Aricia Skrevet 21. februar 2009 #1041 Skrevet 21. februar 2009 Ostesufflé! Det tror jeg aldri jeg har laget, faktisk. Ellers: dum snø og dumt internett. Husk å ikke ta de semskede støvlettene hvis du skal ut, da.
Fresi Skrevet 21. februar 2009 Forfatter #1043 Skrevet 21. februar 2009 Ostesufflé! Det tror jeg aldri jeg har laget, faktisk. Ellers: dum snø og dumt internett. Husk å ikke ta de semskede støvlettene hvis du skal ut, da. Jeg har heller aldri laget det. Vi får se hvordan det går. Ingen semskede støvletter i dag, jeg lover. Ski eller moonboots er sikkert det lureste, alternativt akebrett. Ostesuffle er søttitallsgodt. Jepp! Og ikke har jeg smakt det siden åttitallet heller. Gleder meg, men er litt spent på om jeg får det til. Som sagt det blir en del salat som backup. Og jeg må pønske ut alenemiddag til i morgen før jeg går. :klø:
Gjest Deception Skrevet 21. februar 2009 #1044 Skrevet 21. februar 2009 (endret) Du kan lage sånn kyllingsuppe jeg planlegger å lage? Jeg har kjøpt kyllingfond, kyllingfilet, sukkererter, ingefær, lime og koriander, og har chili og gulrot i kjøleskapet. Det burde også være Fresi-vennlig mat, for vi deler ofte matpreferanser. (så jeg må bli kvitt andeconfit-fobien min, for det må da også være noe for meg). Ja, og så hører jeg på Bob Hund. Og tenkte av en eller annen grunn på deg? Endret 21. februar 2009 av Deception
Fresi Skrevet 21. februar 2009 Forfatter #1045 Skrevet 21. februar 2009 Du kan lage sånn kyllingsuppe jeg planlegger å lage? Jeg har kjøpt kyllingfond, kyllingfilet, sukkererter, ingefær, lime og koriander, og har chili og gulrot i kjøleskapet. Det burde også være Fresi-vennlig mat, for vi deler ofte matpreferanser. (så jeg må bli kvitt andeconfit-fobien min, for det må da også være noe for meg). Ja, og så hører jeg på Bob Hund. Og tenkte av en eller annen grunn på deg? Suppen er fristende! Det eneste er at den høres Tenåringsvennlig ut også, så jeg tenkte jeg skulle spise noe hun ikke er noe særlig glad i og spare suppen til hun kommer hjem. Andeconfit er nok i utgangspunktet ikke Fresimat. Saken er at jeg fikk det servert i Paris en gang, og den var så utrolig nydelig, med sprøstekt skinn og enkelt, men nydelig tilbehør. Likevel mistenker jeg omgivelsene og det hyggelige selskapet (og vertskapet?) for å ha bidratt til smaksopplevelsen, for jeg har aldri smakt tilsvarende god confit her hjemme. Jeg har forsøkt på restaurant og jeg har forsøkt hjemme (dvs DNM har forsøkt, mange ganger). Det er godt, men litt fetere enn vanlig Fresi/Deceptionmat. Bob Hund er det lenge siden jeg har hørt! Nå har jeg skaffet med glimrende Spotify og skal høre på mens jeg grubler over noe-med-blåmugg-som-ikke-er-for-mektig.
Gjest Deception Skrevet 21. februar 2009 #1046 Skrevet 21. februar 2009 Hva med pasta med spinat, gorgonzola, lyse rosiner og pinjekjerner? Jeg bruker også innimellom å strimle og steke litt kyllingfilet og blande i. Det du gjør, er rett og slett å steke kyllingen, tilsette spinat og la den dampe til den faller sammen, og deretter smuldrer du over muggost, og tilsetter rosiner, og til slutt et dryss av pinjekjerner. Det er faktisk usannsynlig godt.
Fresi Skrevet 21. februar 2009 Forfatter #1047 Skrevet 21. februar 2009 Hva med pasta med spinat, gorgonzola, lyse rosiner og pinjekjerner? Jeg bruker også innimellom å strimle og steke litt kyllingfilet og blande i. Det du gjør, er rett og slett å steke kyllingen, tilsette spinat og la den dampe til den faller sammen, og deretter smuldrer du over muggost, og tilsetter rosiner, og til slutt et dryss av pinjekjerner. Det er faktisk usannsynlig godt. Det hørtes veldig godt ut! Jeg vurderer dette veldig.
Gjest Deception Skrevet 21. februar 2009 #1048 Skrevet 21. februar 2009 Siden det bare er osten (og evt. litt vann) som utgjør sausen, er det heller ikke i overkant mektig.
Fresi Skrevet 21. februar 2009 Forfatter #1049 Skrevet 21. februar 2009 Siden det bare er osten (og evt. litt vann) som utgjør sausen, er det heller ikke i overkant mektig. Det tiltalte meg. Jeg tenkte hele tiden fløte pluss ost, men er ikke helt i humør til så mektig mat. Jeg tror jeg prøver den.
Gjest O-Ren Ishii Skrevet 21. februar 2009 #1050 Skrevet 21. februar 2009 Hva med pasta med spinat, gorgonzola, lyse rosiner og pinjekjerner? Jeg bruker også innimellom å strimle og steke litt kyllingfilet og blande i. Det du gjør, er rett og slett å steke kyllingen, tilsette spinat og la den dampe til den faller sammen, og deretter smuldrer du over muggost, og tilsetter rosiner, og til slutt et dryss av pinjekjerner. Det er faktisk usannsynlig godt. Nam! Det hørtes utrolig godt ut. Må testes ut.
Rosalind Skrevet 21. februar 2009 #1051 Skrevet 21. februar 2009 Jeg noterer matideer. Har du fått laget deg oppskriftotek ennå, Fresi? Jeg fikk lyst på ostesufflé. Eller noe annet med mye ost.
Fresi Skrevet 21. februar 2009 Forfatter #1052 Skrevet 21. februar 2009 Jeg noterer matideer. Har du fått laget deg oppskriftotek ennå, Fresi? Jeg fikk lyst på ostesufflé. Eller noe annet med mye ost. Jada, jeg har en mappe som heter "Oppskrifter". Inni den er det komplett kaos.
Fresi Skrevet 21. februar 2009 Forfatter #1053 Skrevet 21. februar 2009 Jeg ønsker meg oppskrift på 1. Supergod pizzasaus 2. Supergod salsa
Gjest O-Ren Ishii Skrevet 21. februar 2009 #1054 Skrevet 21. februar 2009 Jada, jeg har en mappe som heter "Oppskrifter". Inni den er det komplett kaos. Jeg anbefaler igjen Googles notatbok. Endelig har jeg orden på oppskriftene mine siden de bare trenger å bli tagget, de ligger ikke i en mappe. Strålende. OST! Det beste i verden, det er jeg helt sikker på.
Gjest O-Ren Ishii Skrevet 21. februar 2009 #1055 Skrevet 21. februar 2009 Jeg ønsker meg oppskrift på 1. Supergod pizzasaus 2. Supergod salsa Jeg har oppskrift på supergod pizzasaus!
Rosalind Skrevet 21. februar 2009 #1056 Skrevet 21. februar 2009 Jada, jeg har en mappe som heter "Oppskrifter". Inni den er det komplett kaos. Samme her. Jeg vurderer å skrive dem ut og lage en god, gammeldags kokebok. Sånn med melete sider og matprikker i. Og @ ostesufflé; trenger du ikke bakebolle og mikser for å få til?
Gjest O-Ren Ishii Skrevet 21. februar 2009 #1057 Skrevet 21. februar 2009 Omtrent litt for mye til en stor pizza (bakeplatestørrelse): 1 boks hermetiske tomater 1-2 fedd hvitløk 1 ts tørket oregano 1-2 tørkede chillier, knuste en liten håndfull hakkede basilikumblader ca 1 ss god olivenolje ca 1 ts balsamico salt + pepper Surr hviløk et par minutter på middels varme. Rør i oregano + chilli. Ha i tomater, kok opp. La putre i en time. Kjør til passende konsistens med stavmikser, ha i basilikum, eddik (kan sløyfes), olje, salt og pepper. Smak evt med litt sukker om det trengs.
Fresi Skrevet 21. februar 2009 Forfatter #1058 Skrevet 21. februar 2009 Jeg anbefaler igjen Googles notatbok. Endelig har jeg orden på oppskriftene mine siden de bare trenger å bli tagget, de ligger ikke i en mappe. Strålende. OST! Det beste i verden, det er jeg helt sikker på. Googles notatbok. :klø: Ikke det samme som Google Documents? :klø: :klø: Jeg har ikke forsøkt noen av delene. Kan jeg be om en liten innføring/forklaring? Samme her. Jeg vurderer å skrive dem ut og lage en god, gammeldags kokebok. Sånn med melete sider og matprikker i. Og @ ostesufflé; trenger du ikke bakebolle og mikser for å få til? Det hender jeg printer ut, når kjøkkenbenken er for overfylt av gryter og mel til at jeg vil plassere Vidundret der. Jeg har forresten minst to dingser til å lage røre i (den ene med lite sprutehull til mikser. ), dessuten liten håndmikser og food processor. Det jeg IKKE har er litt større bakebolle (gjerne med sprettopplokk), blender og kjøkkenmaskin. Det siste trenger jeg neppe heller. Omtrent litt for mye til en stor pizza (bakeplatestørrelse): 1 boks hermetiske tomater 1-2 fedd hvitløk 1 ts tørket oregano 1-2 tørkede chillier, knuste en liten håndfull hakkede basilikumblader ca 1 ss god olivenolje ca 1 ts balsamico salt + pepper Surr hviløk et par minutter på middels varme. Rør i oregano + chilli. Ha i tomater, kok opp. La putre i en time. Kjør til passende konsistens med stavmikser, ha i basilikum, eddik (kan sløyfes), olje, salt og pepper. Smak evt med litt sukker om det trengs. Tusen tusen takk! Jeg har så lyst til å bli en sånn som har pizzasaus i fryseren! Jeg må finne noe å erstatte tørket chili med bare. Finhakket fersk eller pulver?
Aricia Skrevet 21. februar 2009 #1059 Skrevet 21. februar 2009 Jeg må finne noe å erstatte tørket chili med bare. Finhakket fersk eller pulver? Jeg pleier å bruke finhakket fersk. Bare prøvesmak den litt først - de varierer jo enormt i styrkegrad.
Fresi Skrevet 21. februar 2009 Forfatter #1060 Skrevet 21. februar 2009 Jeg pleier å bruke finhakket fersk. Bare prøvesmak den litt først - de varierer jo enormt i styrkegrad. Ja, de er noen skikkelige luringer. Har gått på noen smeller der.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå