er jo helt naturlig fruktsukker...
Maelisa Skrevet 23. januar 2009 Forfatter #13 Skrevet 23. januar 2009 Hvorfor vil du ikke bruke fruktose? Det er jo helt naturlig fruktsukker... Altså... Ja, fruktose er naturlig fruktsukker, men det er ikke frukten i sin opprinnelige form. Fruktose er, i likhet med sukrin, utvunnet fra naturlige råvarer, men er ikek i seg selv lenger naturlige. Dessuten kan stor bruk av fruktose skade leveren. Jeg ønsker oppskrifter som kun inneholder naturlig søting i form av opprinnelige, ubearbeidede råvarer, som honning, lønnesirup, eple, banan, dadler osv... Slike oppskrifter FINNES faktisk! Jeg har selv oppskrift på banan- og daddelkake, ingefærkake, pære-/blåbærkake og pepperkaker. Andre???
Agurk Skrevet 23. januar 2009 #14 Skrevet 23. januar 2009 Sjekk detsoteliv.no kanskje du finner noe der
Maelisa Skrevet 23. januar 2009 Forfatter #15 Skrevet 23. januar 2009 Sjekk detsoteliv.no kanskje du finner noe der Der var det i hvert fall mye GODT!!! *mumse*
Gjest Mea Culpa Skrevet 23. januar 2009 #17 Skrevet 23. januar 2009 (endret) Lag kaker med frukt, banan for eksempel. Jeg har en oppskrift paa banankake som ogsaa inneholder sukker og honning, men jeg kutter ut sukkeret og det blir veldig godt det. Kunne sikkert fint kuttet ut honningen ogsaa. Bananer er jo ganske soete i seg selv. Og naar man i tillegg bruker olje i stedet for margarin og bytter ut halvparten av hvetemelet med sammalt hvete blir det litt sunnere ogsaa. Hvis det er et maal da. Ellers vil jeg tro at det gaar fint aa bytte ut sukker med honning i de fleste oppskrifter. Det hender at jeg gjoer det, eller bruker halvparten saa mye sukker for eksempel. Bare aa proeve seg fram litt. Endret 23. januar 2009 av Mea Culpa
Maelisa Skrevet 23. januar 2009 Forfatter #18 Skrevet 23. januar 2009 Fant du noe som du lette etter da? Chocolate Orgasm Cake hørtes utvilsomt fristende ut å prøve...hehe...
Maelisa Skrevet 23. januar 2009 Forfatter #19 Skrevet 23. januar 2009 Lag kaker med frukt, banan for eksempel. Jeg har en oppskrift paa banankake som ogsaa inneholder sukker og honning, men jeg kutter ut sukkeret og det blir veldig godt det. Kunne sikkert fint kuttet ut honningen ogsaa. Bananer er jo ganske soete i seg selv. Og naar man i tillegg bruker olje i stedet for margarin og bytter ut halvparten av hvetemelet med sammalt hvete blir det litt sunnere ogsaa. Hvis det er et maal da. Ellers vil jeg tro at det gaar fint aa bytte ut sukker med honning i de fleste oppskrifter. Det hender at jeg gjoer det, eller bruker halvparten saa mye sukker for eksempel. Bare aa proeve seg fram litt. Sant.. Bare så kjipt når kakene renner utover kjøkkenbenken...hehe... (har skjedd opptil flere ganger når jeg har modifisert oppskrifter) ;-) Legger du ut oppskriften på banankaken? Hørtes definitivt spennende ut! :-)
Gjest Mea Culpa Skrevet 23. januar 2009 #20 Skrevet 23. januar 2009 Banan- og daddelkake 100 g smoer i biter (jeg bruker 1 dl olje) 225 g hvetemel (evt. halvparten sammalt hvete) 2 1/4 ts bakepulver 75 g sukker (det kutter jeg ut) 125 g dadler (eller annen toerket frukt, kan kuttes ut og) 2 bananer, grovt most (jeg bruker ofte flere) 2 egg, lettpisket 2 ss klar honning (kan kuttes ut) I tillegg tilsetter jeg ofte litt kanel eller kardemomme Sikt melet i en bolle og smuldre inn smoeret hvis du velger aa bruke det. Bland inn resten av ingrediensene. Ha roeren i en smurt broedform, ca 1 liter. Stek ved 160 grader i ca 1 time til kaken er gyllenbrun. Avkjoel kaken i formen foer den hvelves ut paa en rist. La den avkjoeles helt foer den deles opp (dette punktet hopper jeg glatt over )
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå