Gjest Gjest Skrevet 20. januar 2009 #1 Del Skrevet 20. januar 2009 Hvor kan jeg få tak i ferskenjuice? Evt, hvis det er fryktelig vanskeligå få tak i det (har sett på nesten alle større varesenter og butikker, men ingen har det..), hvordan kan jeg lage det selv? Er det noe spesielt jeg bør ta hensyn til ved oppbevaring av selvlaget ferskenjuice? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjest Skrevet 22. januar 2009 #2 Del Skrevet 22. januar 2009 Ingen...? :klø: Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjest Skrevet 22. januar 2009 #3 Del Skrevet 22. januar 2009 Hvis du har en juicer/saftsentrifuge, er det jo lett match. Bare å dele i to, ta ut steinen og mate maskinen. Hvis du ikke har, kan du sikkert lage en ferskensmoothie i blender eller stavmikser, eller bare kjøre fersken, og evt passere den gjennom en sikt etterpå for å gjøre den mindre suppete. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjest_Ellen_* Skrevet 22. januar 2009 #4 Del Skrevet 22. januar 2009 Jeg ville faktisk forhørt meg på de (få) stedene som serverer drinken "Bellini". Den krever ferskenjuice, og jeg vet da vitterlig at jeg har smakt det i Oslo. Ellers skal dette firmaet etter sigende føre det - du får kontakte dem og høre hvem de leverer produkter til, eller om man kan bestille direkte fra dem: http://www.sunrisefood.no/Drikke.htm Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Lady Lovelylocks Skrevet 22. januar 2009 #5 Del Skrevet 22. januar 2009 Er nesten sikker på at jeg har sett det på Meny på Rasta (glassflasker). Kanskje de finnes på andre Meny'er også. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Tropehus Skrevet 22. januar 2009 #6 Del Skrevet 22. januar 2009 Innvandrerbutikker har. Har sett det på flere forskjellige steder. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Thomasine Skrevet 22. januar 2009 #7 Del Skrevet 22. januar 2009 Pussig at du skriver dette, for ferskenjuice er favoritten til mannen min, og hver gang vi er sydover kommenterer han hvor dårlig det er at den ikke kan fås tak i her hjemme. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
desperate Skrevet 23. januar 2009 #8 Del Skrevet 23. januar 2009 Jeg har kjøpt ferskenjuice på Safari, nærbutikken nedi gata her. Og de har VIRKELIG ikke noe godt utvalg, så jeg syns det er litt rart hvis de er de eneste som har det o_0 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjest Skrevet 24. januar 2009 #9 Del Skrevet 24. januar 2009 Dere som har funnet ferskenjuice på Meny og Safari feks, hvilket merke er det snakk om? Ikke Nora eller Meierienes, de har ikke.. Om man vet hvilket merke det er, kan man jo finne ut av om noen av butikkene i min nærhet fører dette, og spørre om de eventuelt kunne tenke seg å ta det inn Men skal sjekke Meny, også innvandrerbutikkene her Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjest Skrevet 24. januar 2009 #10 Del Skrevet 24. januar 2009 Grunnen til min søken er at jeg skal lage drinken Bellini... Om jeg ikke får tak i ferskenjuice, går det an å bruke en smakstilsetning ala Monin-sirup? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Ludovie Skrevet 24. januar 2009 #11 Del Skrevet 24. januar 2009 Grunnen til min søken er at jeg skal lage drinken Bellini... Om jeg ikke får tak i ferskenjuice, går det an å bruke en smakstilsetning ala Monin-sirup? "Ordentlig" bellini, dvs slik den ble laget på Harry's Bar i Venezia hvor den ble skapt, lages ved at man kjører frisk fersken til puré og deretter gnir den gjennom en sikt, for så å blande det med prosecco. Ifølge opphavsmannen til denne drinken må man bruke hvit fersken - gul fersken er ifølge ham ikke egnet. Nå har vi ikke noe særlig valg her i Norge, i og med at hvit fersken ikke forekommer her (i hvertfall ikke såvidt jeg vet), og vi må derfor bruke gul fersken. Uansett, poenget mitt er at du jo kan lage juicen selv - det blir joe helt sikkert uansett bedre enn om du skulle ha brukt ferdig ferskenjuice. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjest Skrevet 24. januar 2009 #12 Del Skrevet 24. januar 2009 "Ordentlig" bellini, dvs slik den ble laget på Harry's Bar i Venezia hvor den ble skapt, lages ved at man kjører frisk fersken til puré og deretter gnir den gjennom en sikt, for så å blande det med prosecco. Ifølge opphavsmannen til denne drinken må man bruke hvit fersken - gul fersken er ifølge ham ikke egnet. Nå har vi ikke noe særlig valg her i Norge, i og med at hvit fersken ikke forekommer her (i hvertfall ikke såvidt jeg vet), og vi må derfor bruke gul fersken. Uansett, poenget mitt er at du jo kan lage juicen selv - det blir joe helt sikkert uansett bedre enn om du skulle ha brukt ferdig ferskenjuice. I know Men tror du den holder seg fin på farge og smak over natta? Skal ha det som velkomstdrink i et bryllup, så jeg har ikke tid eller mulighet til å lage den til rett før servering... Ang farge kan man vel blande i noen bringebær, det er egentlig rosa fersken som skal brukes. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Ludovie Skrevet 24. januar 2009 #13 Del Skrevet 24. januar 2009 Men tror du den holder seg fin på farge og smak over natta? Skal ha det som velkomstdrink i et bryllup, så jeg har ikke tid eller mulighet til å lage den til rett før servering... Jeg vet ikke, men jeg ville ikke satset på det. Eventuelt kan du jo teste i forkant. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
desperate Skrevet 24. januar 2009 #14 Del Skrevet 24. januar 2009 Jeg kan se etter på butikken hvis jeg husker det. Den jeg kjøpte kjøpte jeg fordi den hørtes god ut, men den ble kasta Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Mischa Skrevet 25. januar 2009 #15 Del Skrevet 25. januar 2009 Grunnen til min søken er at jeg skal lage drinken Bellini... Om jeg ikke får tak i ferskenjuice, går det an å bruke en smakstilsetning ala Monin-sirup? Jeg brukte hermetisk fersken da jeg lagde Bellini - både fordi det var umulig å få tak i fersk fersken i butikk og fordi det var rimeligere. Kjørte det i blender og fikk en tykk purée. Jeg burde nok silt den gjennom en sikt et par ganger, for den ble som sagt tykk. Men det ble veldig godt Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjest Skrevet 25. januar 2009 #16 Del Skrevet 25. januar 2009 Jeg brukte hermetisk fersken da jeg lagde Bellini - både fordi det var umulig å få tak i fersk fersken i butikk og fordi det var rimeligere. Kjørte det i blender og fikk en tykk purée. Jeg burde nok silt den gjennom en sikt et par ganger, for den ble som sagt tykk. Men det ble veldig godt God ide Kanskje jeg kunne prøvd det Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjest Skrevet 25. januar 2009 #17 Del Skrevet 25. januar 2009 Jeg brukte hermetisk fersken da jeg lagde Bellini - både fordi det var umulig å få tak i fersk fersken i butikk og fordi det var rimeligere. Kjørte det i blender og fikk en tykk purée. Jeg burde nok silt den gjennom en sikt et par ganger, for den ble som sagt tykk. Men det ble veldig godt Hvis den blir litt brun av å stå over natten, kanskje du kan prøve å ha litt sitron i. Vet ikke om det hjelper, men det gjør jo at most avokado holder seg friskere i fargen lengre. Ellers er det jo ofte det som kommer i kontakt med luft som har lettere for å bli brunt, så da er det jo sikkert lurt å ha mosen i en beholder med minst mulig overflate: altså heller noe som er smalere og høyt enn lavt og bredt. Aner jo ikke om dette stemmer, men ialleall noe jeg kom til å tenke på. Ellers har jeg sett (og kjøpt en gang) ferdig ferskenjuice i innvandrerbutikker. Husker ikke merke, men de var i en kartong på 1 liter ala "sjokomelk"-kartonger. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjest_Ellen_* Skrevet 15. februar 2009 #18 Del Skrevet 15. februar 2009 De fleste innvanderbutikker ser ut til å føre ferskenjuice og ferskennektar. Noen er blandet ut med eplenektar eller druejuice, men smaker snadder. Har også observert ferskenjuice på Nye Kastro (eller hva den nå heter) på toppen av Kirkeveien (ved den lille bensinstasjonen) i Oslo. Sist, men ikke minst, er det mange gode saftmerker (gjerne franske) som har ferskensaft. I sterk utgave minner den om juicen. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå